خبر

سازمان همکاری اسلامی: خشونت‌ در افغانستان مشوق سیاسی دارد

راه مدنیت: وزارت خارجۀ کشور اعلام کرد که سازمان همکاری اسلامی از آغاز مذاکرات صلح در دوحه و تلاش‌های دولت با همکاری شرکای منطقه‌یی و بین‌المللی، برای پایان دادن به درگیری‌های چندین دهه از طریق مذاکرات با طالبان، استقبال کرد. این سازمان با ناجایز خواندن جنگ افغانستان گفت که خشونت‌ها مشوق‌های سیاسی داشته و هیچ توجیۀ شرعی و اسلامی ندارند.

وزارت خارجۀ کشور بامداد امروز، یک‌شنبه (۹قوس) با نشر قطعنامۀ سازمان همکاری اسلامی، نوشت که این سازمان از تلاش‌های دولت افغانستان برای آغاز مذاکرات صلح و آزاد کردن بیش از شش‌هزار زندانی طالبان پس از تصویب آزادسازی آنان از سوی «لویه‌ جرگه» مشورتی صلح، ستایش کرد.

سازمان همکاری اسلامی، ادامۀ خشونت و حملات تروریستی اخیر علیه غیرنظامیان از جمله، حمله اخیر در بامیان، حمله بر پوهنتون کابل، مرکز آموزش کوثر و شفاخانۀ نسایی ولادی کابل که منجر به کشتار و زخمی شدن تعدادی زیادی از غیرنظامیان بی‌گناه گردید را با شدیدترین الفاظ تقبیح و محکوم کرد.

در ادامه این سازمان خواستار برقراری آتش‌بس فوری و دایمی شد تا درکنار آن، مبارزه مؤثر با بیماری کویید۱۹ و ارسال کمک‌های بشردوستانه به مردم ومناطق آسیب‌دیده از جنگ امکان‌پذیر گردد.

در این قطعنانه اظهار شده که سازمان همکاری اسلامی از تمام کشورهای عضو این سازمان و علمای مسلمان و مؤسسات دینی تقاضا دارد تا برای ناجایز خواندن جنگ علیه دولت و مردم مسلمان افغانستان با یکدیگر همصدا شوند، زیرا خشونت‌ها مشوق‌های سیاسی داشته و هیچ توجیه شرعی و اسلامی ندارند. بنابراین، همگی بایست خواستار آتش‌بس فوری و دایمی شده و از روند صلح حمایت کنند.

سازمان همکاری اسلامی بر حمایت کامل خود از افغانستان تأکید کرد و آمادگی خود را برای اِعطای کمک‌های لازم به مردم و دولت افغانستان در جهت دست‌یابی به صلح و رفاه پایدار، ابراز داشت.

همچنین از کشورهای عضو و جامعه بین المللی خواست تا از فرآیند آشتی و صلح فراگیر وهمه شمول تحت مالکیت و رهبری افغانستان برای دست‌یابی به یک راه حل سیاسی حمایت کنند، راه حلی که مبتنی بر اصول کناره‌گیری از خشونت، قطع روابط با همه گروه‌های تروریستی، حفظ و پیشبرد دست‌آوردهای دموکراتیک، سیاسی، اجتماعی اقتصادی و توسعه و انکشاف حاصل شده در ۱۹ سال گذشته بوده و قانون اساسی افغانستان را محترم بدارد چون قانون از منافع مشروع همه افغان‌ها برای ایجاد یک افغانستان صلح آمیز، با ثبات و دموکراتیک نمایندگی می‌کند.

به همین ترتیب این سازمان با ابراز حمایت از دولت افغانستان در مبارزه با تروریزم، از ابتکارات و تلاش‌های دولت در مبارزه با همه گروه‌های تروریستی، از جمله داعش استقبال کرده و از کشورهای عضو خواست تا در بازسازی مناطق تخریب‌شده  توسط داعش، کمک کنند.

همچنین این سازمان، بر اهمیت ادامۀ کمک‌های مالی دونرهای بین‌المللی به دولت افغانستان جهت اجرای برنامه‌های اقتصادی فراگیر و حامی فقرا بر اساس چهارچوب دوم صلح وتوسعۀملی افغانستان ANPDF-II که در نشست جنیوا روی آن توافق به عمل آمد، تاکید نمود.

در عین حال، سازمان همکاری اسلامی حمایت قوی وهمه جانبۀ خود را از پروژۀ بزرگ تاپی TAPI اعلام نمود. پروژۀ تاپی منحیث سنگ بنای همکاری‌های منطقه‌یی است که به منظور ترویج و توسعه اقتصادی و اجتماعی منطقه آغاز می‌شود و آسیای میانه و جنوب آسیا را به هم‌پیوند می‌دهد. سازمان همکاری اسلامی خاطر نشان نمود که این پروژه، به ایجاد صلح و امنیت در افغانستان و همچنین کشورهای همسایه، کمک خواهد کرد.

چهل و هفتمین اجلاس شورای وزیران امور خارجه سازمان همکاری‌های اسلامی از تاریخ (۷تا ۸قوس) در پایتخت کشور نایجر دایر گردید و دو روز ادامه داشت.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا