خبر

تولد زودهنگام؛ مراقبت مناسب، در وقت مناسب و در محل مناسب

راه مدنیت: صندوق کودکان ملل متحد یونیسف می‌گوید: میزان مرگ‌ومیر اطفال زیر پنج سال در افغانستان که از هر 1000تولد زنده، 257کودک است، این کشور را به سومین کشور در جهان در ارقام تولد کودکان پیش از وقت تبدیل کرده است.

در خبرنامه این اداره آمده است: در سطح جهان، 6 الی 8 درصد اطفال قبل از وقت تولد می‌شوند. بر اساس ارقام اداره یونیسف، اختلال‌های ناشی از ولادت‌های قبل از وقت، عامل عمده مرگ‌ومیر بیش از یک‌میلیون طفل زیر پنج سال در هر سال در سراسر جهان است.

امروز، تحت شعار «تولد زود هنگام، مراقبت مناسب، در وقت مناسب و در محل مناسب»، دولت افغانستان تحت رهبری وزارت صحت عامه، در همکاری با اداره یونیسف، سازمان صحی جهان، اداره انکشاف بین‌المللی ایالت متحده امریکا و سایر شرکای انکشافی تعهدشان را در اتخاذ اقدامات جدی و سرمایه‌گذاری در رابطه به ولادت‌های قبل از وقت و بقای نوزادان، تجدید کرده‌اند.

شیما سن گوپتا؛ معاون دفتر نمایندگی یونیسف در افغانستان می‌گوید: بدون تلاش برای کاهش این مرگ‌ومیر، ما به هدف جهانی که توسط 193 کشور به تصویب رسیده، نایل نخواهیم شد. هدف جهانی جلوگیری از همۀ مرگ‌ومیر قابل وقایه نوزادان و اطفال تا سال 2030 است.

در خبرنامه یونیسف آمده است: لازم است تا از مراقبت باکیفیت اطمینان داشت و مراقبت‌های لازم برای بهترین آغاز زندگی را برای هر طفل در هر جا فراهم نماییم.

خانم گوپتا تأکید گفت: در حالی‌که روز جهانی ولادت قبل از وقت یک فرصت خوب است برای جلب توجه به مشکل بسیار جدی مرگ‌و‌میر و معلولیت و درد و رنجی که ولادت‌های قبل از وقت به همراه دارند، این نکته بسیار حایز اهمیت است که ما باید با راه‌های حل اقتصادی، دارای تأثیر زیاد و ابتکاری برای رسیدگی به هر مادر و هر طفل خود را به چالش بکشیم.

در دو سال اخیر، یونیسف 600 پایه تجهیزات مربوط به نوزادان را به 209 مرکز صحی در افغانستان فراهم نموده است. یونیسف گفته است: مراقبت عنعنوی و انفرادی، امراض را در بین مادران بیشتر می‌سازد. در عوض، نیاز به یک مودل ابتدایی مراقبت صحی است که شامل صحت مادران، نوزادان و اطفال می‌باشد.

در افغانستان، نجات زندگی مادران و نوزادان‌شان مستلزم مداخلت بیشتر صحی است. این کار نیاز به حمایت چندین بخش دارد تا رفاه مادران و کودکان‌شان را بهبود بخشیده؛ دختران و زنان را با ارایه معلومات و مهارت‌ها جهت بهبود صحت مادران و نوزادان توانمند بسازند و از تغذی کافی مادران و اطفال شان حصول اطمینان کنند.

بسم‌الله نادری

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا