خبر

آریانا سعید در گفتگو با روزنامه راه مدنیت: در مذاکرات صلح نگران آیندۀ زنان استم

آریانا سعید؛ ستاره مشهور موسیقی افغانستان که در سال‌های اخیر صدای خستۀ زن افغان را از حنجرۀ رسایش فریاد کشیده است، به‌عنوان سفیر مبارزه علیه سرطان سینه انتخاب گردید.

او در سال‌های اخیر با آهنگ‌های «بانوی آتش‌نشین» و «پیروزی از آن ماست» مرز آواز خوانی را عبور کرد و به یک مبارز پرشور برای زنان این مرزوبوم مبدل و الگوی میهن‌پرستی برای مردم‌اش شد.

وزارت صحت عامه کشور، در نشست مبارزه علیه بیماری سرطان، آریانا سعید را به‌حیث سفیر حسن نیت در راستای دادخواهی برای مبارزه با بیماری سرطان و بلند بردن آگاهی عامه در این زمینه انتخاب کرد.

آریانا سعید در گفتگوی اختصاصی با روزنامه راه مدنیت گفت: وزارت صحت عامه به‌خاطر شناخت و محبوبیتی که در اجتماع دارد، این جایزه را برای وی تفویض کرده است.

آریانا سعید افزود: با تأثیرگذاری خود در جامعه افغانستان می‌خواهد در امر مبارزه علیه بیماری سرطان سینه، فعالیت‌های جدی و گسترده انجام دهد.

به گفته آریانا، او پلان دارد که به شفاخانه‌ها برود و از مریضانی که به سرطان سینه مبتلا هستند دیدار کند و از طریق شبکه‌های اجتماعی برای میلیون‌ها زن افغان دادخواهی کند.

برگزاری کنسرت به‌خاطر جمع‌آوری پول برای بیماران سرطان سینه، درخواست کمک از کشورها و نهادهای بین‌المللی برای حمایت مالی این مریضان، یکی دیگر از برنامه‌های بانو سعید در امر مبارزه با این بیماری است.

آینده زنان افغانستان در مذاکرات صلح، سوالی دیگر بود که آریانا در پاسخ گفت: «در تناسب به سال‌های گذشته حضور زنان در عرصه‌های مختلف در افغانستان افزایش یافته که این باعث خوش‌بینی وضعیت زنان می‌شود» اما به باور او، مذاکرات صلح و نبود حضور زنان در این پروسه، باعث نگرانی زنان نسبت به آینده‌شان شده است: «من ترس دارم که یکبارگی حکومت تغییر نکند، وضعیت بدتر نشود و همه دست‌آوردهای چندین‌ساله به‌خصوص حقوق زنان، ارزش‌های انسانی و شهروندی نادیده گرفته شود. در غیر آن، آینده زنان افغان را کاملا مثبت می‌بینم.»

داکتر فیروزالدین فیروز، وزیر صحت عامه کشور در این نشست گفته که پس از امراض قلبی، بیماری سرطان بیشترین آمار مرگ‌‌ومیر را در جهان در پی داشته است.

به گفته او در سال 2018، بیش از 18میلیون نفر در جهان به این بیماری دچار بوده‌اند که از میان آن، بیش از 10میلیون جان‌شان را از دست داده‌اند.

داکتر فیروز، سرطان سینه را در افغانستان شایع‌ترین نوع سرطان‌ها در زنان و سرطان معده و جوف دهن را در مردان خوانده و بیان داشته که «سالانه نزدیک به ۳۰ الی ۴۰هزار نفر در افغانستان به بیماری‌های سرطان مبتلا می‌شوند که نزدیک به ۱۵هزار تن از این بابت جان می‌دهند.»

روز جهانی مبارزه با سرطان همه‌ساله در سراسر جهان در اوایل ماه فبروری، به منظور دادخواهی، جلب حمایت و هماهنگی نهادهای دولتی و غیر دولتی برای وقایه و تداوی بیماری سرطان و بلند بردن سطح آگاهی عامه تجلیل می‌شود.

تمنا بهار/ روزنامه راه مدنیت

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا