خبر

«تعهد حکومت برای حمایت از آزادی بیان استوار است»

بررسی چگونگی حمایت از خبرنگاران در وضعیت کرونایی

سرور دانش؛ معاون دوم ریاست‌جمهوری در نشست کمیتۀ مشترک حکومت و رسانه‌ها وعده سپرد که حکومت بر تعهد خود برای حمایت از رسانه‌ها، خبرنگاران و آزادی بیان در کشور محکم و استوار است و تمام تلاش‌های خود را برای ارتقای جایگاه افغانستان در حفظ آزادی بیان و رسانه‌ها انجام خواهد داد.

راه مدنیت: نشست مشترک حکومت و رسانه‌ها امروز دوشنبه (۱۵ ثور) به ریاست سرور دانش در قصر صدارت عظمی برگزار شد. در این نشست، پرونده‌های خشونت علیه خبرنگاران، چگونگی کمک فوری برای خبرنگارانی‌که به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند، تدابیر پیش‌گیرانه از کرونا و سایر موارد مربوط به خبرنگاران مورد بررسی قرار گرفت.

در ایان نشست مسوولان نهادهای امنیتی، عدلی و قضایی، گزارش‌هایی از پرونده‌های مربوط به خبرنگاران را ارایه کردند. نجیب‌الله مقصودی از ریاست عمومی جرایم جنایی وزارت داخله گفت که از ماه می سال ۲۰۱۹ میلادی تا ماه می سال جاری میلادی، ۸۰ پرونده خشونت علیه خبرنگاران مورد بررسی قرار گرفته است.

به گفتۀ مقصودی، از میان ۸۰ پرونده خشونت، هفت مورد قتل، ۲۰ مورد جراحت، ۱۰ مورد لت‌وکوب، چهار مورد بازداشت خودسرانه و باقی موارد ربودن، تهدید و اهانت بوده که به این خشونت‌ها رسیدگی صورت گرفته است.

از سویی هم، مسؤولان ادارۀ امنیت ملی در نشست کمیتۀ حکومت و رسانه‌ها گفته‌اند که این نهاد ۱۲ پروندۀ خشونت علیه خبرنگاران را بررسی کرده و برنامه‌هایی را در جهت تدابیر امنیتی آن‌ها (خبرنگاران) انجام داده است.

به گفتۀ مسوولان ریاست عمومی امنیت ملی، تحلیل‌های امنیتی که برای تأمین امنیت خبرنگاران انجام شده، نشان می‌دهد که از ماه جدی، دلو و حوت سال گذشته و ماه حمل سال جاری، نسبت به زمان مشابه در سال گذشته، در بخش خشونت‌های فیزیکی علیه خبرنگاران کاهش چشم‌گیری به وجود آمده است.

مسوولان این نهاد در نشست کمیتۀ حکومت و رسانه‌ها گفته‌اند که ارایۀ خدمات امنیتی به خبرنگاران در دو ماه اخیر نسبت به زمان مشابه در سال گذشته، افزایش را نشان می‌دهد.

در همین حال، مسوولان لوی سارنوالی در راستای پی‌گیری پرونده‌های خشونت علیه خبرنگاران گفته‌اند که از سال ۱۳۹۸ تاکنون به‌صورت مشخص ۱۶ پروندۀ خشونت بررسی شده که در این میان، ۳۰ نفر متضرر شده که هشت نفر از متهمان خبرنگاران استند.

«از این شانزده قضیه بررسی شده، چهار قضیه تحت تعقیب، هشت قضیه در طی مراحل محاکماتی و چهار قضیه نیز مراحل محاکماتی آن تمام و صدور حکم شده‌اند.»

دادستانی کل همچنان اعلام کرده که قتل، ترور، مشاجره لفظی، توهین، تزویر و لت‌وکوب از جمله مواردی‌اند که شامل این ۱۶ پرونده می‌شوند و هر کدام از این محکومان از ۵هزار افغانی الی ۳۰ سال زندان محکوم به مجازات شده‌اند.

با این همه، پس از ارایه این گزارش‌ها از سوی نهادهای مربوطه، معاون دوم ریاست‌جمهوری هدایت داد که برای پیش‌گیری از خشونت و تأمین امنیت خبرنگاران، تلاش‌های بیشتری انجام دهند.

در نشست کمیته حکومت و رسانه‌ها، کمک فوری برای خبرنگارانی‌که به بیماری کوید۱۹ مبتلا شده‌اند و تدابیر پیش‌گیرانه از کرونا برای جامعۀ‌ رسانه‌یی و خبرنگاران مورد بحث قرار گرفت.

در این نشست تصمیم گرفته شد تا فدراسیون ژورنالیستان و خبرنگاران، از آن عده خبرنگارانی که به این بیماری مبتلا شده‌اند، فهرست دقیقی تهیه و برای رسیدگی لازم به ولایت کابل داده شود تا از طریق کمیتۀ اضطرار ولایتی و وزارت صحت عامه، مورد پی‌گیری قرار گیرد.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا