قانونگذاران قانونشکن
راه مدنیت: وزارت امور داخله با نشر خبرنامهیی گفت: بیش از یکصد عراده موتر از وجود شیشههای سیاه در کابل پاکسازی و مقداری جنگافزار نیز از افراد مسلح غیر مسوول به دست نیروهای امنیتی آمده است.
از یکهفته پیش به اینسو، نیروهای پولیس امن عامه عملیات مشترکی را با سایر نیروهای امنیتی به هدف جلوگیری از گشت وگذار وسایط فاقد اسناد، شیشه سیاه و استفاده از سلاح بدون مجوز در مربوطات شهر کابل آغاز کردهاند که درنتیجه آن، 100عراده موتر از وجود شیشههای سیاه پاکسازی شده است.
بر اساس آمار ارایه شده از سوی وزارت امور داخله در جریان این عملیاتها، دومیل کلاشینکوف، 120عدد شاژور، 370فیرمرمی کلاشینکوف، 10قبضه بمب دستی و مقداری تجهیزات نظامی بدون مجوز نیز به دست آمده است.
وزارت امور داخله گفته است: روند پاکسازی موترهای شیشه سیاه و جمعآوری سلاح و تجهیزات غیر قانونی در کابل و سایر ولایات کشور به شدت جریان داشته و این روند در مرکز و ولایات کشور ادامه خواهد داشت.
مسوولان در وزارت امور داخله میگویند: بیشترین جرایم سازمانیافته توسط موترهای دارای شیشههای سیاه و فاقد اسناد و سلاحهای بدون مجوز قانونی در شهرها بهویژه کابل سازماندهی میشود. بنابراین نیروهای پولیس به هیچکس اجازه استفاده از چنین افزارهای غیرقانونی را نمیدهد و با متخلفین برخورد قانونی خواهد کرد.
قانون گذاران قانون شکن
در جریان این عملیات نیروهای امنیتی، با شماری از نمایندگان مجلس که از موترهای شیشه سیاه و بدون اسناد قانونی استفاده میکردند نیز برخورد جدی قانونی انجام شده است. شماری از نمایندگان مجلس این اقدام نیروهای امنیتی را غیر قانونی عنوان کرده و آن را توهین به خودشان میدانند.
یک برخورد تنشآمیز نیروهای پولیس و شماری از نمایندگان مجلس، باعث شد که آنان ساعت ۱۱:۳۰ پنجشنبه شب، نشست فوقالعادهیی برگزار کنند. این نشست فوقالعاده دومین نشست اضطراری نمایندگان مجلس در پانزده سال گذشته است. اولین نشست فوقالعاده در مجلس پانزدهم و روز ترور نمایندگان مجلس در شرکت قند بغلان برگزار شده بود؛ در آن حادثه تروریستی، شش نماینده مجلس کشته شدند.
پس از جلسهی اضطراری شبانگاهی ۱۵عقرب ۱۳۸۶، این دومین جلسهی شبانهی مجلس نمایندگان در یک و نیم دههی اخیر میباشد. هدف از جلسهی شبانگاهی ۱۵ عقرب ۱۳۸۶، واکنش به شهادت ۶ عضو مجلس و زخمی شدن شمار دیگری از اعضای مجلس و مردم بغلان در نتیجهی یک حملهی انتحاری در کارخانهی قند بغلان بود و هدف از جلسهی دیشب، واکنش به برخورد پولیس با اعضای این مجلس در کابل گفته شده است. فقط یادهانی بود.
به گفته خالد اسد، نماینده مردم پکتیا، این برخورد زمانی آغاز شد که نرندر سنگ خالصه، نماینده اقلیت سیکها همراه با شماری از نمایندگان عازم یک مراسم فاتحه بودند. گفته میشود پولیس بعد از اینکه در منطقه گمرگ در شرق کابل، خودرو شیشه سیاه یکی از نمایندگان را متوقف کرد، این نماینده پارلمان به محافظانش دستور تیراندازی به پولیس را داد؛ نیروهای پلیس نیز محافظانش را خلع سلاح کردند.
مسوولان امنیتی گفتهاند: پولیس موتر حامل مریم سلیمانخیل، نماینده کوچیها را حدود یکساعت محاصره کرد تا در نهایت محافظانش سلاحشان را تسلیم نیروهای امنیتی کردند. امروز دوشنبه نیز نمایندگان مجلس وزیر امور داخله را به کمیسیون ویژه خواستهاند تا در مورد این برخورد پولیس به آنان وضاحت دهد.
