خبر

یوناما: افغانستان همچنان مرگبارترین کشور

گفتگوهای صلح افغانستان نتوانسته است باعث کاهش تلفات افراد ملکی شود

راه مدنیت: ‌هیات معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) در گزارش امروزخود (۶عقرب) آورده است: گفتگوهای صلح نتوانسته باعث کاهش خشونت‌ها و تلفات افراد ملکی در گردد، یوناما در این گزارش خود عنوان نمود که افراد ملکی، بیش‌ترین آسیب را از خشونت‌های ویرانگر متحمل می‌شوند.

بر مبنای گزارش ارسال شده یوناما، دیبرا لاینز‌، نمایندۀ خاص سرمنشی ملل متحد برای افغانستان گفته است: «گفتگوهای صلح برای کمک به تحقق صلح به زمان نیاز دارد. اما تمام طرف‌ها می‌توانند فورا گفتگوها را اولویت‌بندی نمایند و اقدامات عاجل، صادقانه و بیش‌تر برای کاهش آسیب رسیدن به افراد ملکی را انجام دهند.»

لاینز که رییس یوناما نیز می‌باشد افزود: «افکار جدید و اقدامات جدی در جهت تضمین زندگی افراد ملکی نه تنها هزاران خانواده را از رنج و درد حفظ می‌کند، بل همچنان می‌تواند باعث کاهش اتهامات و به جای آن باعث افزایش اعتماد و اطمینان در میان مذاکره‌کنندگان گردد.» 

دفتر معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) در این گزارش خود تاکید داشته است: مذاکرات صلح افغانستان فرصتی را برای طرفان درگیری فراهم می‌کند تا زیان‌های جبران‌ناپذیر و تاثیر مخربی را که جنگ بر افغان‌ها به بارآورده است، مورد غور و بررسی قرار دهند و آن را با قربانیان تصدیق کنند تا به حقوق آن‌ها به حقیقت، عدالت، جبران خسارت و صدمه که آن‌ها از این بابت دیده‌اند، رسیدگی گردد.

یوناما گفته که در حالیکه شمار تلفات افراد ملکی که امسال به ثبت رسیده است، نسبت به ۹ماه اول سال‌های دیگر یعنی از سال ۲۰۱۲ به این سو کم‌ترین ست، اما صدماتی که به افراد ملکی می‌رسد، همچنان تکان‌دهنده و وحشتناک است. یوناما تاکید می کند که تمام طرف‌های درگیر در جنگ می‌توانند و باید بیشتر از این برای جلوگیری از آسیب دیدن افراد ملکی با بررسی عاجلِ اقدامات و تقویت فعالیت‌ها برای کاهش آن و همچنان در جهت پایان دادن به جنگ که قطعا تنها راه کاهش تلفات مرتبط به درگیری برای افراد ملکی می‌باشد، کار کنند.

 این نهاد با نگرانی می‌گوید که از ۱۲سپتمبرآغاز مذاکرات صلح بین الافغانی میان دولت جمهوری اسلامی افغانستان و طالبان در دوحۀ قطر تا ۳۰سپتمبر، در شمار تلفات افراد ملکی توسط گروه‌های دخیل در گفتگوها نسبت به هفته‌های گذشته آن در سال ۲۰۲۰، هیچ کاهشی وجود نداشته است.

 در گزارشِ اخیرِ یوناما شمار تلفاتی که از تاریخ اول اکتوبر به بعد اتفاق افتاده است شامل نیست، اما این ماموریت نگرانی فزایندۀ خود را نسبت به تشدید جنگ در هلمند و همچنان چندین حمله بدون تبعیض در ننگرهار، لغمان، غور و حمله هوایی در تخار و حملۀ انتحاری که غیرنظامیان را در کابل مورد هدف قرار دادند ابراز می‌نماید که در مجموع در این حملات بیش از ۴۰۰ فرد ملکی کشته و زخمی شده‌اند.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا