والی بامیان: شماری در تلاش رها کردن عاملان انفجارهاست
مراکز آموزشی هدف بعدی تروریستان است
راه مدنیت: سید انور رحمتی، والی بامیان میگوید: شماری در تلاش آزاد کردن افراد دستگیرشدهاند و میخواهند با حاشیهسازی اذهان عامه را مخدوش و از واقعیتها دور سازند.
بامیان در روزهای گذشته شاهد حملات خونباری بوده است. در دو انفجار عصر روز سهشنبه (۴ قوس) در بازار این ولایت ۱۸نفر جان باختند و ۵۰تن زخمی شدند.
در ساعات اولیه این دو انفجار، مقامهای محلی بامیان از دستگیری چند عامل این دو حمله خبر دادند، گرچه انفجار دیگری نیز یکروز پس از این دو انفجار رخ داد که تلفاتی در پی نداشت.
رحمتی والی بامیان در گفتگو با روزنامه راه مدنیت گفت: با توجه به سرنخهای بهدستآمده، هدف بعدی تروریستان مراکز آموزشی است.
آقای رحتمی اظهار داشت که بر اساس معلومات بهدستآمده، ولایت بامیان در کل، اما بهطورمشخص بعضی مراکز آموزشی زیر تهدید گروههای تروریستی قرار دارند که هدف بعدیشان مراکز آموزشی است.
والی بامیان با اشاره به سرنخهای جدی بهدست آمده بیان داشت: در رابطه به حملات اخیر بامیان ۴نفر از باشندگان ولایتهای کابل، سمنگان، پنجشیر و بامیان دستگیر شدهاند، اما بهدلیل پیچیدگی در نحوۀ حملات انفجاری و حساسیت موضوع، برای انجام تحقیقهای بیشتر به کابل انتقال داده شدهاند.
والی بامیان میافزاید: شماری در تلاش آزاد کردن افراد دستگیرشده هستند، گرچه وی در این رابطه جزییات بیشتری ارایه نکرد، اما خاطرنشان ساخت که عدهیی میخواهند با حاشیهسازی، اذهان عامه را مخدوش و از واقعیتها دور سازند.
اذعان آقای رحمتی در رابطه به تلاش عدهیی برای آزاد کردن عاملان دستگیرشده، در حالی است که وی در قسمتی از صحبتهای خود طالبان را عامل اصلی این حملهها میداند.
رحمتی تاکید میکند گرچه تاکنون به یک جمعبندی واحد نرسیدیم؛ زیرا ۲۰ تا ۲۲گروه تروریستی در کشور فعالیت دارند، اما در کل مظنون اصلی انجام اینگونه حملات طالبان است؛ چراکه فعالیتهای اصلی حملات تروریستی را آنها انجام میدهند و یا هم زمینه را برای دیگر گروههای تروریستی فراهم میکنند.
حملات تروریستی در بامیان بهعنوان امنترین ولایت کشور طی سالهای گذشته، نارضایتی گسترده شهروندان را بهدنبال داشت. اکثر مردم، مقامهای محلی و امنیتی را به بیکفایتی در تامین امنیت بامیان دخیل دانستند، هرچند پیش از این پولیس بامیان گفته بود که آنان از وقوع حملات اخیر در بازار این ولایت باخبر بودند، اما آقای رحمتی افزود که نهادهای امنیتی و کشفی، هیچ اطلاعی از قبل در این باره نداشتهاند.
آقای رحمتی پیش از این نیز در برخی ولایتها بهعنوان والی ایفای وظیفه نموده بود. وی یکی از چهرههای سیاسی نزدیک به کریم خلیلی؛ رهبر حزب وحدت اسلامی بود که پس از اختلافات درونحزبی به تیم سرور دانش؛ معاون دوم رییسجمهور پیوست و مورد حمایت وی قرار گرفت.
مرتضی پژواک؛ گزارشگر