اجرای طرح پولیس مخفی علیه مجرمان
دولت برای نخستینبار به منظور تأمین امنیت شهروندان کشور طرح «میثاق امنیتی» را روی دست گرفته است. بر اساس این طرح، شهروندان کشور برای تأمین امنیتشان بسیج میشوند.
راه مدنیت: صدیق صدیقی، سخنگوی ارگ ریاستجمهوری، ظهر امروز سهشنبه (۲۴سرطان) در یک نشست خبری مشترک با رهبری وزارت داخله گفت که این طرح به منظور تأمین امنیت روحی، روانی و فزیکی مردم روی دست گرفته شده و هدف آن مبارزه با انواع جنایتکاران در سطح افغانستان است.
صدیقی در حالیکه تطبیق میثاق امنیتی را بزرگترین برنامه امنیتی حکومت میداند، افزود: ایجاد طرح میثاق امنیتی، در نتیجه دیدارهای رییسجمهور غنی با مردم افغانستان اتخاذ شده؛ موضوع تأمین امنیت و تحکیم حاکمیت قانون همیشه از خواستههای بنیادی مردم بوده و حکومت برای قبول این خواستهها گام برداشته است.
به گفتۀ سخنگوی ارگ ریاستجمهوری، طرح میثاق امنیتی برنامۀ مشترک حکومت و مردم است تا یک مبارزۀ ساختارمند با جنایتکاران و شبکههای جرمی شکل بگیرد.
صدیق صدیقی تأکید کرد که برای بار نخست، طرح میثاق امنیتی از کابل اجرا میشود و پس از آن به سایر ولایات افغانستان گسترش داده خواهد شد. این طرح از هیچگونه امکانات، سلاح و یا تشکیلات جدیدی برخوردار نخواهد بود و فقط از تواناییها و ظرفیتهای اجتماعی در راستای بهبود امنیت و مبارزه با جرایم استفاده خواهد شد.
او نسبت به تغییرات مثبت در وضعیت امنیتی کابل در مدتی که از اجرای این طرح در کابل میگذرد؛ خوشبین است.
از سویی هم عبدالصبور قانع، معین ارشد امنیتی وزارت داخله به تفصیل پیرامون جزییات طرح میثاق امنیتی سخن گفت و آن را به بخشهای مختلفی از جمله اقدامات مردمی، سرعت عمل، مبارزه با مواد مخدر، تروریزم و بخشهای دیگر تقسیمبندی کرد.
معین ارشد امنیتی وزارت داخله در بخش همکاریهای مردمی گفت: هزاران باشندۀ کابل به طور رضاکارانه بسیج شده و با نیروهای پولیس اعلام همکاری کردند و در نتیجه این همکاری، در یک هفتۀ گذشته ۲۰۰مجرم از سطح شهر کابل بازداشت شدند.
به منظور اجرای طرح میثاق امنیتی، وزارت داخله تاکنون ۶۴میثاق را در ناحیههای مختلف شهر کابل با مردم امضا کرده است و این میثاقها در ساحاتی امضا شده که همه روزه شاهد رویدادهای امنیتی بوده است.
عبدالصبور قانع با اشاره به تغییرات مثبت در وضعیت امنیتی کابل، افزود که بر اساس این طرح «پولیس مخفی» با موترهای شخصی ایجاد شده و این پولیسها وظیفه دارند تا گزمههای پوششی و گزمههای مخفی را انجام دهند.
«هدف ما شناسایی و بازداشت مجرمین، تفتیش پولیس در عملکرد علیه مجرمین، رفتار پولیس و سایر وظایف استقامتی، از طریق پولیس مخفی اجرا میشود که عملا وارد کار شده است.»
بر اساس طرح میثاق امنیتی، پولیس مخفی به طور یکسان مطابق به قانون، با تمامی مجرمین برخورد خواهد کرد و مهم نیست که مجرم دولتی است یا کسی دیگر. وقتی عمل جنایتکارانه انجام میشود، پولیس مخفی اقدام میکند.
با این همه، بر اساس طرح میثاق امنیتی، ارگانهای امنیتی مشترک (ریاست امنیت ملی، اردو و پولیس) در کابل ۲۵۴ساحه که در آن بیشترین جرم صورت میگرفت را شناسایی و تلاش میکند تا این ساحات از وجود جرم و جرایم پاک و به ساحات امن تبدیل شود.