دردفاع ازپولیس ایستادهایم
پس از برخورد غیر قانونی نمایندگان مجلس با نیروهای امنیتی، شماری از شهروندان کشور این کار پولیس را قابل قدر دانسته و گفتهاند که از اقدامات قانونی نیروهای امنیتی دفاع خواهند کرد.
اکثر نمایندگان مجلس با استفاده ازموترهای زره و شیشه دودی و بدون نمبرپلیت و یا نمبر(و ج) و (م ج) کارهایی کردهاند که صداقت نمایندگان مجلس را با پرسش روبرو کرده است. حتا جلسه اضطراری شبهنگام آنها نیز به خاطر جدیت و برخورد قانونی پولیس و تلاشی موترشان نیز علیه قلدری آنها در برابر نظم و امنیت میباشد.
حکومت و مردم باید در برابر قلدری و زورگویی این نمایندگان ایستاد شده و نگذارند با استفاده از تریبون مجلس، بیقانونی و زورگویی مشروعیت قانونی و سیاسی پیدا کند. مجلسی که از آغاز به کار تاهنوز هیچکار جدی انجام نداده و جلسههای عمومی و کمیسیونهای این مجلس بدون نصاب است و روی موضوعات جدی ملی بحث نتوانستهاند.
اقدام به تشکیل جلسه اضطراری در مجلس نمایندگان زمانی قابلپذیرش است که در مورد یک رخداد بزرگ ملی، منطقه یا بینالمللی بحث و بررسی شود.
در صورت تشکیل چنین جلساتی، این میتواند بیانگر نگاه عمیق و استراتژیک خانه ملت به آن قضیه باشد. تدویر جلسات اضطراری باید فوری و بدون معطلی صورت گیرد تا زمان، برای مدیریت آن موضوع در اختیار کنشگران باقیمانده و فرصتسوزی نشود.
شورای ملی افغانستان در طول سالهای گذشته که افغانستان با بحرانهای جدی مواجه بود از دایر نمودن چنین جلساتی، آنهم شبانه، خودداری کردهاند.
شماری از شهروندان هرات در پیوند به آنچه که قانونشکنی اعضای مجلس نمایندگان میگویند، روز یکشنبه (۲۱ میزان) دست به تجمع اعتراضی زدند. این شهروندان در یک همایش، شماری از اعضای مجلس نمایندگان را به زورگویی و قانونشکنی متهم میکنند.
بسمالله نادری
کفر اگر کعبه خیزد کجا ماند مسلمانی !
با احترام به آن عده وکیلان که واقعاً شایستگی وکالت را دارند و حرمت این مقام ارجمند را حفظ کرده اند.
درین سه دوره مجلس های ملی که بیشتر اعضای آن افراد بی خاصیت و بی ماهیت بوده و خانه ملت را به گروگان گرفته اند. جز سود جویی و منفعلت طلبی از مقام نمایندگی یا وکالت کار دیگری برای مردم انجام نه داده اند. مردم از اقدامات فرا قانونی و فرا مردمی این قلدران و زورگویان به ستوه آمده و عمکرد های غیر قانونی این وکیل نما ها نشان داد که با مردم بیگانه اند و از مردم نمایندگی نه می کنند. وکیل مردم باید مثل مردم باشد. شماره های جعلی (م-ج) و (و-ج) توجیه منطقی نه دارد و خلاف قانون است. سواری های بدون شماره و یا شماره های مشابه هر کدام غیر قابل قبول و غیر قانونی است. یک لشکر محافظ خلاف قانون و حضور نه یافتن در جلسات عمومی و غیر حاضری های متمادی و تکراری هر کدام غیر قانون است که این نمایندگان (ربایندگان) مرتکب می شوند. و خلاف ورزی وقانون شکنی آن ها جفا و جنایت در حق مردم است. کشور در حال بحران و مردم به شدت پریشان و این ربایندگان حق نمایندگی مردم ؟! پرسشی است که حافظ هشت صد ها سال پیش آن را مطرح کرده است و امروز مصداق های عملی آن را در این کشور نگون بخت می بینم. از آقای نادری بابت نشر مقاله وزین شان تشکر می کنیم و از عملکر نیروهای عزیز امنیتی حمایت می کنیم. و بر همه کسانی که فرا قانونی و ما فوق مردم عمل می کنند، نفرین و لعنت می فرستیم. با درود
توبه فرمایان چرا خود توبه کمتر می کنند