خبر

وزارت معارف در توافق تازۀ یونیسف و طالبان شامل نیست

راه مدنیت: نجیبه آرین، سخنگوی وزارت معارف کشور در واکنش به توافق یونیسف و طالبان گفت که این وزارت در توافق‌نامه تازۀ میان یونیسف و طالبان شامل نیست. این توافق برای ساختن چهار‌هزار صنف درسی انجام شده است.
خانم آرین امروز یک‌شنبه (۳۰قوس) در صحبت با روزنامۀ راه مدنیت گفت که وزارت معارف در این توافق‌نامه شامل نیست، اما بر اساس یک برنامه جداگانه با یونیسف در قسمت تعلیم و تربیه همکاری می‌کند.
بانو آرین گفت: «ما با یونیسف یک پلان همکاری سه‌ساله داریم، در مناطقی که دسترسی به مکاتب وجود ندارد، صنف‌های محلی را ایجاد می‌کنیم.»
وی در ادامه تصریح کرد که این پلان از سال ۲۰۱۸ الی ۲۰۲۱ تطبیق می‌شود. نصاب درسی‌شان بر اساس نصاب وزارت معارف مشخص شده و استادان نیز از طرف این وزارت تعیین می‌شوند.
هم‌چنین سخنگوی وزارت معارف کشور از یونیسف خواست که جزییات این توافق‌ را با این وزارت شریک سازند.
طالبان تا هنوز در مورد توافق‌شان «صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) اظهار نظر نکرده‌اند.»
یونیسف گفته بود که آن‌ها برای دست‌یابی به این توافق دوسال با طالبان گفتگو کرده‌ و بالاخره توافق کردند که حدود چهارهزار صنف درسی را در مناطق تحت کنترول طالبان ایجاد کنند.
این اداره اعلام کرد، صنف‌های درسی در مناطقی ساخته خواهد شد که کودکان از آموزش محروم‌اند. هم‌چنین قرار ا‌ست این صنف‌ها در خانه‌های مردم برگزار شود. این صنف‌ها در هلمند، کندهار، ارزگان و فاریاب ایجاد خواهند شد.
یونیسف گزارش داد که در افغانستان سه‌میلیون و ۷۰۰هزار کودک از تعلیم محروم هستند. بزرگ‌ترین عامل این محرومیت عدم امنیت و خشونت روزافزون عنوان شده است.
به توییتر راه مدنیت بپیوندید
هم‌چنین در ادامه آمده که ۶۰فیصد اطفال محروم از تعلیم و تربیه در افغانستان دختران هستند و عواملی مانند رسم و رواج‌های نادرست و محدودیت‌های خانوادگی باعث محروم‌شدن دختران از درس می‌شود.
این در حالی‌ست که بر اساس ارقام سازمان ملل متحد، میان سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ حدود شش و نیم‌هزار طفل افغان کشته شده و ۱۵هزار تن دیگر زخمی شده‌اند.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا