خبر

رییس‌جمهور غنی: اگر طالبان از خشونت دست برندارند، اجازه نخواهیم داد به قدرت بازگردند

راه مدنیت: رییس‌جمهور غنی روز گذشته در شهر داووس سوئیس، گفته است اگر گروه طالبان آماده دست کشیدن از خشونت‌ها نباشد، او اجازه نخواهد داد با سوءاستفاده از مذاکرات صلح با امریکا به قدرت بازگردد.

این اظهارات رییس‌جمهور غنی روز گذشته در حالی بیان می‌شود که در روزهای اخیر منابع گروه طالبان گفته‌اند که طرح کاهش خشونت که دربرگیرنده شهرهای بزرگ افغانستان می‌شود را به زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان سپرده‌اند.

امریکا از یک‌ونیم سال به این‌سو با سران گروه طالبان در دوحه قطر درباره آغاز گفتگوهای صلح و نشست بین‌الافغانی نزدیک به بیست بار نشست برگزار کرده است؛ اما تاکنون به هیچ نتیجه‌یی دست نیافته است. گروه طالبان گفته‌اند که آنان برای آغاز گفتگوهای صلح با امریکایی‌ها درباره کاهش خشونت‌ها یک بسته پیشنهادی ارائه کرده‌اند؛ اما آقای غنی گفته است کاهش خشونت معنی ندارد. وی بر آتش‌بس سراسری به‌عنوان پیش‌شرط مذاکرات بین‌الافغانی تاکید کرده است.

آقای غنی در نشستی در مجمع جهانی اقتصاد در داووس، مدعی شد که هرکدام از نمایندگان طالبان در دوحه قطر دارای ۴ تا ۵ همسر هستند، از زندگی لذت می‌برند و به سرمایه‌گذاران تبدیل شده‌اند؛ اما به گفته او، جنگجویان این گروه از جنگ خسته‌اند و خواستار توقف جنگ هستند.

طالبان در واکنش به این سخنان گفته است که «مبارزه سیاسی و نظامی امارت اسلامی تا ختم اشغال و استحکام نظام اسلامی ادامه خواهد داشت.» گروه طالبان گفته است که پس از امضای توافق‌نامه با امریکا مذاکرات «بین‌الافغانی» آغاز و در آن درباره آتش‌بس سراسری بحث خواهد شد.

مردم افغانستان به عقب بازنمی‌گردند

در این نشست، رییس‌جمهور ضمن تشریح پیشرفت‌های افغانستان در عرصه‌های مختلف، گفت: افغانستان کشور فقیر نیست، موقعیت کشور ما باعث شده است که روند کار انتقال پایپ‌لاین گاز، انرژی برق و فایبر نوری از افغانستان ادامه یابد و همچنین کشور ما از ظرفیت‌های خوب سرمایه طبیعی به‌ویژه تولید انرژی آفتابی برخوردار است.

رییس‌جمهور در پاسخ به پرسشی درباره خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، افزود: مردم افغانستان با خروج نیروهای امریکایی مشکل ندارند؛ اما مذاکره درباره آن مهم است و اگر این مذاکره با گروه طالبان می‌شود، به معنای آغاز سلسلۀ تشدید جنگ‌های دیگر خواهد بود و اگر با حکومت افغانستان صورت گیرد، قابل مدیریت است.

آقای غنی با ابراز امتنان از کمک‌های سخاوتمندانه ایالات متحده امریکا و شرکای افغانستان در چوکات سازمان ناتو، گفت: ما به این علت آتش‌بس می‌خواهیم که آتش‌بس با طالبان در سال ۲۰۱۷ برای ما اجازه داد تا در مسیر صلح حرکت کنیم و این آتش‌بس ۹۸درصد مؤثر بود.

وی افزود: شهروندان افغانستان خواستار ختم جنگ هستند، کاهش خشونت نتیجه نمی‌دهد؛ اما آتش‌بس نشان‌دهندۀ این است که افغان‌ها یک تعهد واقعی به دیالوگ سیاسی دارند. رییس‌جمهور با بیان این‌که موضوع کلیدی برای حکومت افغانستان خودکفایی است، اظهار داشت: آب‌های افغانستان در حال مدیریت است و ما طی یک برنامه پنج‌ساله که روی دست داریم، قادر خواهیم شد خشک‌سالی را مهار کنیم.

رییس‌جمهور غنی تاکید کرد که زنان افغان به عقب بازنمی‌گردند و من افتخار می‌کنم که سفرای افغانستان در ایالات متحدۀ امریکا و ملل متحد زنان هستند و از کشور خود با توانمندی نمایندگی می‌کنند. برای نخستین‌بار در تاریخ افغانستان، سال گذشته یک جرگۀ جامع زنان از تمام ولایت‌ها داشتیم. وی افزود: نسل جوان به‌ویژه زنان افغان متحرک و فعال‌اند، تیم رباتیک دختران و انستیتوت ملی موسیقی افغانستان بهترین مثال آن است.

بسم‌الله نادری

نوشته‌های مشابه

یک دیدگاه

  1. با سلام و عرض ادب :
    ببخشید، جناب سلطان، خواب های آشفته نبینید، تصمیم گیرنده نهایی امریکایی ها هستند که هم مولد طالب هستند و هم کارگزار شما. آن ها ازین بازی دوگانه هدف های را دنبال می کنند که شما قادر به درک آن نیستید. شما صرف وظیفه دارید مآمور منافع امریکا باشید و بس ….! این که آن ها چه آشی ازین پروژه به نام صلح برای کشور ما چه می پزند شما هم مثل ما بی خبر اید.

دکمه بازگشت به بالا