خبر

معاون دوم رییس‌جمهوری: صلح با طالبان خیالی بیش نیست

سرور دانش؛ معاون ریاست‌جمهوری که امروز در نشستی در کابل صحبت می‌کرد گفت: گروه طالبان نمی‌تواند روند صلح را تنها از راه مذاکره با امریکا به پیروزی برساند.

به گفتۀ او، طرف عمدۀ جنگ، مردم افغانستان‌اند و در مورد صلح نیز باید مردم تصمیم بگیرند.

او افزود: اگر طالبان فکر می‌کنند که با توافق آنان با امریکا، جنگ افغانستان به پایان می‌رسد، خیالی بیش نیست.

به گفته سرور دانش: تا زمانی‌که گروه طالبان استراتژی جنگی خود را تغییر ندهند و به آتش‌بس و گفتگوها با حکومت افغانستان تن ندهند، سردادن شعار صلح از سوی آن‌ها عوام‌فریبی است.

این اظهارات در حالی بیان می‌شود که گروه طالبان به خواست حکومت برای آتش‌بس توافق نکردند و هر روز با نیروهای امنیتی درگیر هستند.

معاون آقای ‌غنی گفت: گروه طالبان با پیشینه سیاه‌شان هنوز هم بر دوام جنگ در کشور اصرار دارند. افغانستان به نقطه اتصال آسیای جنوبی و مرکزی تبدیل شده است. گروه طالبان در دوران حاکمیت خود در دهۀ هفتاد، افغانستان را به یک قبرستان خاموش تبدیل کرد و از خود یک سرزمین سوخته و ویران را به میراث گذاشت. در کنار آن یک نوع نظام «استبدادی و دیکتاتوری» را حاکم کرده بود که هیچ کسی از هیچ حقی برخوردار نبود.

به گفته دانش، این گروه با چنین پیشینه‌یی هنوز هم بر تداوم جنگ و خشونت اصرار دارند و هر روز مردم ملکی و حتا علما، زنان، اطفال، دانشجویان و متعلمین این کشور را به خاک و خون می‌کشاند.

به گفته معاون دوم رییس‌جمهوری، تا زمانی‌که گروه طالبان به تغییر استراتژی جنگی، کاهش خشونت، پذیرش آتش‌بس و مذاکرۀ بین‌الافغانی به رهبری حکومت افغانستان تن ندهند، سخن گفتن از صلح یک شعار بی‌محتوا و فریب‌دادن افکار عمومی جهان است.

به تاکید وی، ما در حکومت از همه این تلاش‌ها و اقدامات از طرف هر فرد و هر دولتی که صورت گرفته است استقبال می‌کنیم؛ زیرا صلح خواسته تمام مردم افغانستان است. اما صلح نباید به این معنا تلقی شود که دولت افغانستان دستاوردهای 18 ساله خود را به کنار گذاشته و تسلیم گروه‌هایی شود که هیچ زمینه پذیرش در میان مردم افغانستان ندارند.

امریکا و روسیه از دو سال به این‌سو تلاش دارند که گفتگوهای میان خود افغان‌ها برگزار کنند. اولین و دومین نشست بین‌الافغانی در روسیه و نشست سوم در دوحۀ قطر برگزار شد.

در آخرین نشست دو طرف با نشر اعلامیۀ گفته بودند که به توافقات ابتدایی دست یافته‌اند. بر اساس این توافقات، نباید مراکز صحی، آموزشی و تعلیمی مورد هدف قرار گیرند، اما گروه طالبان به این تعهد خودشان پابند نبوده و در چند روز گذشته چندین حمله انتحاری را در مناطق مختلف کشور انجام داده‌اند. در آخرین مورد روز گذشته یک موتر بمب‌گذاری شده را در نزدیک دروازه دانشگاه کابل انفجار دادند.

گروه طالبان با حاکمیت خود در دهه هفتاد، افغانستان را به تاریکی بردند و از خود یک سرزمین سوخته و ویران به میراث گذاشتند. زنان و دختران این سرزمین در زندان خانه، محبوس شده بودند و حتا حق تعلیم و تدریس نداشتند. با این حال، این گروه هنوز هم بر تداوم جنگ و دهشت اصرار دارد و هر روز مردم ملکی، حتا علما و زنان و اطفال این کشور را به خاک و خون می‌کشد.

بسم‌الله نادری/ راه مدنیت

نوشته‌های مشابه

یک دیدگاه

  1. این اقا درگوش فیل خواب است طالبان چندین بار گفته اند که امریکا وشرکای جنگی شان باید افغانستان را ترک گویند بعد از توافق به امریکا طالبان حاضراند با طرفهای افغانی در باره اینده افغانستا ن به توافق برسد معاون محترم از این حرفهای ظالبان چیز را نتوانسته بگیرند ولی به یاد داشته باشید که به طلبان اجازه داده نخواهد شد که با دوذدان ناقصین حقوق بشر عاملین شروفساد میخکوبها ویرانگران افغانستا ن یک حکومت مشترک بسازد این خواست اکثریت مطلق مردم افغانستان است مردم نظام اسلامی میخواهد که در ان عزت وابروی شان حفظ باشد نه نظامی دوذدهای سقاوی

دکمه بازگشت به بالا