طرح تنظیم کسبوکار از فردا«یکشنبه» اجرا میشود
معاونیت دوم ریاستجمهوری اعلام کرد: طرح تنظیم کسبوکار در مرحله فلاکت ناشی از ویروس کرونا در کشور از فردا یکشنبه اجرا میشود.
راه مدنیت: دفتر مطبوعاتی معاونیت دوم ریاستجمهوری امروز شنبه (۱۷جوزا) با نشر اعلامیهیی گفته است که طرح تنظیم کسبوکار عمومی از سوی کمیته اضطراری جلوگیری از شیوع ویروس کرونا تأیید و به تصویب رهبری حکومت رسیده است.
بر بنیاد این اعلامیه، این طرح در مرحله نخست برای سهماه به اجرا گذاشته میشود و مطابق این طرح، پوشیدن ماسک در اماکن عمومی، رعایت دومتری فاصله از همدیگر، جلوگیری از تجمعات بیش از ده نفر، جلوگیری از خارجشدن افراد مسن از خانه، ضدعفونی کردن محیطهای کاری و فراهمساختن وسایل بهداشتی از طرف ادارات و نهادهای خدماتی و تولیدی، همچنان رعایتنمودن شیفتهای کاری در ادارات دولتی، الزامی میباشد.
کمیته اضطراری جلوگیری از شیوع کوید۱۹، وزارت صحت عامه را مکلف ساخته تا این طرح را با همکاری نهادهای مربوطه در تمام کشور تطبیق کند.
« تطبیق و نظارت از این طرح را کمیته عالی نظارت برعهده دارد که متشکل از رهبری وزارت صحت عامه، وزارت امور داخله، وزارت کار و امور اجتماعی، اداره مستقل ارگانهای محلی، سکتور خصوصی و رهبری ولایت کابل است.»
پس از همگانی کردن این طرح، از فردا یکشنبه (۱۸جوزا) احکام این طرح در تمام کشور عملی و تطبیق میشود.
سرور دانش معاون دوم ریاستجمهوری گفته است که برای تطبیق بهتر این طرح، همکاری تمامی نهادهای دولتی، بخش خصوصی و شهروندان کشور ضروری است.
«همانطور که همگان متوجه خطر و تهدید این بیماری مهلک شدهاند، همه شهروندان باید در این امر مشارکت کنند تا بهصورت همهجانبه علیه شیوع این بیماری، مبارزه صورت گیرد.»
بربنیاد این طرح، مکاتب، مراکز تحصیلی دولتی و خصوصی و مدارس دینی تا سه ماه آینده به شکل حضوری فعال نخواهند شد و آنها میتوانند همچنان به صورت آنلاین فعالیت کنند. در این طرح تأکید شده، هرگاه وضعیت موجود تا پیش از سه ماه، بهبود یابد، کابینه حکومت در راستای بازگشایی این نهادها، تصمیم خواهد گرفت.
کمیته اضطراری جلوگیری از شیوع ویروس کرونا همچنان فیصله کرده که هوتلهای عروسی، صالونهای ورزشی و پارکهای تفریحی تا سه ماه آینده مسدود خواهند بود و در عین حال، مراسم فاتحه و سایرگردهماییهای فرهنگی و اجتماعی ممنوع قرار داده شده است.
در این طرح آمده است که رستورانتها و کافهها فقط اجازه دارند که برای انتقال غذا به مشتریان خود فعالیت کنند.
بهدنبال افزایش بیماران ویروس کرونا در افغانستان، حکومت اعلام کرده بود که اکنون مرحله سوم این بیماری در کشور اوج گرفته است؛ مرحلهیی که فلاکت و اوج گسترش خوانده میشود. حکومت، در امر مبارزه با کوید۱۹، از مردم خواستار همکاری شده تا این بیماری با شکست مواجه شود.