رییس جمهور: مردم ما از جمهوریت حمایت میکنند
راه مدنیت: محمداشرف غنی، رییس جمهوری کشور در نشست رهبران سازمان همکاری شانگهای تاکید کرد که نظرسنجیهای انجامشده نشان میدهد که ۷۵ تا ۸۵درصد مردم افغانستان از جمهوریت و تنها چهار تا هشت درصد از طالبان حمایت میکنند.
رییسجمهور عصردیروز (سهشنبه، ۲۰عقرب) در نشست مجازی رهبران سازمان همکاری شانگهای، دربارۀ روند صلح، حفظ قانون اساسی و گسترش روابط با کشورهای عضو صحبت نمود و اظهار داشت: تحمیل ارادۀ اقلیت بر اکثریت مطلق، میتواند فقط منجر به درگیری طولانیمدت شود.
وی با اشاره براینکه ما در میان موج پنجم تروریزم جهانی قرار داریم، گفت: «ما آماده هستیم و میتوانیم که همکاری خود را با کشورهای عضو سازمان همکاریهای شانگهای و ناظران آن در امر مبارزه با تروریزم و مقابله با موادمخدر گسترش دهیم.»
رییسجمهور کشور خاطرنشان کرد که همکاری دولت با دولت در سطح منطقهیی و جهانی یک امر کلیدی در راستای مبارزه با شبکههای تروریستی میباشد که در تلاش مختل ساختن صلح، پیشرفت و همکاری ما هستند.
اشرف غنی تاکید کرد، با وجود چالشهای گسترده، صلح در اولویت برنامههای دولت قرار دارد.
رییس جمهور کشور به این باور است که جمهوریت و اصول حقوق برابر شهروندان، زمینههای ادغام مسالمتآمیز طالبان در سیاست، اقتصاد و جامعه افغانستان دموکراتیک را فراهم میسازد.
اشرف غنی اذعان داشت، احترام به حاکمیت، یک اصل اساسی سازمان همکاری شانگهای است و از این رو از اعضای این سازمان میخواهد تا از روند صلح پایدار در چهارچوب «جمهوری اسلامی افغانستان» حمایت کند.
او اضافه کرد که اخلال در نظم قانون اساسی افغانستان پیامدهای منفی گستردهیی برای سازمان همکاری شانگهای خواهد داشت و سبب اختلال در سیستم اقتصادی اروپا، آسیا و همچنان گسترش شبکههای تروریستی و جنایی میشود.
به گفتۀ رییسجمهور، اصل سیاست خارجی افغانستان دخیل نشدن در اختلافات است و با چندجانبهگرایی منافع و روابط خود را با منطقه و جهان گسترش میدهد.
همچنین در این نشست نارندرا مودی، صدراعظم هند بااشاره براینکه کشورهای عضو و ناظر سازمان همکاریهای شانگهای در تمام عرصهها مشترکات دارند، گفت: «من باور دارم که کشورهای عضو و ناظر سازمان همکاریهای شانگهای میتوانند از بحران ویروس کرونا خود را رهایی بخشند.»
در عین حال، عمران خان، صدراعظم پاکستان دراین نشست تاکید کرد که افغانها باید از فرصت تاریخی برای برقراری صلح در کشورشان استفاده کنند. وی افزود که کاهش خشونت برای تقویت این روند مهم میباشد.
در این نشست سران دول و حکومات فدراتیف روسیه، هند، قزاقستان، چین، قرغیزستان، پاکستان، اوزبیکستان و تاجیکستان و شماری از کشورهای ناظر این سازمان و سرمنشی سازمان ملل متحد حضور داشتند.
آقای غنی در بیرون کشور راست می گوید و در داخل کشور دروغ می گوید. درین شکی نیست که درصدی بیشتر مردم از جمهوریت حمایت می کنند و برای تحقق آن جهاد و مبارزه کرده اند و می کنند. اما با اصل جمهوریت فاصله یی زیاد دارند، چون خود ارگ نشینان قوم سالار همراه با همراهان هم پیک و هم پیمان شان و در رأس آن آقای غنی از جمهوریت نه حمایت کرده و نه می کند. جمهوریت در کشور بد بخت ما یک اسم بی مسما است. نام نظام ما جمهوری است ولی ماهیت آن جمهوری نیست، بلکه سلطنت است، چون قوم سالاران بی انصاف و بی وجدان ارگ نشین جمهوریت را به گند کشیده اند و آن را سلطانیزه کرده اند.
از طرف دیگر به نظر من جمهوریت بی دموکراسی مثل جسم بی روح است، که درین بخش نیز پای حکومت فاسد می لنگد و هم شهروندان کشور را فریب می دهند و جهانیان را اغوا می کنند. مردم سالاری در جمهوریت یک اصل است. در فقدان آن عنوان کردن جمهوریت و به رخ کشیدن آن به مردم یک توهین آشکار به این واژه های با فضیلت است و هم به شهروندان جمهوری خواه. اگر جمهوریت توام با مردم سالاری در کشور نگون بخت ما به صورت واقعی می بود، اوضاع و احوال کشور به این حالت زار نه می بود که هیچ کس در هیچ جای احساس امنیت و مصئونیت فزیکی نه کند چه رسد به امنیت غذایی و سیاسی و فرهنگی و …. از جنین در رحم مادر تا کودک نوزاد در زایشگاه و از دانش آموز در مکتب و دانشجو در دانشگاه، از کارگر در کار خانه و از دهقان در مزرعه، از رهگذر در راه و بازرگان در بازار، از معلم در صنف درسی تا پزشک در شفاخانه و از سرباز در سنگر و کارمند در دفتر و ….
اندکی شرم و خجالت چیز خوبی است برای این مدعیان کاذب جمهوریت و دموکراسی و حقوق بشر و دیگر مقوله های ارزشی ازین دست. کسی که کمترین کاری برای جمهوری شدن نظام مدیریت سیاسی کشور نکرده و به آن باورمند نیست ، از جمهوریت دم زدن برایش خیلی ذلت بار است. همین طور از دموکراسی دم زدن برای کسی که آن را از پشت خنجر زده و بر علیه دموکراسی کار کرده است، عجیب می نماید. به نظرم جناب سلطان با یک گله مشاوران ارشد و اوسط و ادنایش در صدد خاک پاشیدن به چشم مردم و سران کشور های جهان هستند.
عاقبت به خیر.