ارگ گزارش نیویارکتایمز را بیاساس خواند
راه مدنیت: صدیق صدیقی، سخنگوی ارگ ریاست جمهوری با بیاساس خواندن گزارش روزنامه نیویارکتایمز؛ مبنی بر ایجاد مانع در برابر گفتگوهای صلح توسط رییسجمهور غنی، گفت که رییسجمهور همواره در راستای تحرک بخشیدن به مذکرات صلح تلاش نموده است.
روزنامه نیویورکتایمز، چاپ امریکا، با نشر گزارشی به نقل از منابعی گفته بود که با وجود توافق احتمالی طالبان و هیات مذاکرهکنندۀ دولت در قسمت طرزالعمل مذاکرات، رییسجمهور غنی از ادامه گفتگوهای صلح امتناع میکند.
در عین حال، آقای صدیقی شام روز دوشنبه (۱۰قوس) تاکید داشت: «رییسجمهور اشرف غنی، با آزادسازی پنج هزار زندانی طالب، یک گام شجاعانه به منظور سرعت بخشیدن به گفتگوهای صلح برداشت، حسننیتی که با تاسف از سوی طالبان پاسخ مثبت داده نشد.»
وی در ادامه صحبتهایش تصریح کرد که هیاتهای مذاکرهکنندۀ دولت افغانستان و طالبان تاکنون روی بیست و یک مادۀ اصول یا طرزالعمل مذاکرات به توافق رسیدهاند؛ اما در حال حاضر بحث روی مقدمه این اصول هستند که در آن بعضی «موضوعات نیاز به وضاحت بیشتر» دارد.
سخنگوی ارگ ریاست جمهوری در مورد اینکه چی چیزی در مقدمه اصول مذاکرات نیاز به وضاحت بیشتر دارد، جزییاتی نداد.
نیویارک تایمز در گزارش خود به نقل از سه مقام دولتی روایت کرد: اشرفغنی بر یک مورد از جزییات تاکید کرده و آن این که دولت افغانستان در این طرزالعمل باید با نام رسمی آن یعنی «جمهوری اسلامی افغانستان» یاد شود. جزییاتی که به گفته این روزنامه در گذشته نیز باعث توقف مذاکرات شده بود.
این در حالی است که محمد نعیم، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر روز شنبه (۸قوس) گفته بود که طرزالعمل مذاکرات بین هیاتهای گفتگو کنندۀ صلح در ۲۱ماده در تاریخ (۱۵نومبر)ماه جاری میلادی نهایی و تکمیل شده است.
وی افزود که این طرزالعمل در تاریخ (۱۷نومبر) ماه جاری میلادی در حضور کشور میزبان به زبانهای دری و پشتو خوانده شده است.
به اساس گفتههای وی، پس از توافق هیاتهای مذاکره کننده، یک نسخه از طرزالعمل به کشور تسهیلکننده نیز سپرده شده؛ اما احمدنادر نادری، سخنگوی هیت مذاکرهکنندۀ افغانستان با تایید این خبر اظهار کرده بود که با هیات مذاکرهکنندۀ طالبان در مورد ۲۱مادۀ طرزالعمل مذاکرات در اصول به توافق رسیدهاند؛ اما متن مقدمۀ این طرزالعمل هنوز هم به بحث بیشتر نیاز دارد.
وی گفت در تاریخ ذکر شده، در حضور کشور میزبان فیصله شد که طرزالعمل به جلسۀ عمومی ارایه شود.
آقای نادری تصریح کرده بود که این طرزالعمل تنها پس از تصویب هر دو هیات در جلسِۀ عمومی، نهایی پنداشته میشود.
مذاکرات صلح در (۲۲سنبله) سال جاری در دوحه آغاز شد. از آن زمان تاکنون هیاتهای مذاکرهکننده روی نهاییسازی طرزالعمل مذاکرات چانهزنی داشتند. نهایی شدن این طرزالعمل بیش از دو ماه وقت گرفته است.