خبر

معین وزارت سرحدات: پاکستان می‌خواهد با حصارکشی به خط دیورند رسمیت ببخشد

مقامات در اردوی پاکستان اعلام کردند در جریان دو ماه آینده، حصارکشی حدود دوهزار و ۶۰۰کیلومتر مرز با افغانستان تکمیل خواهد شد؛ اما مسوولین کشور می‌گویند که کشورپاکستان با حضارکشی مرزی به دنبال رسمیت بخشیدن به خط فرضی دیورند است و این کار مورد قبول حکومت نیست.

روابط عامۀ اردوی پاکستان در تاریخ (۱۴قوس) به رسانه‌ها گفته که هدف از این حصارکشی جلوگیری از تردد تندروان، قاچاق‌بران و سایر رفت و آمدهای غیر قانونی از مرز دو کشوراست.

در حدود ۸۲درصد از پروژه حصارکشی مذکور در مرز غربی کشور پاکستان تکمیل شده. ارتفاع این مانع فلزی سه‌متر و سیم خاردار در قسمت بالای آن استفاده شده است.

این گزارش در حالی نشر می‌شود که مقامات افغانستان بارها با ایجاد موانع و اعمار پوسته‌ها، مخالفت کرده‌اند.

محمدیعقوب احمدزی، معین وزارت سرحدات کشور، گفت که پاکستان می‌خواهد با اعمار حصارکشی، ایجاد خندق و ساختن دیوارها به خط فرضی دیورند رسمیت ببخشد، اما این کار مورد قبول حکومت و هیچ‌کس دیگری نیست.

او تصریح کرد: «برای این‌که روابط دو کشور خدشه‌دار نگردد، حکومت افغانستان خواهان حل این اختلاف نظر از طریق مذاکره و دیپلماسی هستند.»

آقای احمدزی با اشاره به اینکه آغاز حصارکشی همواره از طرف قبایل دو طرف مرز، رد شده و این‌بار نیز رد خواهد شد، افزود: هر اقدامی که در دو طرف خط دیورند صورت می‌گیرد باید با مشورت دو کشور انجام شود تا از بروز تنش‌ها ‌در آینده جلوگیری گردد. در غیر اینصورت پاکستان با واکنش تند مردم مواجه خواهد شد. مردم دو طرف خط اشتراکات زندگی زیادی باهم داشته و اجازه نخواهند داد این حصارکشی مانعی در روابط شان به وجود آورد.

وی از دولت پاکستان می‌خواهد که به خواست اقوام دو طرف مرز احترام گذاشته و حصارکشی مرزی را متوقف سازد.

حصارکشی مرزی از سوی پاکستان از سال ۲۰۱۷ آغاز شد که منجر به چندین بار درگیری بین نیروهای نظامی و مرزی کابل و اسلام‌آباد گردید.

با این حال دولت افغانستان مرز مشترک بین این کشور و پاکستان را که حدود ۲۴۰۰کیلومتر طول دارد، به رسمیت نمی‌شناسد.

افغانستان مدعی است، معاهد‌ه‌یی که در سال ۱۸۹۳میلادی بین امیر عبدالرحمان خان، پادشاه وقت افغانستان و سر مورتیمر دیورند، وزیر خارجه وقت هند بریتانیایی، امضا شده، اعتبار ندارد.

همچنان می‌خواستیم در این قسمت نظر وزارت امور خارجۀ کشور را نیز داشته باشیم؛ اما با تماس‌های مکرر که مسوولان رسانه‌‌یی این وزارت داشتیم، موفق به دریافت نظرشان نشدیم.

مرتضی پژواک

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا