ترمپ: راه حل جنگ افغانستان سیاسی است
راه مدنیت: همزمان با هشتمین دور مذاکرات امریکا با گروه طالبان در قطر، وزیر خارجه امریکا از تلاشهای دونالد ترمپ؛ رییسجمهور امریکا برای یافتن راه حل سیاسی اوضاع افغانستان خبر داده است. وزیر خارجۀ امریکا که به استرالیا رفتهاست، در یک نشست خبری مشترک با لیندا رینولدس، وزیر خارجۀ استرالیا گفت: دونالد ترمپ همچنان میخواهد که اطمینان یابد که افغانستان بهسکویی برای حمله بر امریکا مبدل نمیشود.
مایک پمپئو افزود: رییسجمهور ترمپ بسیار واضح ساخت که خواست او یک راه حل سیاسی است که اجازه دهد نیروها و منابعمان را در افغانستان کاهش دهیم؛ اما همزمان با آن، اطمینان یابیم که افغانستان هیچگاهی دوباره به سکویی برای حمله بر ایالات متحده امریکا مبدل نمیشود.
رییسجمهور امریکا پیش از این گفته بود که اگر از راه نظامی بخواهد در افغانستان امنیت برقرار نماید، طی چهار روز جنگ در این کشور را تمام میکند. اظهاراتی که با واکنش شهروندان افغانستان همراه بود.
انتظار میرود که دو طرف در هشتمین دور گفتگوها بر سر موضوعات مورد بحث در روند صلح افغانستان به توافق نهایی برسند. خروج نظامیان امریکایی از افغانستان، قطع روابط طالبان با سایر گروههای تروریستی، برقراری آتشبس و آغاز مذاکرات گروه طالبان با دولت افغانستان چهار موضوع مورد بحث نمایندگان امریکا و طالبان در هفت دور مذاکرات صلح قطر بوده است.
منابع آگاه از این گفتگوها میگویند که در این دور، دربارۀ جدول زمانبندی خروج نیروهای امریکایی از افغانستان و نیز کاهش خشونتها از سوی طالبان گفتگو میشود. این منابع میافزایند که امریکا با طالبان توافق کردهاست تا شمار سربازان و پایگاههایش را در افغانستان کاهش دهد.
سهیل شاهین، سخنگوی هیئت گفتگوکنندۀ طالبان در قطر نیز در توییترش نوشتهاست که احتمال دارد دوطرف به توافقی دربارۀ خروج نیروهای خارجی از افغانستان در زمانیکه برای آن تعیین خواهد شد و نیز آغاز گفتگوهای میان افغانان دست یابند.
به دنبال حملات هوایی نیروهای ائتلاف بینالمللی به رهبری امریکا به افغانستان در سال ۲۰۰۱ و سقوط حکومت طالبان، کشور وارد دوره جدیدی از تاریخ خود شد. اولین گروه از نیروهای حافظ صلح به رهبری ناتو وارد افغانستان شدند. این نیروها به نام نیروهای بینالمللی کمک به امنیت یا آیساف خوانده میشوند. با ورود این نیروها به افغانستان، جنگ دوازده ساله نیروهای بینالمللی علیه شورشیان وابسته به گروه طالبان آغاز شد.