صالح: عامل حمله به دانشگاه کابل دستگیر شده است
راه مدنیت: امرالله صالح، معاون نخست ریاستجمهوری در بیستو پنجمین جلسۀ بررسی امنیتی خود با اشاره به دستگیری هسته طراح حمله به دانشگاه کابل گفت که رییسجمهور کشور با حضور در جلسه امروز «۶:۳۰ صبح» تآکید کرد: «آمدم که نشان بدهم ریاستجمهوری، شورای امنیت ملی و کابینه افغانستان ازشما حمایت میکنند. تطبیق میثاق امنیتی از دل قانون اساسی کشور میخیزد، زیرا قانون شهروند محور است و شما این بند قانون را عملیاتی ساختهاید».
آقای صالح صبح امروز(شنبه، ۲۴ عقرب) با اشاره به حمله بر دانشگاه کابل در صفحه فیسبوک خود نوشت: «هسته طراح حمله بالای دانشگاه کابل را دستگیر کردیم. چنانچه گفته بودیم داعش اسم است. اینهایی که این کار را کردهاند چندهویتی هستند «حزب التحریر-طالب-داعش» و همه. یعنی هر زمانیکه نیاز بود از یکعنوان و لقب خاص کار گرفتهاند.
به گفته آقای صالح، طراح حمله «عادل ولد محمد عارف» نام دارد که در دانشکده شرعیات تا سمستر سوم خوانده است و بعدا توسط ثناوالله-عضو سابقهدار شبکه حقانی جذب گردیده تا اینکه این جنایت را انجام داده است.
وی به نقل از فرد دستگیر شده افزود: برایش گفته شده که کاری شود که حکومت زیر فشار قرار بگیرد. بدنام شود و در ذهن مردم ضعیف و ناکارا جلوه کند.
در ادامه صالح تصریح کرد: به او گفته شده بود که این کارها با انجام عملیات بالای اهداف نظامی امکانپذیر نیست. عادل در اصل از ولایت پنجشیر است و خانوادهاش در پلچرخی کابل زندگی میکند.
به گفته وی، فرد دستگیر شده، اسلحه را از شبکه حقانی از ولایت خوست بدست آورده و هدایت برایش توسط ثناوالله داده شده است.
همچنین رییسجمهور در این جلسه اذعان کرده است: «در گذشته استراتیژیهایی ایجاد گردید که در تاقچه دفاتر باقیماند، اکنون که شما نه تنها این استراتیژی را تدوین بل تطبیق میکنید، مایه مباهات است».
غنی تصریح کرد: مشکل هیچگاه نبود منابع نبوده، بلکه ما در استفادۀ موثر از منابع مشکل داشتهایم که اکنون در این جلسه روبه حل شدن است.
وی اظهار داشته نموده: پایتخت افغانستان یک معجزه اجتماعی است، یعنی با تمام بافتهایش قلب افغانستان است. مردم کابل ضعف را نمیخواهند اجراات قوی و قابل دید میخواهند.
به گفته وی، «افراد تنها ارقام و اعداد نیست، اکنون که شما هر قربانی را عدد نه بل فرد با تمام تعلقات اجتماعیاش میبینید، یک کار انسانی و حقوقی است. در محور ارزشها فعالیت کردن نقطه اساسی است و راه تقویت مشروعیت از بهدست آوردن اعتماد میگذرد.
غنی علاوه نموده است که «آزادسازی زمینهای غصب شده برنامه مهمی است که باید جدی پیگیری گردد. تا زمانیکه کابل بهصورت اساسی امن نگردیده است، تشکل تیم شش و نیم باید تقویت گردد و من از دید منابع هیچچیز را دریغ نمیکنم».
برنامه میثاق امنیتی بهدلیل افزایش ناامنی در شهرها شکل گرفت و این برنامه تاکنون در ولایت کابل و هرات تطبیق گردیده است.