خبر

سالانه ۲٫۵میلیارد دالر برای ارایه خدمات صحی به مصرف می‌رسد

راه مدنیت: عبدالقدیر قدیر، سرپرست معینیت مالی و اداری وزارت صحت عامه گفت که در افغانستان سالانه حدود ۲٫۵ملیارد دالر برای ارایه خدمات صحی به مصرف می‌رسد.
آقای قدیر امروز، سه‌‌شنبه (۲۵قوس) در یک نشست افزوده که از این میان ۷۵درصد بودجه از سوی مردم، ۲۰درصد از سوی نهادهای کمک کننده و تنها پنج‌درصد بودجه از سوی دولت پرداخت می‌شود.
سرپرست معینیت مالی و اداری وزارت صحت از دست‌آوردهای سکتور صحت درد و دهه گذشته یادآوری نموده، افزود که شکی نیست که وزارت صحت عامه در دو دهه گذشته در بهبود عرضه خدمات صحی به وِیژۀ کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان دست‌آوردهای چشم‌گیری داشته؛ اما هنوز هم نیاز است تا کیفیت خدمات صحی افزایش یابد که این امر نیاز به منابع مالی بیشتر دارد.
به گفتۀ وی، این وزارت از آغاز برنامه اخذ فیس از شفاخانه‌ها تاکنون حدود ۱۸۷میلیون افغانی عواید جمع‌آوری کرده است و تمام این مقدار به وزارت مالیه منتقل شده.
آقای قدیر در ادامه بیان داشت که این برنامه دو سال در تمام شفاخانه‌های دولتی آغاز گردید.
او به این نظر است که تطبیق برنامه اخذ فیس در شفاخانه‌ها سکتور صحت افغانستان را در تداوم عرضه خدمات صحی کمک می‌کند.
سرپرست معینیت مالی و اداری وزارت صحت تصریح کرد که در نشست امروز اهمیت اخذ فیس در مراکز صحی برای تامین منابع مالی پایدار در سکتور صحت با اشتراک نمایندگان ادارات مربوطه به بحث گرفته شد.
آقای قدیر تطبیق برنامه اخذ فیس در مراکز صحی را یک اقدام موثر برای تداوم عرضه خدمات صحی در کشور خواند.
وی گفت که وزارت صحت عامه در تلاش است تا با استفاده از تطبیق برنامه‌های بیمه صحی، اخذ فیس و مالیات تداوم عرضۀ خدمات صحی را بدون کمک شرکای بین‌المللی در آینده تامین نماید.
این در حالی‌ست شماری زیادی از مناطق دور افتاده کشور به خدمات صحی دسترسی نداشته و مردم این مناطق برای تداوی بیماران‌شان مجبور هستند که مصافت‌ طولانی را بپیمایند.
تاکنون گزارش‌های دقیق از میزان دسترسی مردم به خدمات وجود ندارد، اما سال گذشته وزارت صحت عامۀ کشور گفته بود که بخش صحی در پنج سال گذشته تغییرات مثبت داشته است.
بر اساس آمار این وزارت، در حال حاضر ۹۰درصد مردم به خدمات صحی دسترسی دارند.
وی علاوه کرده بود که ۳۵۰۰مرکز صحی در سراسر افغانستان فعالیت دارند.اما آمارهای که سال گذشته توسط توسط بانک جهانی نشر شد، نشان می‌دهد که تعداد مراجعه کنندگان به خدمات مراکز صحی از ۴،۵میلیون در سال ۲۰۰۴ میلادی به ۵۸،۴ میلیون تن در سال ۲۰۱۷ افزایش یافته است.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا