وضع شرایط سختگیرانه برای کمک به افغانستان
پیکا هاویستو، وزیرخارجه فنلند گفت قرار است کمکهای تعهد شدهٔ جامعهٔ جهانی برای افغانستان تا دوماه دیگر پایان یابد و شرایط «سختگیرانهیی» در جریان مرور کمکها تطبیق خواهد شد تا به نگرانیهای کشورها و سازمانهای کمک کننده در خصوص فساد پاسخ ارایه گردد.
آقای هاویستو تآکید کرد که یکی از اهداف دیگر این شرایط «سختگیرانه» حفظ پیشرفتها در بخش حقوقی است که پس از سقوط رژیم طالبان توسط نیروهای به حمایت ایالات متحده در افغانستان به میان آمده .
وزیر خارجهٔ فنلند اظهار داشت که کشورهای کمککننده نمیخواهند دستآوردهای ۱۹ سال گذشته در این کشور از بین برود.
وی بااشاره به تغییرات پیشنهادی تصریح کرد که یکی از تغییرات عمده، کاهش کمکها از چهار سال به یک سال است.
در این حال، هنری کیرالی، رییس بانک جهانی در افغانستان اذعان داشت: «حرکت در مسیر صلح در صورت نبود فرصتهای کافی اقتصادی برای جوانان افغان، بسیار دشوار خواهد بود».
در عین حال، محمد حنیف اتمر، سرپرست وزارت خارجهٔ کشور دیروز در ارایه برنامههایش در مجلس نمایندگان گفت که خطر کاهش کمکهای جامعهٔ جهانی به افغانستان وجود دارد.
آقای اتمر تصریح کرد: «خطر این وجود دارد که جامعۀ جهانی ناتوانی خود را نشان دهد. جامعۀ جهانی ده شرط اساسی خود را به خاطر کمکهای بین المللی به دولت افغانستان و طالبان که در مذاکره صلح با ما قرار دارد، پیشکش کرده است».
اما عبدالهادی ارغندیوال، سرپرست وزارت مالیه کشور اظهار امیدواری کرد که جامعۀ جهانی در نشست ژنیو همانند سالهای گذشته به کمکهای شان به افغانستان ادامه دهند.
وی میگوید که این وزارت برای چهار سال آینده یک سلسله اقدامات مشخص و تدابیر مهم را روی دست گرفته که با اجرایی شدن آن افغانستان از رهگذر اقتصادی خودکفا خواهد شد.تاکید ملل متحد بر ادامه کمک ها
همچنین، فیلیپو گراندی، کمیشنر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، از جامعۀ جهانی خواستار تداوم کمکهای بشری به افغانستان شد.
آقای گراندی گفت که هفتۀ آینده در نشست ژنیو از جهانیان خواهد خواست که کمک به دولت و مردم افغانستان را ادامه دهند.
این کنفرانس قرار است با حضور هیاتهایی از ۶۱کشور و ۳۵نهاد بینالمللی و نمایندگان جامعۀ مدنی، سکتور خصوصی و رسانهها به تاریخ ۲۳ – ۲۴ماه جاری میلادی به رهبری دولت افغانستان، کشور فنلند و سازمان ملل متحد در سوییس برگزار شود.