خبر

رییس‌جمهور: صلح معنایش معامله سیاسی نیست

رییس‌جمهور غنی در مراسم گرامی‌داشت از عاشورای حسینی با اشاره به روند گفتگوهای صلح گفت که صلح به‌معنای معامله سیاسی نیست؛ بل صلح همان خواست مردم افغانستان است.
راه مدنیت: امروز یک‌شنبه(۹سنبله) محمداشرف غنی رییس‌جمهوری کشور، امرالله صالح و سرور دانش معاونان آن و شمار دیگری از مقام‌های ارشد حکومت در مراسم گرامی‌داشت از عاشورای حسینی در غرب کابل حضور یافتند.
در این مراسم، رییس‌جمهور غنی طی سخنانی افزود که جمهوریت نظام تمام مردم این کشور است و دوره‌یی که یک اقلیت کوچک بر همه‌چیز حاکم بود، گذشته است.
محمداشرف غنی گفت: «از صلح ترس نداشته باشید، صلح معنایش معامله سیاسی نیست. صلح همان خواست مردم افغانستان می‌باشد که ختم خشونت است.»
او با بیان اینکه افغانستان الگوی «وحدت شیعه و سنی» در جهان اسلام است افزود: دشمنان مردم این کشور هر قدر تلاش کنند، نمی‌توانند همبستگی ملت را از بین ببرند.
از سوی هم، سرور دانش معاون دوم ریاست‌جمهوری در این مراسم گفت: مردم افغانستان در راه بقا و حفظ جمهوریت قربانی‌های بی‌شماری داده و تنها در همین دشت برچی در چند سال اخیر صدها مرد و زن، حتا کودکان و مادران باردار قربانی شدند. «دشمنان جمهوریت بدانند که در راه جمهوریت و در واقع در راه عزت و آزادی و کرامت خود به هر اندازه که لازم باشد قربانی خواهیم داد.»
به گفته‌ سرور دانش، دشمن هرگز نمی‌تواند از راه زور و غلبه بر سرنوشت مردم مسلط شود و نیروهای قهرمان امنیتی و دفاعی نیز با همه وجود از عزت، آزادی و جان و مال این مردم دفاع خواهند کرد.
آقای دانش با اشاره به معرفی اعضای شورای عالی مصالحه ملی افزود که همگی از این اقدام حمایت می‌کنند و نیز انتظار می‌رود تا گروه طالبان صادقانه در میز مذاکره حاضر شود و مردم در روزهای آینده شاهد برگزاری مذاکرات مستقیم باشند.
معاون دوم ریاست‌جمهوری در خصوص نظام امارت طالبان تصریح کرد، تجربه حاکمیت امارت در گذشته نشان داده که مهر، محبت و همدلی وجود ندارد. در نظام امارت جامعه افغانستان پیکر واحد محسوب نمی‌شود و در این نظام، کشور به جزایر دور از هم تقسیم شده که همگی دشمن همدیگر خواهند بود.
او همچنان خاطرنشان نمود که در نظام امارت طالبانی، همه‌ کشور به سرزمین سوخته تبدیل می‌شود و در این امارت، مردم از حقوق مساوی برخوردار نبوده و شهروندان به درجه۱ و درجه۲ تقسیم می‌شوند و در عین حال، زنان از امتیازات و حقوق انسانی‌شان محروم می‌باشند.
با این همه، به تازگی نظر سنجی‌که تحت نام «نظر سنجی صلح مردم افغانستان» از سوی انستیتوت صلح و جنگ راه‌اندازی شده بود، ۶۹درصد از مصاحبه‌کنندگان به احیای امارت طالبانی «نه» گفتند و فقط ۸درصد از آن‌ها آمدن نظام طالبانی را قبول دارند.
با اینکه جامعه جهانی و مردم افغانستان تکرار نظام امارت طالبانی را قابل قبول نمی‌دانند اما طالبان همچنان با توسل به خشونت و ناامنی به احیای این امارت پافشاری دارند و هنوز روشن نیست که آیا طالبان در متن نظام جمهوریت حضور خواهند یافت یا خیر.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا