مقالات

دیوان حیدری وجودی رونمایی شد

در محفلی که هفته گذشته به مناسبت تجدید چاپ دیوان استاد حیدری وجودی از سوی دوست‌داران استاد در کابل برگزار شده بود، جمع کثیری از شاعران، فرهنگیان و علاقمندان استاد حیدری وجودی شرکت کردند.

برنامه با تلاوت قرآن و خوانش نعت آغاز شد. غلام نقشبند حیدری، فرزند حیدری وجودی، نخستین سخنران برنامه بود و ضمن خوش‌آمدگویی به مهمانان گفت: سلوک عرفانی استاد، در محور عرفانی نظری و عملی بود و بر مبنای همین باور، همیشه دوست‌داران عرفان را به تحقیق و پژوهش و آگاهی، توام با سلوک عملی ترغیب می‌نمود.

او در رابطه با برخوردهای استاد با خانواده‎اش گفت: رفتار استاد در خانواده، توام با اعتدال و عقلانیت و عاطفه بود، ما را همیشه به خواندن کتاب ترغیب  می‌کرد تا انتخاب راه و باورهای ما برمبنای آگاهی شکل بگیرد، نه از سر تقلید و تحمیل.

نقشبند حیدری افزود: از استاد حیدری وجودی جدای از آثار چاپ شده، مقالات و نوارهای فراوانی به جا مانده که در نظر داریم آثار یاد شده را تدوین و برای چاپ آماده سازیم.

او همچنان ادامه داد: هرچند نمی‌توان جای استاد را پر کرد، چون هیچ‌یک از عزیزان خودشان را به آن مرتبت نمی‌بینند که این مسوولیت بزرگ (مدیریت حلقه دوست‌داران و تدریس مثنوی) را به دوش بگیرد، اما در تلاش هستیم تا این چراغ را زنده نگهداریم. 

پس از آن احمدضیا رفعت، شاعر و استاد دانشگاه صحبت کرد: تنوع قالبی، ساده و روان بودن زبان شعری و پر بودن فهرست کارهای استاد از دید کمی از مواردی‌اند که استاد و آثارشان برای ما مهم و مورد توجه بوده باشند.

او افزود: استاد حیدری وجودی عرفان را از من فردی‌اش، عمومی کرد و این مهم را به دوگونه انجام داد. اول، او در چندین دهه از زندگی‌اش، با تشکیل جلسات درسی آموزه‌های عرفانی را به شکل عملی همگانی کرد. دوم، عرفان را به شکل نظری و مکتوب برای آیندگان معرفی کرد. 

جاوید فرهاد نیز از سخنرانان برنامه بود، او گفت: استاد حیدری وجودی در کنار اینکه چندین دهه‌ با مولانا محشور بود، در بیدل‌شناسی نیز جایگاه شامخی داشت. همچنان ادامه داد: استاد وجودی با مطالعۀ دقیق و جدی که از آثار کلاسیک فارسی داشت در دهۀ شصت از کسانی بود که با پرداخت‌های متفاوت، زمینه‌ساز شکل‌گیری شعر امروز افغانستان شد. فرهاد افزود: استاد با متانت و مناعت فراوانی که داشت هیچ‌گاهی سر تعظیم به اصحاب زر و زور فرود نیاورد و عمر پربارش را در خدمت فرهنگ، عرفان و اهل ادب و ادبیات گذاشت. 

برنامه با شعرخوانی و صحبت‌های دوست‌داران استاد به پایان رسید.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا