در این روزها گفتههایی از آدرس منابع نزدیک به ارگ ریاست جمهوری دست به دست میشود مبنی بر اینکه کمیشنران کمیسیون انتخابات بر اساس هدایت رییسجمهور، ممنوعالخروج گردیدهاند. البته قبل از این نیز گفته شده بود که بعد از تکمیل پروسه انتخابات پارلمانی یعنی اعلان نتایج نهایی، کمیشنران و کارمندان عالیرتبه این کمیسیون از وظایفشان سبکدوش گردیده و جهت پاسخگویی به اتهامهای وارده به آنها، به ارگانهای عدلی و قضایی معرفی خواهند گردید.
هرچند از ممنوعالخروج شدن آنها اسناد قطعی تا هنوز در اختیار رسانهها قرار نگرفته، اما با توجه به خیانت بزرگی که کمیشنران و کارمندان بلندرتبه کمیسیون انتخابات مرتکب شدهاند، مستحق مجازات خیلی بیشتر از ممنوعالخروج شدن و برکنار شدن از وظایفشان است.
انتخابات پارلمانی یک پروسه بسیار مهم و حیاتی برای یک کشور تعریف شده است که در پرتو این انتخابات، سرنوشت قانون اساسی و قانونگذاری در یک مملکت برای یک دوره تعریفشده تعیین میگردد.
از این رو کوچکترین سهلانگاری با رفتار خلاف روحیه ملی و قانون نافذه کشور با این پروسه، در واقع سرنوشت قانون و قانونگذاری را برای یک دور پنجساله به تباهی سوق داده و فرایند حیات سیاسی یک ملت را مختل سازد.
با توجه به این مهم، آنچه را کمیشنران و مدیران ارشد کمیسیون انتخابات ما در پیوند با انتخابات پارلمانی به انجام رساندهاند، خیانت صریح و آشکار به حیات ملی این سرزمین تعبیر میگردد که پیآیند این خیانت سنگین در مقیاس منافع حیاتی مردم افغانستان سنجیده شده و به سادگی و آسانی قابل جبران نیست.
تا حالا در هیچ کشوری دستکم در پنجاهسال اخیر سابقه ندارد که انتخابات پارلمانی آن به این رسوایی و افتضاح برگزار گردد و نتایج آن پس از سهماه و چند نوبت بازشماری و آن هم آمیخته تا تقلب و دستبرد اعلان گردد. شاید در تاریخ انتخابات پارلمانی در اکناف جهان چنین آبروریزی رخ نداده باشد که ما شاهد آن در مُلک خداداد خود هستیم.
متاسفانه از بسکه فرهنگ فسادپروری در کشور فربه شده، فسادگران و فسادپروران به جای اینکه از ارتکاب اعمال فساد شرمگین شوند و احساس سرافکندگی نمایند، رنگ و رخ تازه میگیرند و در ته دل احساس آرامش دارند که توانستهاند مبلغی را به چنگ آورند که با استفاده از آن، ن اآن
ادامه زندگی خود و خانوادهشان را فارغ از نگرانی ضمانت کنند.
این احساس بدون هیچ تردیدی سخت ویرانگر و خیانتپرور است که متاسفانه در مناسبات اجتماعی ما غالب شده است. از همین رو جامعه ازهمگسیخته ما نه تنها با کارگزاران و مدیران خاین دستوپنجه نرم میکند که بدتر و فاجعهبرانگیزتر از آن ترویج و تکثیر فرهنگ فسادپرور میباشد که نظام و جامعه ما را به سوی پرتگاه سوق داده است.
از همین رو با توجه به گستره دامنه فساد و تاثیر منفی آن در تخریب ساختار جامعه و ساختار امنیت روانی مردم، کمیشنران فسادآلود کمیسیون انتخابات خیانتکارانیاند که عمق و پهنای جنایت و خیانت آنها بهمراتب عمیقتر و سنگینتر از جنایت مخالفان مسلح دولت تعبیر میگردد که با میله تفنگ و آتش مسلسل مردم افغانستان را به خاک و خون میکشانند.
بنابراین آنچه را کمیشنران کمیسیون انتخابات در پیوند با انتخابات پارلمانی به انجام رساندهاند، خیانت ملی تعبیر میگردد و در برابر این خیانت، نه تنها باید از کار برکنار شده و مورد پیگرد قضایی و عدلی قرار گیرند، بل باید برای سالهای طولانی از کار در ادارات دولتی محروم گردند.
با توجه با اهمیت این موضوع و تاثیر منفی آن در حیات ملی مردم افغانستان، انتظار میرود که دستگاه قضایی و عدلی دولت با آن به صورت جدی برخورد کنند. بهیقین که از میزان شدت این برخورد میشود نسبت به آینده انتخابات ریاست جمهوری مطمین شد.
فرید معروف