خبر

قریشی: پیشرفت در مذاکرات صلح افغانستان بدون همکاری ما ناممکن است!

سید طاها فضل

شاه محمود قریشی؛ وزیر خارجه‌ پاکستان روز شنبه طی اعلامیه‌‌یی گفته است که بدون همکاری اسلام‌آباد پیشرفت در مذاکرات صلح افغانستان ممکن نیست.

به گزارش رسانه‌های پاکستانی، قریشی در این اعلامیه افزوده که تلاش‌های صادقانۀ اسلام‌آباد در راستای برقراری صلح و ثبات در افغانستان، نتیجه‌بخش بوده است.

او تاکید کرده که «توافق‌نامۀ صلح میان ایالات متحده و گروه طالبان، در حضور پاکستان امضا می‌شود؛ چراکه بدون کمک اسلام‌آباد، امضای چنین توافق‌نامه‌یی ناممکن است.»

قریشی افزود: «اسلام‌آباد با حسن نیت نقش خود را در راستای برقراری صلح در افغانستان ایفا کرده و در حال حاضر، نوبت رهبران افغان است که در این زمینه اقدام کنند.»

مرحلۀ «کاهش خشونت» در کشور از ساعت ۱۲ شب جمعۀ گذشته آغاز شد و قرار است تا ۱۰حوت، توافق‌نامۀ صلح نیز میان امریکا و طالبان امضا شود.

در اولین روز دورۀ هفت روزه کاهش خشونت میان دولت افغانستان و طالبان، محمد اشرف غنی، رییس‌جمهور کشور از سربازان افغان خواست، در این مدت محتاطانه عمل نموده و بر وضعیت کنترول و نظارت شدید داشته باشند.

غنی در یک پیام تصویری گفت، دورۀ هفت روزه کاهش خشونت طالبان ساعت ۱۲ جمعه شب گذشته به وقت کابل شروع و براساس دستورالعمل واضح، سربازان امنیتی در حالت آماده‌باش قرار دارند.

غنی اضافه کرد، اقدامات بعدی در راستای پروسه صلح مربوط به نتیجه و ارزیابی از هفته کاهش خشونت خواهد بود که مسیر و جهت اقدامات بعدی را روشن می‌سازد و باید تصریح کرد که پروسۀ صلح تحت رهبری و مالکیت دولت افغانستان به پیش برده می‌شود.

دفتر ماموریت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) نیز از اجرایی شدن موافقت‌نامه «کاهش‌ خشونت» از سوی طالبان استقبال کرده است.

دفتر یوناما روز جمعه با نشر اعلامیه‌‌یی نوشت، یوناما از آغاز دوره هفت روزه «کاهش خشونت» در افغانستان استقبال می‌کند، این فرصت بی‌نظیر است که می‌تواند باعث صلح پایدار در این کشور شود.

در اعلامیه این دفتر همچنان آمده است که یوناما با همه طرف‌ها در افغانستان کار می‌کند که برای صلح دایمی روندی پیش برده شود که زنان، جوانان و همه اقلیت‌های افغان در آن سهیم باشند.

این اظهارات در حالی ابراز می‌شود که مقامات افغانستان به‌گونه مستمر از عدم رفتار درست پاکستان در امور صلح افغانستان انتقاد کرده‌اند. از سوی دیگر پاکستان یکی از حامیان بزرگ تروریزم در منطقه شناخته می‎شود.

حکومت پاکستان، به ویژه سازمان استخباراتی این کشور همواره متهم است که از طالبان حمایت کرده و به مسایل داخلی افغانستان مداخله می‌کند. این کشور متهم است که نمی‌خواهد امنیت افغانستان تأمین شود و همواره برای ادامه جنگ در افغانستان از گروه‌های تروریستی حمایت می‌کند.

در ماه فبروری ۲۰۱۲ سازمان پیمان انتلانتیک شمالی (ناتو) در گزارشی ابراز داشت که سازمان استخباراتی پاکستان عمده‌ترین حمایت‌کننده طالبان در افغانستان می‌باشد.

این سازمان در گزارش خود گفته بود که شورشیان وابسته به طالبان، در جریان بازجویی‌های‌شان گفته‌اند که سازمان استخبارات پاکستان با آن‌ها در ارتباط بوده و از آن‌ها حمایت می‌کند. در این گزارش همچنان آمده بود که حکومت پاکستان از موقعیت‌های رهبران طالبان در افغانستان و پاکستان آگاهی دارند.

تنها ناتو پاکستان را متهم به حمایت از طالبان نکرده است. مقامات حکومتی افغانستان بارها گفته که حکومت پاکستان و سازمان استخباراتی این کشور، از طالبان حمایت می‌کنند.

در دهم حمل ۱۳۹۵ سرپرست ریاست عمومی امنیت ملی افغانستان به نمایندگان مجلس گفته بود، طالبان در نظر دارند حملات‌شان در افغانستان را گسترش بدهند و سازمان استخباراتی پاکستان به صورت مطلق این گروه را حمایت می‌کند.

در سال‌های گذشته نیز مقام‌های ارشد حکومت به‌ویژه سران نهادهای امنیتی و استخباراتی کشور، از مداخله و حمایت مستقیم سازمان استخباراتی پاکستان از طالبان به شدت انتقاد کرده‌اند. رحمت‌الله نبیل رییس پیشین امنیت ملی افغانستان بارها آی.اس.آی و اردوی پاکستان را متهم به دامن زدن ناامنی در افغانستان کرده بود.

همچنان دستگاه دیپلماسی کشور و نهادهای مدنی، بارها پاکستان را یکی از موانع بزرگ فراراه تامین صلح در کشور دانسته و بی‌اعتمادی به پاکستان به یکی از باورهای عمومی مردم افغانستان مبدل شده است.

نوشته‌های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا