سه مورد مهم در جلسۀ ششونیم امروز
خستگی مردم از سرنوشت مبهم دوسیهها
راه مدنیت: امرالله صالح، معاون نخست ریاستجمهوری، در سی و نهمین جلسه امنیتی حکومت گفت: «ریاستجمهوری هدایت داده که تروریستهای دستگیر شده بهصورت علنی محاکمه شوند و برای لویسارنوالی کشور ضربالاجل تعیین گردید که در یک مدت مشخص دوسیه را تکمیل نماید. بهخاطری که مردم از سرنوشت مبهم دوسیهها خستهاند و میخواهند بدانند که کدام قضیه در کجا رسید.»
آقای صالح امروز، دوشنبه (۱۰قوس) در یادداشتی در فیسبوکش نوشت: «سارنوالی کشور دستآوردهای بزرگ و قابل فخر دارد در عین حال مردم توقع دارد که معلومات به دسترس داشته باشند، بدانند که قضایای حساس و خبرساز به کجا رسیدهاند».
او در جلسۀ ششونیم حکومت اظهار داشت که ریاست امنیت ملی نیز تقاضا نمود که در حال حاضر از نشر جزییات دستگیریهای اخیر مرتبط به پوهنتون کابل وفراتر از آن ابا ورزیم.
سیمکارتهای «تولهکی و بیحساب»
وی در بخشی از صحبتهایش با اشاره به سیمکارتهای بدون اسناد گفت، شماری از سیمکارت فروشان را که بدون تثبیت هویت متقاضی به اصطلاح بهصورت «تولهکی و بیحساب» سیمکارت میفروختند، دستگر کردیم».
وی در ادامه علاوه کرد که با شرکتهای مخابراتی نیز مذاکرات مسلکی ما ادامه دارد.
براساس گفتۀ آقای صالح، در هیچجای دنیا فروش سیمکارت مانند افغانستان بینظم و بدون اسناد صورت نمیگیرد، اگر فروشندگان ثابت نمایند که در گذشته فروشاتشان پس از تثبیت هویت بوده است، اموال مصادرهشده را برایشان باز میگردانیم.
او تصریح کرد: برای مردم اطمینان داده میشود که شیوه فروش سیمکارت بهصورت کنونی آن ادامه نخواهد داشت.
وی در صفحۀ فیسبوکاش افزود: برای ما گزارش رسیده که در دروازه گذرگاه تورخم نیز غرفههایی وجود دارد که بیحسات سیمکارت میفروشند؛ از مقامات ننگرهار میخواهیم که به این معضل رسیدگی نمایند. به تمام ولایاتی که شامل میثاق امنیتیاند هدایت داده میشود که با پیروی از کابل در این ارتباط اقدام نمایند.
منشاء اصلی مواد منفجره
معاون ریاستجمهوری با اشاره در مورد حملات راکتی تاکید کرد که از این بهبعد مواد منفجره بهدست آمده را با شماری از سرویسهای استخباراتی شریک میسازیم که منشا اصلی آن معلوم گردد. معلومات راکتهایی که منفجر نشده بود، نیز با یکی از سفارتخانهها شریک شد که دیده شود کشورشان این مواد را کدام زمان و به کدام کشور فروخته بودند.
وی اظهار داشت که در کشورهای دیگر این معمول است. شاید نتایج لازم را بهدست نیاوریم، اما تلاش ما این خواهد بود که برضد تبلیغات بیمعنی که گفته میشود، اسلحه و راکتها از دورههای گذشته باقیمانده، بهصورت مسلکی بپردازیم.
ممکن است شماری از راکتها از دهۀ جهاد باقیمانده باشد، اما نه تمام آن. این در حالی است که در روز شنبه (۱قوس) در اثر فیر ۲۳مرمی راکت در کابل، هشت تن جان باخته و ۳۱تن زخمی شدند.
از طرح ها و برنامه های آقای صالح پشتیبانی می کنیم ،و موضوعات مطرح شده خوب است که پیگیری شود. از محاکمه علنی تروریستان تا ثبت سیم کارت ها و دیگر موارد.
موضوع محکمه و مجازات مجرمان چیزی است که هم اعتماد مردم را به دولت بر می گرداند و هم سر نخ های حامیان درون و بیرون نظام آن ها معلوم می گردد.
بر شرکت های مخابراتی باید فشار آورده شود تا از عرضه سیمکارت فله ایی جلوگیری کنند و سیمکارت های عرضه شده را باطل و در صورت تقاضا مجدد با نام اصلی صاحب سیم کارت ثبت و سجل گردد. مثل شرکت سلام. عرضه فله ایی سیم کارت ها خود باعث خرابکاری در نظم و امنیت و مردم آزاری شده است. و شرکت های مخابراتی در این جرم ها و جنایت ها شریک اند. آن ها منافع شان را بالاتر از نظم و امنیت در شهر و سلامتی جان و روان شهروندان می دانند. برای آقای صالح توفیق مزید از خداوند می خواهم.