خبر

گرامیداشت از خروج شوروی؛ خوش‌بینی‌ها درباره گفتگوهای صلح

راه مدنیت: حکومت افغانستان از ۲۶ دلو، روز خروج نیروهای ارتش سرخ از افغانستان در کابل گرامی داشت. سی‌و‌یک سال پیش آخرین افسر ارتش شوروی با عبور از پل دوستی بر فراز رودخانه آمو به اشغال ۹ ساله افغانستان پایان داد.
در مراسم امروز در تالار لویه‌جرگه در غرب کابل، شماری از سران حکومت و فرماندهان جهادی درباره مبارزه مردم افغانستان برای بیرون راندن نیروهای ارتش سرخ و گفتگوهای صلح امریکا و با گروه طالبان صحبت کردند.
جنرال بوریس گروموف، فرمانده فرقه چهلم ارتش شوروی با عبور از پل دوستی در ۲۶ دلو ۱۳۶۷ پایان روند خروج نیروهای کشورش از افغانستان را رسما اعلام کرد. نخستین سربازان شوروی به صورت رسمی در ششم جدی ۱۳۵۸ سوار بر تانک‌های غول‌پیکر با عبور از این پل، افغانستان را اشغال کردند.
برخی پژوهشگران می‌گویند صدها سرباز شوروی ماه‌ها پیش از اعلام رسمی ورود آن‌ها به افغانستان، در پایتخت این کشور مستقر شده بودند. شمار سربازان شوروی در افغانستان تا بیش از ۱۱۰هزار تن رسید. آنان جنگ‌های سختی را با گروه‌های مجاهدین تجربه کردند. در کل ۶۰۰هزار سرباز شوروی در ۹سال جنگ افغانستان – شوروی، سهم گرفتند و حدود ۱۵هزار تن آنان در افغانستان کشته شدند.
سخنرانان این مراسم از امریکا خواستند برای گفتگوهای صلح با گروه طالبان برنامه‌های جدی داشته باشد تا افغانستان یک‌بار دیگر فرصت‌های پیش‌آمده برای برقراری صلح را از دست دهد. حکومت افغانستان گفته است که برنامه جامعی برای آغاز گفتگوهای صلح با گروه طالبان دارد که برای آبادی و آینده بهتر افغانستان موثر است.
پیش‌ازاین سرور دانش، معاون رییس‌جمهور با استقبال از توافق امریکا و گروه طالبان برای کاهش خشونت‌ها در کشور، گفت: امیدوار است امضای موافقت‌نامه میان امریکا و گروه طالبان زمینه را برای گفتگوهای مستقیم صلح فراهم کند.
او که روز دوشنبه (۲۸ دلو) در کنفرانس بین‌المللی «چهل سال میزبانی مهاجرین و آینده بهتر در پاکستان» در اسلام‌آباد، گفت: «صلح واقعی آن است که مردم افغانستان آزادانه از حقوق خود استفاده کنند. حق شرکت در انتخابات را داشته باشند و طالبان نیز مانند سایر شهروندان باید از این حقوق برخوردار شوند و در حاکمیت سیاسی افغانستان سهیم شوند.»

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا