خبر

اتصال افغانستان به خاورمیانه با خط آهن خواف-هرات

مسوولان اداره مستقل خط آهن کشور می‌گویند که طبق پیش‌بینی، انتقالات اموال تجارتی از طریق راه آهن خواف-هرات طی سال جاری به یک‌میلیون‌ تن می‌رسد و تا سه سال آینده انتقالات دو طرفه به پنج میلیون تن خواهد رسید.

همچنین از طریق این خط آهن، افغانستان به خاورمیانه و اروپا وصل خواهد شد. به گفته مسوولان تخمین زده می‌شود که عواید سالانه دولت از خط آهن‌ خواف-هرات به حدود ۵۰میلیون دالر برسد.

محمد یما شمس، رییس اداره مستقل راه آهن کشور، در بازدید از خط آهن خواف-هرات بیان داشت که این پروژه نویدی خوب، برای تمام تاجران و اقتصاد افغانستان است.

از سویی هم، سید عزیزی، رییس اداره خط آهن هرات، به روزنامه راه مدنیت گفت که از طریق این خط آهن افغانستان به کشورهای خاورمیانه و از طریق آن به اروپا وصل خواهد شد.

بر اساس اظهارات آقای عزیزی تمام اموال ترانزیتی که از طریق بحر به بندرعباس و چابهار ارسال می‌شوند، توسط خط آهن خواف-هرات در مدت کوتاه و با هزینه کم، مستقیم به افغانستان منتقل خواهند شد.

به گفته وی، از طریق این مسیر، گریز از مالیات غیرممکن است و ‌کسی نمی‌تواند از زیر بار مالیات شانه خالی کند.

رییس خط آهن هرات تاکید داشت که کار ساختمانی و زیربناهای این خط آهن در حال تکمیل است و همه ادارات ذی‌دخل، آمادگی لازم را جهت ارایه خدمات دارند. او اذعان داشت که خدمات به شمول تخلیه، بارگیری و سایر موارد در این خط آهن امکان‌پذیر است.

براساس معلومات اداره خط آهن، این پروژه چهار قطعه دارد که دو قطعه آن در خاک ایران و دو قطعه دیگر آن در خاک افغانستان می‌باشد؛ از این میان سه قطعه آن تکمیل و آمادۀ بهره‌برداری است.

آقای عزیزی در ادامه بیان داشت که قطعه چهارم، از منطقه روزنک ولسوالی غوریان الی میدان هوایی هرات امتداد دارد و کارهای ساختمانی و زیربنایی آن جریان دارد.

براساس گفته‌های مسوولان در اداره خط آهن کشور، قطعه چهارم این خط ۸۷کیلومتر طول دارد و قرارداد فاز اول آن با یک شرکت قزاقستانی منعقد گردیده است.

در عین حال، نوراحمد حیدری، معاون مالی و اداری والی هرات، خاطرنشان ساخت که به‌زودی انتظار مردم افغانستان به پایان می‌رسد و این پروژه بزرگ ملی به بهره‌برداری سپرده خواهد شد.

وی افتتاح خط آهن خواف-هرات را برای انتقال محموله‌های تجاری یک سهولت کلان عنوان نموده و تاکید کرد که این خط آهن زمینه اشتغال‌زایی، پیشرفت و انکشاف را در عرصه اقتصادی هرات و افغانستان به ارمغان می‌آورد.

آقای حیدری با اشاره در مورد تامین امنیت خط آهن بیان داشت که امنیت این مسیر به محافظت عامه سپرده شده است.

او تصریح کرد که با فعال شدن این مسیر تجاران و مسافرین می‌توانند مانند شاهراه اسلام قلعه بصورت عادی همه روزه عبور و مرور نمایند.

براساس معلومات اداره خط آهن هرات، تفاهم‌نامه ساخت خط آهن خواف-هرات در سال ۱۳۸۵خورشیدی میان افغانستان و ایران امضا شد و بر مبنای آن کار ساخت خط آهن باید طی مدت سه سال یعنی در سال ۱۳۸۸خورشیدی به پایان می‌رسید؛ اما از آن زمان همواره کارش به دلایل مختلف به تعویق افتاده است.

بالاخره بعد از ۱۴سال، این خط آهن به‌زودی افتتاح می‌شود. طول کلی خط آهن خواف-هرات در چهار قطعه و ۲۲۵کیلومتر است. دو بخش اول این پروژه از خواف ایران تا مرز «شمع‌تیغ» به طول ۷۶کیلومتر می‌باشد.

قطعه سوم آن نیز از منطقه «شمع‌تیغ» آغاز و به طول ۶۲کیلومتر تا منطقۀ «روزنک» در ولسوالی غوریان هرات امتداد یافته است.

قطعه چهارم خط آهن خواف-هرات از ولسوالی‌های غوریان شروع تا به شهرک صنعتی و میدان هوایی با فاصله ۸۷کیلومتر طول دارد.

قابل ذکر است که این پروژه قرار است در جریان هفته آینده با حضور مقامات افغانستانی و ایرانی افتتاح گردد.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا