رییس اجرایی: با فساد اداری در نهادهای امنیتی مبارزه شود
راه مدنیت: در حالی که وزارت دفاع حضور سـرباز خیـالی در تشکیلات این نهاد را رد میکند، عبدالله عبدالله، رییس اجرایی حکومت وحدت ملی که امروز یکشنبه (13 اسد) در جلسه شورای وزیران صحبت میکرد مبارزه با فساد در نهادهای امنیتی و دفاعی کشور را مهم خوانده گفت: مبارزه با فساد اداری در تمام سکتورها مهم است و در ستکور امنیتی از اهمیت ویژه برخوردار است.
روز گذشته وزارت دفاع ملی در واکنش به گزارش بازرس ویژۀ امریکا برای بازسازی افغانستان(سیگر) در مورد وجود سربازان خیالی در ارتش کشور، میگوید که سیگر در گزارش خود دچار مغالطه شده است. روحالله احمدزی، سخنگوی وزارت دفاع گفت: ۹۹٫۹ درصد از سربازان اردوی ملی بایومتریک شدهاند و زمانی که منسوبین بایومتریک شده باشند، سوالی برای موجودیت سربازان خیالی در نیروهای ارتش باقی نمیماند.
سخنگوی وزارت دفاع افزود: سیگر در تهیه این گزارش هیچ تماسی با وزارت دفاع ملی نگرفته و خواستار معلومات نشده و به احتمال قوی در این گزارش، سقف تشکیلاتی وزارت دفاع را که ۲۳۴ هزار تن پیشبینی شده است، با سقف اکمال اردو که در حدود ۲۰۰ هزار تن میباشند، مغالطه کرده باشد. در حالکه معلوم نیست گزارش سیگر درست است یا اظهارات سخنگوی وزارت دفاع، اما رییس اجراییه حکومت موجودیت فساد در نهادهای امنیتی را رد نمیکند.
آقای عبدالله گفت: مبارزه با فساد در نهادهای امنیتی بخصوص وزارت دفاع ملی برای تامین امنیت نقش اساسی دارد. در صورت که فساد وجود داشته باشد باعث خراب شدن وضعیت امنیتی در کشور میشود. مبارزه با فساد باید جدی گرفته شود که در اعمتاد سازی به نیروهای امنیتی نقش مهم اساسی دارد.
رییس اجرایی گفت: پولس خیالی بر تشکیلات و روحیه نیروهای ارتش صدمه میزند. به این امر باید توجه دوام دار شود. اگر توجه جدی نشود افغانستان یک بار دیگر ویرانی جدی را در بخش امنیت شاهد خواهد بود.
امریکا از آغاز سال ۲۰۰۲ تا حالا بیشتر از ۶۸ میلیارد دالر برای تقویت و تجهیز نیروهای امنیتی افغانستان هزینه کرده است. در دوسال اخیر نیروهای امریکایی حضورشان را در افغانستان کم رنگتر کردهاند و بیشتر نقش مشاورت و آموزشی دارند. در این شرایط توجه اصلی امریکا روی نیروهای امنیتی افغانستان بوده است.
دفتر بازرس ویژه امریکا برای بازسازی افغانستان (SIGAR) از وزارت دفاع امریکا خواسته است تا در مورد دهها هزار سرباز خیالی در جمع نیروهای امنیتی افغانستان که حقوق میگیرند اطلاعات دهد.جان ساپکو، سر بازرس ویژه امریکا نوشته است: تفاوت میان توانایی نیروهای امنیتی افغانستان و شمار واقعی آنها سوال برانگیز است. آیا وزارت دفاع امریکا تدابیر لازم را برای جلوگیری از ضایع شدن پول امریکا در هزینه سربازان خیالی در دست دارد یا خیر.