خبر

ارگ: رهایی انس حقانی خلاف خواست مردم افغانستان بود

راه مدنیت: صدیقی صدیقی، سخنگوی ریاست جمهوری که روز گذشته در نشست خبری با خبرنگاران صحبت می‌کرد گفت: رهایی انس حقانی و دو عضو مهم دیگر شبکۀ حقانی/ طالبان یک تصمیم دشوار و خلاف خواست مردم افغانستان بود. رییس‌جمهوری اما این تصمیم شجاعانه را گرفت تا دست‌کم پیشرفتی در روند صلح صورت بگیرد.

افغانستان برای اولین بار است که برای آغاز گفتگوهای صلح با گروه طالبان معامله می‌کند و سخنگوی آقای غنی این تبادله را آغازی برای فراهم شدن گفتگوهای مستقیم میان نمایندگان حکومت و گروه طالبان می‌کند.

صدیقی در این نشست خبری گفت: خاطر هدف اصلی از رهایی انس حقانی و دو عضو دیگر شبکۀ حقانی تأمین صلح و پایان جنگ و خشونت در کشور بوده است. او ابراز امیدواری کرد که رهایی این سه عضو مهم شبکۀ حقانی نتایج مثبتی در راستای قطع جنگ داشته باشد.

به گفتۀ او، بیشتر رهبران کشورهای متحد افغانستان نیز از این تصمیم شجاعانه رییس‌جمهور غنی استقبال کرده‌اند. سه‌شنبه گذشته حکومت تأیید کرد که سه عضو مهم شبکۀ حقانی از جمله انس حقانی را از بند آزاد کرده و به قطر فرستاده است. طالبان نیز در همان روز این خبر را تأیید کرد.

به دنبال آن گروه طالبان کوین کینگ استرالیایی و تیموتی ویکس امریکایی، دو استاد دانشگاه امریکایی افغانستان را در ولسوالی نوبهار ولایت جنوبی زابل به نیروهای امریکایی تحویل داد. این دو استاد در سال ۲۰۱۶ میلادی توسط افراد گروه طالبان در کابل ربوده شده بودند.

مقامات امریکایی و پاکستانی این اقدام حکومت افغانستان را آغاز یک دوره جدید برای فراهم شدن زمینه‌های گفتگوهای صلح در کشور دانسته‌اند. پیش از این حکومت آزادسازی این سه تروریست را خط سرخ حکومت عنوان کرده بودند.

مصارف غیر ضروری

مقام‌ها در ارگ ریاست جمهوری می‌گویند آنان روی طرحی کار می‌کنند که بر اساس آن تا ۵سال آینده مصارف غیرضروری نیروهای امنیتی کاهش یابد و منابع غیر موثر نیز از بدنه بودجه نهادهای امنیتی جدا شود.

سخنگوی ریاست جمهوری روز جمعه (۱ قوس) گفت: بر بنیاد این طرح برای پنج سال آینده هر سال ۱۰درصد مصارف غیرضروری نیروهای امنیتی کاهش خواهد یافت. صدیقی اما خاطرنشان ساخت که حکومت در تلاش است تا تطبیق این طرح روی کارایی نهادهای امنیتی تأثیر منفی نگذارد.

صدیقی از خرید تیل به هدف تولید برق برای نیروهای امنیتی به عنوان نمونه مصارف غیرضروری یاد کرد و افزود: تلاش خواهد شد تا با وصل شدن ادارات مربوط به نهادهای امنیتی با شبکه برق، از مصرف تیل جلوگیری شود.

او تصریح کرد که حکومت برای مدیریت بودجه ملی، روی طرحی کار می‌کند تا براساس آن مصارف عمومی را نیز کاهش دهد تا به این ترتیب بتواند بودجه عادی را از عواید داخلی تأمین کند.

صدیقی هم‌چنان گفت که در این ارتباط رییس‌جمهور غنی با شش وزارت‌خانه بحث و گفتگو کرده است تا بتواند براساس کارایی ادارات و نتایج، بودجه را تعیین کند.

سخنگوی ریاست جمهوری در این نشست خاطرنشان ساخت که حکومت افغانستان در بخش مبارزه با فساد و جلوگیری از ضایع شدن منابع، موفقیت‌های چشم‌گیر را در سال‌های اخیر به دست آورده است و اراده جدی برای محو فساد دارد.

رویا حسینی

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا