موضوع دوستداشتنی کوچکشی!
فرشته حسینی
یکباره وسط برنامههای شلوغ و عجیبوغریب دیگری که امسال دچارش شدیم، خبر آمد که بلی! چه نشستهاید که چند روز دیگر باید خانه را عوض کنید و اسباب و اثاثیه به دوش بهجای دیگری بروید. اینکه چه شد که اینطور شد و بلای کوچکشی به جانمان افتاد خودش قصهیی است که باید سر فرصت برایتان تعریف کنم.
همینقدر بدانید که وقتی شنیدم باید برویم، این مصرع از شعر طنزی به ذهنم رسید که: «سه پلشت آید و زن زاید و مهمان برسد!» اما چارهیی نبود، باید رخت و بقچه و اسباب را جمع میکردیم و میرفتیم. آن هم وسط این آلودگی هوا و آمدن زلمی خلیلزاد و کشته شدن ناکامورای طفلک جاپانی! یک پرانتز هم برای سرماخوردگی من باز کنید و بدخلقیهای رییس روزنامه که تلیفون جواب نمیدهد و پیام میدهد کو مطلبت؟
اما من که بیدی نیستم با این بادها بلرزم. گشتم و مطلبی برایتان آماده کردم که هم این روزها خودم سخت نیاز داشتم و هم شما در آینده نیاز خواهید داشت. «موضوع دوستداشتنی کوچکشی!»
چه کار کنیم تا موقع اسبابکشی دیوانه نشویم؟
برنامهریزی کنید
منتظر نشوید تا هفته آخر برسد و بعد شروع به جمع کردن وسایل کنید. بسیاری از وسایل که تا زمان اسبابکشی نیازی به آنها ندارید را چند هفته زودتر جمع کنید. بهتر است فهرستی از تمام کارهایی که باید انجام دهید و وسایلی که باید جمعوجور کنید را تهیه کنید. شما میتوانید یک برنامه زمانبندی برای بستهبندی وسایل هم تدارک ببینید که مطابق آن وسایلتان را جمعوجور کنید تا تمام فشار کاری را در یک روز متحمل نشوید؛ البته سعی کنید این کار نفسگیر را بین اعضای خانواده تقسیم کنید.
جابهجایی مدارک و اشیای گرانقیمت
همه ما وسایلی داریم که نمیخواهیم هیچ اتفاقی برای آنها بیفتد. برای اینکه در زمان جابهجایی و بعد از آن به مشکل برنخورید، بهتر است این وسایل را در خانه یک دوست یا فامیل به امانت بگذارید و بعد از اثاثکشی و سر فرصت آنها را پس بگیرید.
سوابق تحصیلی مکتب و پوهنتون، سندها، شناسنامهها و همه مدارک مهمتان را منظم و آنها را از قبل جمعآوری کنید. همینطور وسایلی مثل طلا و جواهر را مانند مدارک باید خودتان حمل کنید. به هیچوجه این وسایل را در کارتنها بستهبندی نکنید.
برخی از وسایل را با موتر خودتان جابهجا کنید
بهتر است برخی وسایل مثل لباسهای مهمانی، کیفهایی که حاوی لوازم شخصی است یا تابلوهای ارزشمند و… را خودتان بهصورت مستقل پیش از روز کوچکشی، به خانه جدید ببرید. به هر حال، خسارت به برخی وسایل جبرانناپذیر است و مراقبت از آنها بر عهده خودتان است.
کمکم کارتن بخرید
اگر شما هم جزو کسانی هستید که هر سال کوچکشی میکنید، بهتر است بخشی از انبار خانه خود را به کارتنهای محکم اختصاص دهید. اگر اثاثکشی در زندگی شما امری نادر است، میتوانید از دکاندار محل بخواهید کارتنهای مقاوم برایتان کنار بگذارد.
چند هفته قبل از کوچکشی به فکر تهیه کارتن باشید. وسایل سنگین مثل کتاب را در کارتنهای کوچک و وسایل سبک را در کارتنهای بزرگ بگذارید با این روش حملونقل کارتنها برایتان آسانتر خواهد بود. چسب نواری پهن و ریسمان باریک برای بستهبندی ایمن کارتنها، مارکر برای نوشتن محتویات روی کارتنها و روزنامه باطله و پلاستیکهای حبابدار مخصوص بستهبندی شکستنیها را زودتر خریداری کنید.
گوشهیی برای اسباب
اگر خودتان بهتنهایی باید سامان خانه را جمعآوری کنید بهتر است تا زمانی که بستهبندی اسباب یک اتاق یا قسمتی از آن تمام نشده است به سراغ جای دیگر نروید؛ زیرا باعث آشفتگی اوضاع و دوبارهکاری شما برای جدا کردن وسایل میشود. از یک اتاق کوچک و یا گوشهیی از منزل خود برای جمع کردن کارتنها استفاده کنید.
روز موعود
برای روز کوچکشی ساعتی را انتخاب کنید که ترافیک کمتری دارد و مزاحمت برای همسایهها ایجاد نمیکند. از دوستانتان کمک بخواهید؛ ولی نه لزوماً برای حمل بار. از آنها بخواهید در مسیر حمل وسایل بزرگ خانه مثل الماریها و موبل و فرنیچر، در کنار کارگرها باشند تا درودیوار زخمی نشود. یکی کنار موتر بار بماند تا مطمئن شود همه وسایل بااحتیاط بار میشود و موردی از جعبهها فراموش نشود. قبل از اسبابکشی یک مسیر خوب برای روز اسبابکشی انتخاب کنید تا موتر راحت بتواند از آن مسیر بیاید. همچنین برای بارگیری و تخلیه، جای پارک فراهم کنید. برای این منظور میتوانید با پارک موتر شخصی خود و نزدیکانتان به اندازه دو موتر سواری جا در نظر بگیرید تا هنگام بارگیری و تخلیه به مشکل برنخورید. بهتر است ساعات اولیه روز را به جابهجایی اختصاص دهید.
هر چیزی را در مکان خود پیاده کنید
اگر روی جعبهها محتویات را نوشته و وسایل شبیه به هم را یکجا گذاشته باشید، میتوانید بهراحتی هر کارتن را در مکان خود بگذارید؛ مثلاً کارتنی که روی آن آشپزخانه نوشتهاید بهجای خود ببرید تا در خانه جدید هم وسایل را راحت پیدا کرده و هم از آشفتگی گریزناپذیر اسبابکشی کم کنید. در منزل جدید نیز هر قسمت را به شخصی بسپارید و وسایل شخصی هر کسی را به خودش دهید تا آنها را به سلیقه خود بچیند. با قراردادن وسایل بزرگ در گوشهها از بههمریختگی محیط خانه جلوگیری کنید و در نهایت بر اساس فضای باقیمانده به بهترین شکل ممکن آنها را بچینید.
کوچ کشی گاهی می تواند هیجانی و دوست داشتنی هم باشد . مثلن می توانید در محیط جدید همه را برای چند مدتی از زیر نظر بگذرانید بعد با آنهای که به طبع دلتان است دوستی کنید.
این بخش از روزنامه را خیلی دوست دارم و همیشه منتظر نوشته های جدید هستم، از خواندن شان لذت میبرم.
در جامعه ی که میتوانیم در مورد سیاست و نقد از تلویزیون گرفته تا تاکسی و محیط کار و همه جا بشنویم داشتن صفحه ی در مورد زندگی، زیبایی هایش حتمی است. مثبت فکر کنید و لبخند بزنید 🙂