فیروز: «ما به خاطر کنفرانس جینوا محکوم شدیم»
داکتر فیروزالدین فیروز، وزیر پیشین صحت عامه، در واکنش به معرفی شدن چهار مقام این وزارت به لویسارنوالی، گفت از نظام مفسد و بیارزش نباید توقع تقدیر داشت.
راه مدنیت: فیروزالدین فیروز پسازظهر روز دوشنبه (۳سنبله) در صفحۀ رسمی فیسبوک خود نوشت؛ تلاشهای چهار مقام وزارت صحت عامه منجر به کاهش شدید پیامدهای منفی ویروس کرونا در افغانستان شد که در غیر این صورت، مردم تلفات سنگینی را متحمل میشدند.
آقای فیروز در ادامه نوشته است: «تاسفآور است، به عوض اینکه تقدیر شوید، توهین و شخصیتکشی را علیهتان ادامه دادند. از نظام مفسد و بی ارزش توقع تقدیر را نباید داشت.»
بر اساس نوشتۀ وزیر پیشین صحت عامه، حکومت از شش سال بدینسو سعی مذبوحانهای را علیه این مقامها ادامه داده تا لکهیی را به دامن من و آنها بزند اما اینبار موفق نخواهد شد.
فیروزالدین فیروز با اشاره به کنفرانس جینوا نوشت این کنفرانس در ماه نومبر سال جاری برگزار میشود و حکومت باید دستآوردهای خود را در امر مبارزه با فساد اداری ارایه کند. «چون خود ادارۀ فعلی غرق در فساد و بیکفایتی است، چیزی برای گفتن نداشته و مجبور است چند نفر مظلوم، مخلص و بیواسطه را به هر شکلی که شده، محکوم نماید.»
در همین حال، فیروز بشری رییس اطلاعات و ارتباطات اداره بازرس ریاستجمهوری به روزنامه راه مدنیت گفت که بر اساس حکم رییسجمهور، این اداره موظف شده بود تا مصارف مربوط به ویروس کرونا را بررسی کند و نتیجهی بررسیها نشان میدهد که وزیر پیشین وزارت صحت عامه با چهار تن از معینان به شمول یک معین برحال این وزارت از صلاحیتهای وظیفوی سواستفاده کردند.
فیروز بشری تاکید کرد که این چهار مقام وزارت صحت عامه در حیف و میل منابع مربوط به ویروس کرونا مظنون شناخته شده و جهت تحقیقات بیشتر به ادارهی لویسارنوالی معرفی شدهاند.
گفتنی است، در تاریخ دهم سرطان بر اساس حکم رییسجمهور غنی، ادارۀ بازرس ریاستجمهوری موظف شد تا منابع مالی مربوط به ویروس کرونا را بررسی و یافتههای خود را با مردم افغانستان شریک سازد.
غزال حارس بازرس ریاستجمهوری در اوایل ماه اسد، یافتههای این اداره را با رسانهها شریک کرد و بربنیاد این یافتهها، در برخی از ولایتهای کشور از بودجه اختصاصی مبارزه با کوید-۱۹، خریدهای غیرمرتبط از جمله تختخواب، لنز کمره، تلویزیون و گوشیهای مبایل صورت گرفته است.