خبر

تاکید رییس جمهور غنی بر تطبیق تعزیرات سازمان ملل بالای طالبان

راه مدنیت: محمداشرف غنی، رییس‌جمهوری در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد که در خصوص پروسۀ صلح افغانستان برگزار شده بود، گفت که تطبیق تعزیرات به‌عنوان یک ابزار برای موفقیت در مذاکرات با طالبان مهم است. این تعزیرات تنها زمانی می‌تواند موثر واقع شود که هر تغییر در میکانیزم جاری صلح مبتنی بر پیشرفت ملموس در پروسۀ صلح باشد.

رییس‌جمهوری کشور، شام روزجمعه (۳۰عقرب) تاکید کرد که نشست امروز در خصوص صلح افغانستان، نمایانگر آن است که شورای امنیت سازمان ملل متحد، تعهد قوی برای رسیدن افغانستان به صلح و ثبات دارد. این شورا باید تروریزم را به‌عنوان یک ایکوسیستم بپذیرد، نه یک سلسله سازمان‌های منزوی. ما در راستای مبارزه با تروریزم به یک استراتیژی نیاز داریم که شورای امنیت ملل متحد از آن حمایت کند.

آقای غنی تصریح کرد: «ما از شورای امنیت سازمان ملل متحد می‌خواهیم که حمایت‌های خویش را از نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان ادامه دهد. مهمترین ضرورت و اولویت ما صلح است. ما باید به پروسۀ صلح انرژی تازه ببخشیم؛ زیرا در دوحه در وضعیت نامطلوب قرار دارد و شما در این راستا می‌توانید، نقش عمده را بازی کنید.»

رییس‌جمهوری قطع‌نامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد را در قبال صلح افغانستان مهم خوانده، اذعان داشت که این سازمان تعهد همیشگی خود را بر استقلال، حاکمیت سیاسی و تمامیت ارضی افغانستان ابراز کرده و تاکید نموده که حقوق افغان‌ها توسط خودشان در پروسه‌های سیاسی در آینده تضمین گردد.

وی علاوه نمود: «تعهدات شما برای حمایت از مردم افغانستان مهم است. از جمله به‌خاطر خاتمه دادن به جنگ، ادغام مجدد، صلح و ثبات پایدار، احترام به حقوق بشر و از همه مهمتر اینکه افغانستان دوباره به پناهگاه امن تروریستان مبدل نگردد.»

او افزود: «افغانستان در خط مقدم مبارزه با تروریزم جهانی قرار دارد. ما برای شکست تروریزم مشترکا مبارزه می‌کنیم و زمانی به صلح نایل می‌شویم که در کنار هم‌دیگر قرار داشته باشیم.»

رییس‌جمهور غنی خاطرنشان ساخت که جامعۀ بین‌المللی امروز به این نتیجه رسیده که افغانستان باید به یک راه حل سیاسی دست پیدا کند. کشور دارای حاکمیت، متحد و مردم‌سالار باشد که در صلح با خود، منطقه و جهان به‌سر ببرد و دست‌آوردهای دو دهۀ گذشته را حفاظت و توسعه داده بتواند.

آقای غنی پیشرفت‌هایی را یادآوری کرد که در عرصه‌های مختلف در افغانستان صورت گرفته است. او گفت، ۹۸درصد عملیات‌ها را نیروهای امنیتی و دفاعی ما مستقلانه به پیش می‌برند، ۲۸درصد کرسی‌های پارلمان را زنان افغان در اختیار دارند که بالاتر از فیصدی زنان در پارلمان امریکا است. ۵۳درصد از کارهای صنعتی از سوی زنان به پیش برده می‌شود. ۳۷درصد شاگردان مکتب را طبقۀ نسوان تشکیل می‌دهند. فیصدی سواد زنان در بیست سال گذشته دو برابر شده و در کابینه، به‌عنوان وزرا و معینان فعالیت دارند و تعداد‌شان در صفوف اردوی ملی و پولیس ملی همه روزه بیشتر می‌گردد.

نوشته‌های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا