خبر

در نظرسنجی انستیتوت مطالعات جنگ و صلح: حکومت باید رهبری گفتگوهای صلح را برعهده داشته باشد

براساس یک نظرسنجی انستیتوت مطالعات جنگ و صلح، ۶۵درصد شهروندان افغانستان گفته‌اند که رهبری گفتگوهای صلح با گروه طالبان را باید حکومت برعهده داشته باشد.

همچنین در این نظرسنجی زیر عنوان «نظرسنجی صلح مردم افغانستان» گفته شده است که در شمال و شمال‌شرق افغانستان به ترتیب ۵۴ تا ۵۷درصد خواستار خروج نیروهای خارجی از افغانستان هستند؛ اما در شرق و جنوب افغانستان ۳۰ تا ۳۵ درصد مایل‌اند نیروهای خارجی افغانستان را ترک کنند.

در نظرسنجی انستیتوت مطالعات صلح و جنگ آمده است که ۸۰درصد پاسخ‌دهندگان بر این باورند که جنگ افغانستان راه‌حل نظامی ندارند و ۲۰درصد دیگر بر این باورند که جنگ افغانستان از طریق نظامی پایان می‌یابد.

از هجده سال به این‌سو نیروهای امریکایی و ناتو در حمایت از نیروهای امنیتی افغانستان در کشور حضور دارند. نیروهای خارجی براساس توافق حکومت افغانستان برای حمایت و تجهیز نیروهای امنیتی افغان در کشور حضور دارند؛ اما نظرسنجی انستیتوت مطالعات جنگ و صلح نشان می‌دهد که نیروهای خارجی در حمایت از گروه طالبان نیز در صفوف این گروه حضور دارند.

 مورد قابل‌توجه در نظرسنجی انستیتوت مطالعات صلح و جنگ سرنوشت حضور نیروهای خارجی در صفوف طالبان است. ۵۷درصد پاسخ‌دهند‌گان خواهان خروج آن دسته از نیروهای خارجی‌ هستند که زیر چتر گروه طالبان در افغانستان می‌جنگند و ۴۳درصد نیز می‌گویند که این نیروها پس از توافق صلح، می‌توانند به حضورشان در افغانستان ادامه دهند.

در بخشی از این نظرسنجی، پاسخ‌دهندگان در پاسخ به این پرسش که «پس از توافق صلح سرنوشت نیروهای خارجی و ناتو چه می‌شود؟» ۴۶درصد خواهان خروج این نیروها شده‌اند و ۳۳ درصد دیگر بر این باورند که این نیروها نباید افغانستان را ترک کنند.

انستیتوت مطالعات جنگ و صلح

تمیم عاصی، رییس اجرایی انستیتوت مطالعات جنگ و صلح افغانستان می‌گوید، هدف از ایجاد این انستیتوت، انعکاس دیدگاه و نظرهای مردم افغانستان در زمینۀ صلح است.

آقای عاصی می‌گوید که تاکنون مطالعۀ بومی از جنگ و صلح در افغانستان وجود نداشته و بر این اساس، آنان با بنیان‌گذاری این انستیتوت خواهان انتقال روایت‌های مردم از جنگ و صلح به نسل‌های آینده‌ هستند.

نیکلاس کی، نمایندۀ ملکی ناتو نیز در گشایش انستیتیوت جنگ و صلح می‌گوید، با این که ناتو در گفتگوهای صلح افغانستان سهیم نیست؛ اما این سازمان همچنان بر حمایت از روند صلح افغانستان ادامه می‌دهد. او تأکید می‌کند که هر صلحی پذیرفتنی نیست و صلحی باید به دست آید که در آن حقوق بشر تأمین شود.

امرالله صالح، معاون دسته انتخاباتی دولت‌ساز و معتصم آغاجان، وزیر مالیۀ رژیم طالبان از دیگر سخنرانان این برنامه بودند. امرالله صالح می‌گوید: شاید گفتگوهای صلح در دوحه به جنگ گروه طالبان با امریکا پایان دهد؛ اما جنگ مردم افغانستان با گروه طالبان خاتمه نخواهد یافت.

آقای صالح افزود: گروه طالبان مسوول قتل‌های دسته‌جمعی‌اند و برای نخستین‌بار اصطلاح زمین سوخته را در شهرهای افغانستان تطبیق کردند. او تأکید می‌کند که می‌توانند روابط خود را با امریکا برای مردم افغانستان توضیح دهند و گروه طالبان نیز باید چگونگی روابط خود با پاکستان را واضح کند.

سید طاها فضل

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا