ارگ: در مورد توافقنامه صلح امریکا و گروه طالبان باید وضاحت داده شود
راه مدنیت: ارگ ریاستجمهوری از نماینده ایالات متحده امریکا برای صلح افغانستان، خواسته است که در مورد متن تفاهمنامه میان زلمی خلیلزاد و سران گروه طالبان وضاحت داده شود.
صدیق صدیقی، سخنگوی ریاستجمهوری گفته است: همانگونه که مقامهای پیشین و سناتوران امریکایی، نگرانیهایی از پیامدهای این تفاهمنامه دارند، حکومت افغانستان نیز نگران است و از همین رو، خواهان وضاحت در رابطه به این سند میباشیم؛ تا خطرات و پیامدهای ناگوار آن را با دقت كامل تحليل كرده و جلو خطرات را بگیریم.
نماینده امریکا پس از نهمین دور گفتگو با سران گروه طالبان گفته است آنها به توافقی دست یافتهاند که زمینه را برای گفتگوهای بینالافغانی و خروج نیروهای امریکایی از افغانستان فراهم میسازد. آقای خلیلزاد حالا در کابل است و برخی مفاد این توافقنامه را با آقای غنی رییسجمهور و عبدالله عبدالله، شریک کرده است.
سخنگوی رییسجمهور گفته است: حکومت افغانستان حمایتکننده هرگونه پیشرفت در پروسۀ صلح است که منجر به تامین صلح پایدار و ختم جنگ در افغانستان گردد، اما نگرانی اصلی حکومت افغانستان در تفاهمنامه امریکا با گروه طالبان، در این است که از پیامدها و خطرات ناشی از آن چگونه جلوگیری به عمل میآید؟
مردم افغانستان صلح میخواهند و حکومت افغانستان آغازگر پروسه صلح بوده است. برگزاری لویه جرگه مشورتی صلح، برداشتن شرایط برای گفتگوها و آتشبس سال پار، از اقدامهای عملی حکومت افغانستان برای آغاز مذاکرات صلح بوده است. گفته میشود که آقای خلیلزاد، تنها متن این توافقنامه را به سران حکومت نشان داده و هیچ کاپی از این سند در اختیار دولت افغانستان قرار نگرفته است.
صبح امروز چهارشنبه ( 13سنبله ) شماری از سفیران و فرستادگان پیشین امریکا به افغانستان هشدار دادند که خروج شتابزده نیروهای امریکا از افغانستان، این کشور را به «جنگ داخلی تمام عیار» میکشاند. ۹ دیپلمات ارشد امریکایی شامل پنج سفیر پیشین این کشور در افغانستان، یک فرستاده ویژه برای افغانستان و یک معاون پیشین وزیر خارجه آمریکا پای این بیانیه امضا کردند.
در بیانیه مشترک این سفیران آمده که خروج کامل نیروهای آمریکایی پیش از آنکه دولت افغانستان با طالبان به توافق «صلح واقعی» دست یابند، این کشور را به «جنگ داخلی تمام عیار» میکشاند.
در بیانیه آمده که «همه ما بر این باوریم که برای امنیت امریکا و ارزشهایی از جمله حمایت از زنان، میطلبد که خروج کامل سربازان پس از یک صلح واقعی صورت بگیرد. مدیریت حضور سربازان ما تاثیر تعیینکننده بر شانس موفقیت مذاکرات صلح، آیندۀ نبرد در برابر دولت اسلامی (داعش)، و دستیابی افغانها به حکومت منتخب دارد.»
بسم الله نادری