خبر

غنی: صلحی را می‌خواهیم که مطابق ارزش‌های حقوق بشری جهان باشد

راه مدنیت: محمداشرف غنی، رییس‌جمهوری کشور در دومین روز نشست جنوا گفت: «مردم ما صلحی می‌خواهند که مطابق با قانون اساسی و قواعد حقوق بشری جهان باشد.»

آقای غنی روز سه‌شنبه (۴قوس) در دومین روز نشست بین‌المللی جنوا برای کمک به افغانستان با حضور نمایندگانی از ۷۰کشور جهان و ۳۰سازمان بین‌المللی به گفتگوهای صلح در قطر اشاره نمود و تاکید داشت که دولت افغانستان در سال‌های گذشته بارها از طالبان درخواست آتش‌بس کرده، اما طالبان نپذیرفته.

غنی به این باور است که برقراری حاکمیت قانون، امنیت و ارایۀ خدماتی که اعتماد شهروندان را به دولت جلب کند، برای حفظ توافق صلح حیاتی است و دولت‌سازی نیز با آوردن صلح پیوند دارد.

رییس‌جمهوری اذعان داشت که این نشست نتیجۀ تلاش‌های مشترک افغانستان، همکاران بین‌المللی‌ و روندهای مملو از همکاری و تعامل است.

به گفتۀ وی، استراتژی افغانستان مبتنی بر سه اصل ایجاد صلح، دولت‌سازی و ایجاد بازار است.

او همچنان افزود: «ما باید قواعد بازی را ایجاد و تعریف کنیم تا هیچ‌گونه خلای حکومت‌داری؛ مانند فساد، توزیع غیرعادلانه منابع و منازعه داخلی که منجر به رشد قوه‌های مخرب گردد، از خود باقی نگذاریم.»

آقای غنی، مشکل دیگر افغانستان را شیوع بیماری کرونا عنوان کرد و گفت که موج اول گذشته، موج دوم تازه در این کشور آغاز شده، اما موج سوم برای این کشور بسیار سخت تمام خواهد شد.

رییس‌جمهوری با اشاره به پیشرفت‌های پنج‌سال گذشته تاکید داشت که تمام معیارهای استراتژی کنونی مبارزه با فساد، به استثنای دو معیار که در حال تطبیق است، برآورده و تطبیق شده‌اند. همچنین از ایجاد کمیسیون مبارزه با فساد یادآوری کرد.

بر اساس گفته‌های وی، نظامیان افغان به صورت دوام‌دار تحرکات طالبان را طی چند ماه گذشته در ولایت‌های هلمند، قندهار، بدخشان و بخش‌های دیگر کشور عقب زده‌اند و در حال حاضر ۹۶درصد عملیات‌ها به شکل مستقلانه توسط این نیروها به پیش برده می‌شوند.

وی در اخیر سخنانش خطاب به سران کشورها و سازمان‌های بین‌المللی خاطر نشان ساخت: «مردم افغانستان در خط مقدم مبارزه با تروریزم جهانی قرار دارند. ما ولایات کشور را حفظ کردیم و در کنترول خود داریم. زمانی که طالبان می‌توانستند به صورت موقت کنترول یک ولسوالی را بدست آورند، ما با اقدام سریع آن را دوباره تصرف کرده‌ایم.»

از سویی هم آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل در  سخنرانی‌اش به اهمیت صلح و حفظ حقوق بشر و حقوق زنان در افغانستان تاکید کرد.

آقای گوترش به مردم افغانستان اطمینان داد که سازمان ملل و اعضای آن به حمایت از افغانستان ادامه خواهند داد.

او همچنان خواستار آتش‌بس بشردوستانۀ فوری برای جلوگیری از تلفات بیشتر و برای کنترول کرونا در افغانستان شد.

در عین حال محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجۀ ایران پایان نیافتن جنگ در افغانستان را تراژیدی خوانده و بر «خروج مسوولانه» نیروهای خارجی از افغانستان تاکید کرد.

آقای ظریف بیان داشت که در مذاکرات صلح افغانستان، سازمان ملل باید نقش اصلی را داشته باشد و ایران نیز در این زمینه کمک خواهد کرد.

وزیر خارجۀ ایران با اشاره به معضل مهاجرت گفت که ایران میزبان سه میلیون مهاجر افغان است.

سرگی لاوروف، وزیر خارجۀ روسیه از ادامۀ کمک‌های این کشور در موارد مختلف به افغانستان خبر داد.

آقای لاوروف از موافقت‌نامه امریکا با طالبان استقبال کرد و گفت مسکو مکان نخست صحبت‌هایی بود که میان جوانب مختلف افغان برگزار شد.

وزیر خارجۀ روسیه تصریح کرد: «آن‌ها نگران وضعیت امنیتی افغانستان هست که می‌تواند به آسیای مرکزی سرایت کند و از همین جهت می‌خواهیم طرف‌های مذاکره‌کنندۀ دوحه به سرعت به موافقت برسند.»

او افزود: «ما به گفتگوها میان افغان‌ها متعهد هستیم. روسیه، حمایت و کمک‌هایی خود را در بخش‌های مختلف در افغانستان ادامه خواهد داد.»

این در حالی است شمروز خان مسجدی، سخنگوی وزارت مالیه کشور اعلام کرده که کشورهای کمک‌کننده تاکنون بیش از شش میلیارد دلار به افغانستان اعلام کمک کرده اند.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا