بانک جهانی دو بسته کمکی ۸۵میلیون دالری را تصویب کرد
راه مدنیت: شمروزخان مسجدی، سخنگوی وزارت مالیۀ کشور، گفت که بانک جهانی دو بسته کمک مالی بلاعوض به ارزش مجموعی ۸۵میلیون دالر را برای افغانستان تصویب کرده است.
آقای مسجدی امروز شنبه (۲۲قوس) در صحبت با روزنامه راه مدنیت افزود که این بستههای کمکی بخشی از بسته ۳۹۳میلیون دالری کمکهای بانک جهانی و صندوق بازسازی افغانستان است.
وی تصریح کرد که این کمکها بهمنظور کاهش تاثیرات منفی ویروس کرونا، بهبود دسترسی به آب پاک، بهداشت و تقویت خدمات عامه به مصرف خواهد رسید.
براساس گفتههای سخنگوی وزارت مالیه، ۵۰میلیون دالر از این کمک مالی از سوی ادارۀ توسعۀ بینالمللی برای پروژۀ تهیه آب آشامیدنی و بهداشت اختصاص داده شده است.
همچنین آقای مسجدی علاوه کرد که ۳۵میلیون دالر کمک مالی بلاعوض از سوی ادارۀ توسعۀ بینالمللی برای برنامه ملی میثاق شهروندی افغانستان اختصاص داده شده است.
در همین حال، بانک جهانی گفت که شیوع کووید۱۹ باعث بروز مشکلات جدی اقتصادی و اجتماعی در افغانستان شده است.
بانک جهانی اعلام کرد که مردم افغانستان همزمان با شیوع ویروس کرونا با جنگ نیز مواجهاند، بسیاری از خانوادهها که درآمد کم دارند، دسترسی به آب پاک آشامیدنی، بهداشت و خدمات صحی نیز ندارند.
اما در تازهترین مورد، ادارۀ معلومات ملی احصاییه کشور اعلام کرد که ویروس کرونا به اقتصاد کشورهای صنعتی آسیب رسانده و اقتصاد افغانستان بهدلیل عدم وابستگی آن به منابع صنعتی و سرازیر شدن کمکهای جهانی آسیب چندانی ندیده است. پیش از این نیز نهاد عایداتی کشور از کاهش درآمد در زمان شیوع کووید۱۹ سخن گفته بود.
هدف این پروژه بهبود دسترسی مردم به زیرساختهای اساسی، حمایتهای اضطراری و فراهمسازی خدمات اجتماعی برای جوامع روستایی و شهری از طریق تقویت شوراهای انکشافی محلی خوانده شده است.
بانک جهانی در حالی از کمکهای بلاعوضش برای افغانستان خبر میدهد که حکومت اخیرا با وجود مخالفت مجلس نمایندگان، برای کاهش تاثیرات منفی اقتصادی کرونا، برنامه دسترخوان ملی را برای ۳۱ولایت کشور راهاندازی کرده است.
به گفته ارگ ریاست جمهوری، این برنامه از سوی بانک جهانی تمویل میشود. در این برنامه مواد غذایی و نیازهای اولیه به مردم توزیع میشود.
مجلس نمایندگان بودجه برنامۀ دسترخوان ملی حکومت را در تاریخ سهشنبه (۳۱سرطان) سال جاری با اکثریت آرا رد کرد. نمایندگان گفته بودند که این برنامه جز حیف و میل پولهای کمکشده، نتیجهیی در پی نخواهد داشت.