غنی: قابلیت تولید ۳۰۰هزار میگاوات برق از منابع سبز را داریم
راه مدنیت: محمداشرف غنی، رییسجمهور کشور، گفت: «افغانستان دارای ظرفیت عظیم برای تولید انرژی پاک و ایجاد صنعت سبز میباشد. ما دارای منابع وافر آفتاب، آب و باد هستیم. در صورت مدیریت درست، ظرفیت مجموعی تولید ۳۰۰هزار میگاوات برق را دارا میباشیم.»
رییسجمهور صبح امروز یکشنبه (۲۳قوس) در نشست مجازی تغییر اقلیم گفت که انرژی سبز میتواند منجر به تحرک صنعت سبز در افغانستان گردد. کار در این راستا جریان دارد و پروژههای منطقهیی انرژی مانند: پایپلاین گاز تاپی و لین انتقال انرژی کاسا- یکهزار در حال تطبیقاند.
وی بیان داشت: «ما در حال ساخت ایستگاههای برق آبی در سراسر کشور هستیم و ظرفیتهای کشور در عرصۀ منابع آفتابی و بادی را مورد سنجش و بررسی قرار میدهیم. علاوه بر آن، امضای موافقتنامه اخیر با «شرکت زیمنس انرژی» به ما این امکان را میبخشد که به مرکز تولید انرژی قابلاتکا و پایدار با قیمت مناسب در منطقه مبدل شویم».
رییسجمهور اظهار داشت: «افغانستان، دقیقا، در قلب آسیا موقعیت دارد. ما ظرفیت مبدل شدن به بستر همکاری محیطزیست در سطح منطقه را دارا هستیم. تغییر اقلیم نهتنها یک مشکل در سطح ملی، بل در سطح جهانی میباشد و رفع این معضل نیازمند تلاشهای جمعی منطقهیی و جهانی میباشد».
محمداشرف غنی در بخش از صحبتهایش تصریح کرد: «افغانستان یکی از آسیبپذیرترین کشورهای جهان از نقطه نظر تغییرات اقلیمی میباشد. چرخۀ خشکسالی در کشور ما بهصورت قابل ملاحظه کوتاهتر شده و از ۳۳سال به پنجسال یکبار کاهش یافته است».
آقای غنی افزود که در حال حاضر بارانهای فصلی در کشور ما، بهجای زمستان، در فصل بهار صورت میگیرد که پیامد آن سیلابهای مرگبار و فرسایش شدید خاک میباشد.
بهگفتۀ رییسجمهور، باور بر این است که در جریان چهلسال پسین، ساحات جنوب شرقی کشور، یکونیم درجه گرمتر شدهاند. از بین بردن بیرویۀ جنگلها یا جنگلزدایی یکیدیگر از عواقب جنگ چهار دهۀ گذشته بوده است.
در این نشست مجازی آقای گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد، بوریس جانسن، نخستوزیر انگلیس، امانویل مکرون، رییسجمهور فرانسه، همچنین نخستوزیر کویته و افراد دیگر حضور داشتند.
بر اساس آمارهای ارایه شده از سوی سازمان جهانی هواشناسی، جهان اکنون یک درجه از دوران پیش از صنعتی شدن گرمتر شده است.
اگر این روند ادامه یابد، دمای زمین تا سال ۲۱۰۰ سه تا پنج درجه بالاتر خواهد رفت.
ممکن است یک درجه افزایش دما، زیاد به نظر نرسد، ولی طبق اعلام «هیات بین دولتی تغییرات اقلیمی» اگر کشورها اقدامی در این زمینه نکنند، جهان شاهد تغییرات فاجعهباری خواهد بود. سطح آب دریاها افزایش خواهد یافت، دمای آب اقیانوسها و میزان اسید آن بیشتر میشود و امکان کاشت مواد غذایی مانند برنج، ذرت و گندم در معرض خطر قرار خواهد گرفت.