خبر

معاون رییس‌جمهور: در گفتگوهای صلح ابهام زیادی وجود دارد

راه مدنیت: سرور دانش؛ معاون دوم ریاست جمهوری کشور قبل از ظهر روز سه‌شنبه 9دلو 1397 در برنامه معرفی مولوی عبدالحکیم منیب به‌حیث سرپرست وزارت ارشاد، حج و اوقاف گفت که «در ماه‌های اخیر روند صلح‌طلبی با اقدام‌های برخی از کشورهای دوست افغانستان و در رأس دولت ایالات متحده امریکا و کشورهای عربی شدت یافته و روزنه‌های امیدی نیز ایجاد شده است، اما باید گفت هنوز ابهام‌های زیادی وجود دارد و برای مردم افغانستان پرسش‌های زیادی ایجاد شده است.

به گفته آقای دانش، ما طرفدار صلحی هستیم که افغانستان را به جلو هدایت کند نه این‌که ما را به عقب برگرداند. ما طرفدار صلحی هستیم که به جنگ و منازعه برای همیشه پایان دهد، نه این که باعث تداوم منازعه به اشکال دیگر شود.

وی افزود: «مردم افغانستان صلحی را می‌خواهند که همه از جنگ دست کشیده و بااحترام به اراده و انتخاب مردم، در قدرت سیاسی سهیم شوند.»

معاون دوم ریاست‌جمهوری، نظام امارتی و میکانیزم «اهل حل‌وعقد» را با شرایط امروز افغانستان ناسازگار خواند و گفت که مردم افغانستان نمی‌توانند اجازه دهند یک گروه خاص سرنوشت آنان را در اختیار بگیرد و بازهم همسایگان ما از طریق دیگر برای بلعیدن افغانستان چنگ و دندان تیز کنند.

وی حفاظت از منافع ملی، وحدت ملی، حقوق اساسی شهروندی، آزادی‌های سیاسی، آزادی بیان و نظام مبتنی بر انتخابات را از الزامات صلح پایدار عنوان کرد.

سرور دانش در بخش دیگری از سخنانش نسبت به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در سال آینده گفت که حکومت افغانستان، احزاب و نخبگان سیاسی، نهادهای مدنی و تمام گروه‌های اجتماعی و قومی در برگزاری انتخابات ریاست جمهوری باهم اجماع کامل دارند.

به گفتۀ معاون رییس‌جمهور، مردم می‌دانند که اگر روزی دروازه رأی دادن به روی آنان بسته شود، تمام دروازه‌های دیگر نیز مسدود شده و ما بار دیگر در بحران بی‌انتهای دیگر غرق خواهیم شد.

آقای دانش در معرفی مولوی منیب به‌عنوان سرپرست وزارت ارشاد، حج و اوقاف گفت که وی از تجربه خوبی برخوردار بوده و در میان عالمان دین و روحانیون کشور نیز دارای احترام خاص است.

استاد دانش از کارکرد فیض‌محمد عثمانی؛ وزیر پیشین این وزارت ابراز قدردانی کرد و تعیین مولوی عبدالحکیم منیب را به‌عنوان سرپرست وزارت ارشاد، حج و اوقاف به وی و همه منسوبان وزارت تبریک گفت.

وی در پایان تأکید کرد که عالمان دین در همه مسایل ملی باید سهم بگیرند؛ زیرا به گفتۀ وی مردم افغانستان در شرایط استثنایی و غیر عادی به سر می‌برند و از این رو علما باید به گونه استثنایی همت کنند و تلاش مضاعف نمایند.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا