خبر

سرور دانش: داکتر عبدالله رهبری شورای عالی مصالحه را به‌عهده خواهد گرفت

سرور دانش، معاون دوم ریاست‌جمهوری با اشاره به ختم تنش‌های رییس‌جمهور غنی و عبدالله عبدالله، می‌گوید که تلاش‌ها برای تحکیم وحدت و هماهنگی در چارچوب حکومت مشارکت ملی جریان دارد و تا چند روز آینده، دو طرف به توافق نهایی دست خواهند یافت.

راه مدنیت: پس از ظهر امروز پنج‌شنبه ( ۱۱ ثور) سرور دانش؛ معاون دوم ریاست‌جمهوری با دیبرا لاینز؛ نماینده خاص سرمنشی سازمان ملل ‌متحد از طریق تماس ویدیویی پیرامون مسایل مرتبط به افغانستان بحث و گفتگو کردند.

معاون دوم ریاست‌جمهوری گفت: به‌زودی ممکن است که تنش‌های سیاسی رییس‌جمهور غنی و عبدالله عبدالله خاتمه یابد و برای ختم این تنش‌ها، تلاش جدی برای تحکیم وحدت و هماهنگی در چارچوب حکومت مشارکت ملی جریان داشته و تا چند روز آینده دو طرف به توافق نهایی دست خواهند یافت. آقای دانش افزود که عبدالله عبدالله رهبری شورای عالی مصالحه را به عهده خواهد گرفت.

آقای دانش در حالی از ختم تنش‌های رییس‌جمهور غنی و عبدالله سخن می‌زند که طرح حکومت مشارکتی آقای عبدالله به شماری از رسانه‌های افغانستان درز کرده است؛ اما بعدا ارگ ریاست‌جمهوری محتوای این طرح را رد کرد.

در این تماس ویدیویی، آقای دانش با اشاره به مذاکرات صلح افزود: حکومت افغانستان با تعیین هیأت مذاکره‌کننده، کاهش خشونت و آزادی شماری از زندانیان طالب، گام‌های نخستین را برای آغاز مذاکرات بین‌الافغانی برداشته است؛ اما طالبان نه تنها در این راستا اقدامی نکرده؛ بل خشونت‌های‌شان را افزایش داده‌اند.

به گفتۀ سرور دانش، مذاکرات بین‌الافغانی یک روند ساده و آسان نخواهد بود؛ نقش همکاران بین‌المللی دولت افغانستان به ویژه سازمان ملل‌متحد در فرایند این مذاکرات نهایت مهم می‌باشد.

شیوع ویروس کرونا و چگونگی مبارزه با این بیماری، بخش دیگری از صحبت‌های معاون دوم ریاست‌جمهوری و نماینده خاص سرمنشی سازمان ملل‌متحد بود.

آقای دانش تأکید کرد دلایل مختلف دولت و مردم افغانستان برای مبارزه با این اپیدمی به همکاری‌های جدی سازمان ملل‌متحد در خصوص تهیه وسایل و تجهیزات صحی نیاز دارد.

آقای دانش، هرچند شیوع کوید۱۹ در افغانستان را بطی و میزان تلفات آن را کم می‌داند اما در عین حال بر اساس پیش‌بینی‌ها گفت که خطر گسترش این ویروس در چند هفتۀ آینده همچنان وجود خواهد داشت و به همین منظور، تا سه هفته دیگر محدودیت‌های وضع‌شده مبنی بر گشت‌وگذار مردم، تشدید می‌یابد.

در همین حال، نماینده خاص سرمنشی سازمان ملل‌متحد، شیوع ویروس کرونا را یک بحران جهانی خوانده، به صراحت بیان کرد که با اوج گرفتن کوید۱۹، افغانستان جنگ سختی را در پیش رو دارد و سازمان ملل‌متحد تلاش دارد که از طریق کشورهای عضو این سازمان، کمک‌هایی را برای مبارزه با کرونا در افغانستان فراهم نماید.«سازمان ملل‌متحد برای هرگونه همکاری با دولت و مردم افغانستان در این زمینه متعهد است.»

گفتنی است، ویروس کرونا تاکنون به بیش از ۳۰ ولایت افغانستان شیوع یافته و نگرانی‌های جدی را برای دولت و مردم افغانستان به وجود آورده است. بر بنیاد تازه‌ترین آمارها، تاکنون ۲۱۷۱ نفر به کوید۱۹ مبتلا شده‌اند و در عین حال، ۶۴ بیمار جان باخته و ۲۶۰ بیمار بهبود یافته است.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا