پنتاگون: نیمی از سربازان امریکایی از افغانستان خارج میشوند
راه مدنیت: کریستوفر میلر، وزیر دفاع امریکا اعلام کرد که برنامۀ خروج حدود نیمی از سربازان امریکایی از افغانستان و ۵۰۰سرباز از عراق بر اساس هدایت دونالد ترمپ، رییس جمهور این کشور در دستور کار است.
آقای میلر در نشستی در مقر پنتاگون یا وزارت دفاع امریکا گفته که شمار نیروهای امریکایی تا پانزدهم ماه جنوری در افغانستان و عراق به دو هزار و ۵۰۰ تن خواهد رسید.
براساس معلومات ارایه شده، شمار سربازان امریکایی در افغانستان چهار هزار و ۵۰۰تن میباشد. با خروج حدود نیم آن، تعداد سربازان امریکایی در افغانستان به دوهزار و ۵۰۰تن خواهد رسید.
وی تصریح کرد که برنامۀ خروج به نحوی انجام خواهد شد که از شهروندان ملکی و نظامی امریکا در افغانستان و عراق محافظت شود.
پیش از این گزارش شده بود که پنتاگون منتظر دستور دونالد ترمپ برای خروج از افغانستان است.
در عین حال، ینس استولتنبرگ، دبیر کل ناتو را در واکنش به خروج نیروهای امریکایی گفت که خروج عجولانه و فوری نیروهای امریکایی و متحدانش از افغانستان میتواند این کشور را بار دیگر به پایگاه تروریستهای بینالمللی تبدیل کند. این تصمیم بهای سنگینی برای ایالات متحده در پی خواهد داشت.
وی تاکید کرد: «این خطر وجود دارد که افغانستان بار دیگر به پایگاه تروریستهای بینالمللی برای برنامهریزی و حمله به خاک ما تبدیل شود و داعش میتواند آن خلافت که در سوریه و عراق از دستداد در افغانستان بازسازی کند.»
وی افزود: «هرگاه زمانش برسد، همه با هم و به شکلی منظم و هماهنگ افغانستان را ترک خواهیم کرد.»
همچنین، شب گذشته ارگ ریاست جمهوری اعلام کرد که وزیر دفاع امریکا با رییسجمهور غنی دربارۀ مذاکرات صلح و روابط دوکشور تلیفونی گفتگو کرده است.
ارگ ریاست جمهوری افزوده که وزارت دفاع امریکا به کیفیت حمایت دوامدار از نیروهای امنیتی افغانستان تاکید کرده است.
در این تماس، مایک میلی، لوی درستیز ایالات متحدۀ امریکا نیز حضور داشتند.
از سویی هم، صدیق صدیقی، سخنگوی ریاست جمهوری روز سهشنبه (۲۷عقرب) در نشست خبری گفت: «ما هنوز هم مشترکاً با تهدید تروریزم رو به رو هستیم. القاعده، طالبان و دهها گروه تروریستی دیگر با تاسف در خاک افغانستان همچنان حضور دارند. برای محو کلی این گروهها و این که افغانستان دوباره به پناهگاه امن تروریزم جهانی مبدل نشود، به این مشارکت تعهد داریم تا منافع مشترک ما تامین شود و گروههای تروریستی هیچگاه نتوانند از افغانستان شرکای ما را مورد حمله قرار دهند».
این در حالیست که امریکا و طالبان نیز در گفتگوهای دوحه توافق کردند که امریکا سربازانش را تا سال ۲۰۲۱ میلادی کاملا از افغانستان خارج کنند.