خبر

تلاش کشور‌های منطقه در پی نفوذ به دیتابیس کمیسیون انتخابات

راه مدنیت: مسوولان شرکت درملوک آلمانی که مسوولیت سیستم دیتابیس بایومتریک و انتقال معلومات به ذخیره دیتابیس کمیسیون انتخابات را دارد، گفته است که برخی از کشورهای منطقه تلاش دارند سیستم را هک و داخل دیتابیس کمیسیون انتخابات افغانستان شوند.

یک متخصص شرکت دارملوگ جرمنی که سیستم دیتابیس را برای انتخابات ریاست جمهوری تهیه کرده، شایعات دربارۀ این‌که نارسایی در این سیستم سبب تأخیر در شمارش آرا شده را رد کرده گفت: مشکل از سرعت انترنت است که باید خود کمیسیون آن را حل نماید.

پیش از این تلویزیون کابل نیوز، گزارش کرده بود که هکرهای هندی بخش‌های مهمی از سرور و دستگاه‌های بایومتریک کمیسیون انتخابات را هک کردند. این دستگاه‌ها از سوی شرکت درملوک آماده شده و در انتخابات ریاست‌جمهوری استفاده شده‌اند. مرکز شرکت درملوک در جرمنی است و قرار است انجنیران این شرکت از جرمنی برای حل این مشکل به کابل بیایند.

متخصصان شرکت درملوک از کشوری نام نبرده است، اما یک مقام کمیسیون انتخابات که نخواست از او نام برده شود به خبرنگار روزنامه راه مدنیت گفت: کشور‌های ایران، پاکستان و هند از جمله کشورهای منطقه است که تلاش دارند به دیتابیس کمیسیون انتخابات افغانستان دست‌رسی داشته باشند.

به گفته مسوولان شرکت درملوک، بعضی کشورها در آسیا هستند که می‌خواستند به این سیستم رخنه کنند، من نمی‌گویم کدام کشور. اما آن‌ها به فایر وال یا سیستم محافظتی دیتابیس داخل شده نمی‌توانند. سیستم محافظتی بسیار قوی و کاملا محفوظ می‌باشد و تحت نظر ما قرار دارد.

آقای ادینه همچنان گفت: از خارج و داخل تلاش شده که این سیستم هک شود، یعنی به آن رخنه کنند، ولی تلاش‌های داخلی ناچیز بوده است.

برای اولین بار است که کمیسیون انتخابات افغانستان در چهارمین دور از انتخابات ریاست جمهوری کشور از سیستم بایومتریک یا سیستم دجیتلی استفاده می‌کند. این سیستم برای کارمندان کمیسیون انتخابات نو است و مشکلات جدی خودش را در روز انتخابات و پس از آن در زمان انتقال اطلاعات به سرور داشته است.

مس ادینه، یک متخصص سیستم بایومتریک شرکت دارملوگ گفته است: هیچ مشکلی در سیستم دیتابیس بایومتریک وجود ندارد. من می‌توانم تصدیق کنم که مشکل در شبکه‌های محلی می‌باشد که داخل کردن معلومات را به ذخیره دیتابیس دشوار ساخته است. ما این مشکل را حل کردیم و راه‌های دیگری را پیدا کردیم که معلومات در سیستم داخل شود.

به گفته او، معلومات و ارقام در روز انتخابات باید در خود محل در ولایات به ذخیره یا دیتابیس عمومی داخل می‌شد، اما به‌خاطر ارتباط ضعیف انترنت این کار ممکن نبود و آن‌ها مجبور شدند این وسایل را به مرکز انتقال بدهند که البته انتقال آن‌ها از ولایات دور دست وقت‌گیر بود.

مسوولان در کمیسیون انتخابات گفتند که انتظار می‌رود با آغاز کار این دو مهندس آلمانی، روند انتقال معلومات دستگاه‌های بایومتریک سریع‌تر صورت بگیرد.

بسم‌الله نادری

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا