خبر

بیش از ۱۱۲۶ کودک در افغانستان به کرونا مبتلا شدند

راه مدنیت: یافته‌های تحقیق کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان نشان می‌دهد که از آغاز شیوع ویروس کرونا تا پنجم ماه میزان سال جاری در این کشور حدود یک‌هزار و ۱۲۶کودک به بیماری کووید۱۹ مبتلا و از این میان شش‌تن آن فوت کرده‌اند.

تحقیق کمیسیون حقوق بشر (۱قوس/۲۱نومبر) نشر گردید و بر اساس یافته‌های این تحقیق و مبتنی بر اطلاعات ارایه ‌شده از سوی وزارت صحت عامۀ کشور، از میان ۳۸هزار و ۶۴۱تن که تا تاریخ ۵میزان سال جاری در کشور مبتلا به ویروس شده‌اند. یک‌هزار و۱۲۶تن (۲٫۹درصد) آن کودک بودند.

براساس گزارش نشر شده از این میان ۸۵تن (۷.۵درصد) زیر هفت سال، ۱۹۰تن (۱۶.۹درصد) زیر ۱۳سال و ۸۵۱تن (۷۵.۶درصد) دیگر زیر ۱۹ سال بودند.

در این تحقیق آمده است که از میان یک‌هزار و ۱۲۶طفل مبتلا شده، شش‌تن (۰.۵۳درصد) جان ‌باخته که یک‌تن از قربانیان دختر و پنج‌تن دیگرشان پسر بوده‌اند.

یافته‌های تحقیق کمیسیون حقوق بشر نشان می‌دهد که در برنامه‌های آگاهی‌دهی از خطرات کرونا و راه‌های جلوگیری از ابتلا به آن، به‌خصوص در میان اطفال مشکلاتی وجود داشته است. در ماه‌های اول سال جاری، ۲۹درصد باشندگان ولایت فاریاب از دسترسی به معلومات مورد نیاز در این زمینه محروم بوده‌اند.

در این تحقیق با اشاره به‌بحران کرونا و تغذیۀ اطفال گفته شده که نتایج تحقیقات که توسط نهاد محافظت از اطفال انجام شده، نشان می‌دهد پس از شیوع ویروس کرونا تعداد اطفال مبتلا به سؤتغذیه افزایش‌ یافته و ۲.۹میلیون طفل زیر پنج سال با سؤتغذیۀ حاد مواجه می‌باشند.

همچنین یافته‌های نهاد حفاظت از اطفال نشان داد که «قبل از بحران کرونا ۵.۲۶میلیون طفل در افغانستان به کمک‌‌های انسانی و بشردوستانه نیازمند بودند؛ اما با شیوع ویروس کرونا این آمار به ۸.۱۲میلیون طفل رسیده است.

براساس گزارش این نهاد در جریان بحران کرونا نزدیک به ۱۰میلیون طفل از رفتن به مکتب و دسترسی به آموزش‌های علمی بازماندند و آموزش‌های آنلاین وزارت معارف نیز مؤثریت چندانی نداشته است.

این تحقیق با اشاره به‌دلیل عدم موثریت آموزش آنلاین گفته که فقر، نبود انترنت در منطقه و نبود برق مورد نیاز دستگاه‌های تلفون و کمپیوتر، تعداد زیادی از متعلمان نتوانسته‌‌اند از این برنامه استفاده کنند.

معلومات این تحقیق نشان داده که از میان ۱۰۲باب مکتب، شامل ۸۹باب مکتب دولتی و ۱۳باب مکتب خصوصی که پرسش‌نامه این تحقیق را تکمیل کرده‌اند، تنها ۵.۶درصد شامل پنج‌باب مکتب دولتی و ۸۴.۶درصد شامل ۱۱باب مکتب خصوصی تأیید کرده‌اند که در دورۀ قرنطینه و تعطیلی مکاتب، برنامه‌های آنلاین آموزشی ارایه داشته‌اند.

همچنین در این تحقیق آمده است که ۹۴.۴٪ یعنی پنج‌باب مکتب دولتی شامل تحقیق و ۱۵.۴٪ دوباب مکتب خصوصی شامل تحقیق تأیید کرده‌اند که نتوانسته در جریان دورۀ قرنطینه خدمات آموزشی آنلاین ارائه کنند.

این نهاد از افزایش کودکان کارگر در نتیجۀ بحران کروناویروس به شدت اظهار نگرانی کرده است.

کمیسیون حقوق بشر گفت است که بر اساس سکرتریت اطفال در وزارت کار و امور اجتماعی افغانستان، پیش از بحران کووید۱۹ شمار کودکان کارگر در این کشور به ۲.۱میلیون می‌رسید که ۱.۳میلیون آنان مصروف کارهای شاقه بودند.

اما بر اساس تحقیق تازه “این آمار در حال حاضر و بعد از توسعۀ بحران کرونا به شدت افزایش یافته و تعداد اطفال کارگر در مجموع به ۲.۵میلیون افزایش یافته است که از این میان ۱.۵میلیون کودک مصروف کارهای شاقه می‌باشند”.

این درحالی است که بر اساس معلومات وزارت صحت عامۀ افغانستان، این کشور با موج دوم کروناویروس مواجه است

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا