اتحادیه اروپا و بریتانیا: تشکیلات شورای عالی مصالحۀ ملی نهایی شود
راه مدنیت: سفارت بریتانیا در کابل بهدنبال خواستۀ نمایندگی سیاسی اتحادیۀ اروپا، خواستار نهاییشدن فوری تشکیلات شورای عالی مصالحۀ ملی و فعالشدن این شورا شده است.
سفارت بریتانیا روز جمعه (۷قوس) با نشر توییتی خواستار تشکیل فوری شورای عالی مصالحه ملی و شروع کار این شورا برای هدایت و مدیریت گفتگوهای صلح شده است.
این سفارت تاکید کرده که باید شورالی عالی مصالحه فراگیر باشد و از تمام جامعه افغانستان نمایندگی کند تا دیدگاه زنان، اقلیتهای قومی و سایر گروهها به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد.
سفارت بریتانیا تصریح کرده که این کشور از روند گفتگوهای صلح بهعنوان راه ایجاد صلح پایدار و ختم جنگ حمایت میکند.
در عین حال سران اتحادیه اروپا در افغانستان ناوقت روز (۶قوس) در یک اعلامیهیی مشترک گفتهاند: «ما خواستار ایجاد و فعالیت سریع شورای عالی مصالحۀ ملی استیم؛ نهادی که برای رهنمایی به مذاکرات صلح طراحی شده است.»
در این اعلامیه آمده که این شورا باید جامع باشد و در کنار عضویت رهبران سیاسی، نمایندگان زنان، قربانیان جنگ، اقلیتهای مذهبی، جوانان و سازمانهای جامعه مدنی در آن حضور داشته باشند.
به باور اتحادیۀ اروپا برقراری صلح پایدار در افغانستان با احترام به حقوق و خواستهای اساسی افغانها، آن هم از طریق اتحاد و همبستگی سیاسی در کنار جمهوریت و شمولیت صدای مردم ممکن خواهد بود.
همچنین عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحۀ ملی از این خواستها استقبال کرده و وعده داده که مجمع رهبری این شورا تشکیل میشود.
سفارت امریکا در کابل و نمایندگی غیر نظامی ناتو نیز از آن حمایت کرده است.
قابل ذکر است که شورای عالی مصالحۀ ملی براساس توافقنامه سیاسی که در (۲۸ثور) سال جازی توسط محمداشرف غنی و عبدالله عبدالله امضا شد، ایجاد شده است.
این نهاد دارای تشکیلاتی از جمله «کمیته رهبری» و «مجمع عمومی» است.
ریاست جمهوری در (۸سنبله) با صدور فرمانی ۴۶نفر را بهعنوان اعضا و هیات رهبری شورای عالی مصالحه ملی معرفی کرد؛ اما آقای عبدالله در واکنش به این فرمان گفته بود که ایجاد شورای عالی مصالحۀ ملی از صلاحیتهای رییس این شوراست و ایجاب فرمان ریاستجمهوری را نمیکند.
به همین ترتیب صدیق صدیقی، سخنگوی ریاست جمهوری روز گذشته گفت که کار روی تشکیل شورای عالی مصالحۀ ملی به شدت جریان دارد و توافقاتی نیز صورت گرفته است.