خرید «موبایل» و «تختخواب» از بودجه مبارزه با کرونا!
یافتههای ابتدایی ادارهٔ بازرس ریاستجمهوری نشان میدهد که از بودجه اختصاصیافته برای مبارزه با ویروس کرونا در ولایتها، خریداریهای غیرضروری و غیرمرتبط صورت گرفته است.
راه مدنیت: غزال حارس، رییس این اداره، امروز شنبه (۴اسد) در نشستی خبری گفت که این اداره، بررسیهای ابتدایی خود را درباره قاچاق دستگاههای تنفسی (وتلانتور) به پاکستان، حیفومیل بودجه کرونا در ولایتها، عدم پرداخت معاشات کارمندان صحی و قراردادیهای مبارزه با فساد تکمیل کرده است.
در این بررسیها هنوز اتهام قاچاق دستگاههای تنفسی به پاکستان، ثابت نشده و همچنین فهرست دقیقی از خریداری این دستگاهها نیز در وزارت صحت عامه وجود ندارد.
غزال حارس گفت: از شروع بررسیها تاکنون، مسوولان وزارت صحت عامه ارقام متفاوتی از موجودی دستگاههای تنفسی ارایه کردهاند و به همین علت، در برخی مراکز صحی ولایتها دستگاههای تنفسی اضافی نگهداری میشود.
به گفتهٔ رییس ادارهٔ بازرس ریاستجمهوری، در فهرست نهایی وزارت صحت عامه ۳۳۵دستگاه تنفسی وجود دارد که از این میان ۲۶۹دستگاه وجود دارد. او میافزاید: سرنوشت تکتک این دستگاهها بررسی و روشن خواهد شد.
ادارهٔ بازرس ریاستجمهوری همچنین درباره چگونگی مصرف بودجه اختصاصیافته برای مبارزه با کرونا در ولایتها افزود که این پول باید مطابق «طرزالعمل مصرف بودجه و طرزالعمل تدارکات اضراری» مصرف شود.
این اداره از میان ۳۴ولایت، مصرف بودجهٔ مبارزه با ویروس کرونا را تنها در چهار ولایت بررسی کرده است.
یافتههای ابتدایی نشان میدهد که در بسیاری موارد اجناس با قیمت زیاد خریداری شده است؛ مثلا یک موبل فرنیچر چینایی به قیمت ۷۳هزار افغانی خریده شده است؛ درحالیکه این جنس در بازار حدود ۳۰ تا ۳۵هزار افغانی قیمت دارد.
به گفتهٔ غزال حارس، از بودجه مبارزه با ویروس کرونا خریدارهای غیرمرتبط نیز صورت گرفته است؛ مثلا در برخی ولایتها تختخواب، لنز کمره، تلویزیونهای بزرگ و سیتهای موبایل خریداری شده است.
ادارهٔ بازرس ریاستجمهوری تاکید کرد که مشکلاتی در مصرف بودجه وجود دارد و پس از بررسیها، حیفومیلکنندگان بودجه مبارزه با ویروس کرونا به نهادهای عدلی و قضایی معرفی خواهند شد.