خبر

دستور رییس‌جمهور به‌بازسازی آبدات تاریخی؛ مقبره علامه بلخی بازسازی می‌شود

رییس‌جمهور غنی به نهادهای مربوط دستور داده تا تمام آبدات و مکان‌های تاریخی کشور بازسازی شوند. ترمیم و بازسازی مقبره علامه سید اسماعیل بلخی نیز شامل این دستور می‌باشد.

راه مدنیت: رییس‌جمهور غنی به تازگی به نهادهای مسوول دستور داده تا اقدامات لازم را برای ترمیم و بازسازی آبدات و مکان‌های تاریخی روی دست گیرند.

بر اساس فرمان رییس‌جمهور، وزارت شهرسازی و اراضی مکلف است تا مقبره علامه اسماعیل بلخی را طی سه‌ونیم ماه ترمیم و بازسازی کند.

قرار است که کار ترمیم و بازسازی مقبره بلخی یک هفته بعد آغاز شود.

ترمیم و بازسازی مقبره بلخی در چندین بخش از جمله سنگ‌فرش، دیوار احاطه، فضای سبز، تهویه، آب‌رسانی، ساختمان مقبره، سیستم اطفاییه و شبکۀ برق‌رسانی را در برمی‌گیرد.

پروژه ترمیم و ساخت مقبره بلخی نزدیک به سه‌ونیم ماه وقت خواهد گرفت و هزینه آن بیش از ده‌میلیون افغانی در نظر گرفته شده است.

ترمیم و بازسازی دیوار احاطه، داخل صحن همراه با اجرای سنگ‌فرش و ساحات سبز، ساختمان مقبره، دوباب تشناب، دروازه‌ها و ساخت چاه سپتیک از موارد عمدۀ پروژه ترمیم و بازسازی آرامگاه بلخی می‌باشد.

وزارت شهرسازی و اراضی تأکید کرده که احاطه مقبره سید اسماعیل بلخی در اثر عوامل فزیکی و طبیعی آسیب دیده که نیاز مبرم به بازسازی دارد؛ بخش‌های پایینی دیوار به صورت تخصصی تحکیم کاری‌شده و در قسمت بالای آن دیوار جدید با استفاده از خشت پخته با درنظرداشت ارزش‌های هنری اعمار می‌شود.

آرامگاه سید اسماعیل بلخی در ساحۀ افشار شهر کابل موقعیت دارد.

سه روز پیش شماری از فرهنگیان، چهره‌های سیاسی و اعضای مجلس نمایندگان با برگزاری مراسمی پنجاه و دومین سالیاد شهادت سید اسماعیل بلخی را در کابل گرامی داشتند.

عبدالمنان شیوای شرق، معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ طی سخنانی بلخی را بنیان‌گذار نهضت همگرایی و مبارزه با استبداد سیاسی قلمداد کرد.

معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ تأکید کرد که علامه بلخی از منزلت کمی در میان مردم افغانستان برخوردار نیست و او پله‌های زیادی را تا رسیدن به معراج طی نمود.

او گفت: علامه بلخی برای اعتبار یافتن حقوق مردم و آزادی‌های سیاسی در تعیین سرنوشت‌شان مبارزه کرد. او همچنان، شهروندان را به همدلی و روی آوردن به مبارزه با استبداد سیاسی مبتنی بر اندیشه‌های شهید بلخی فراخواند.

 سید حیات‌الله عالمی؛ نمایندۀ مردم سرپل در مجلس نمایندگان در این برنامه یادبود گفت که علامه بلخی بخشی از عمر خود را در سلول زندان سپری کرد و برای تحقق آزادی‌ها و ختم استبداد مبارزه نمود و در این مسیر جان خود را از دست داد.

سید حیات‌الله عالمی به وزارت اطلاعات و فرهنگ پیشنهاد کرد که این وزارت باید یک تیم مشخص را برای جمع‌آوری آثار و اشعار بلخی تشکیل دهد.

شادروان علامه سید اسماعیل بلخی شاعر، نویسنده و مبارز افغان از پیش‌کسوتان مشروطیت و آزادی‌خواهی در افغانستان بود که در عصر استبداد سیاسی جمهوریت را فریاد می‌زد. بر اساس منابع تاریخی، او از سوی عوامل دولتی مسموم شد و در ۲۴سرطان سال ۱۳۴۷ جان به‌جان‌آفرین تسلیم کرد.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا