خبر

عبدالله: برای بستن «دروازۀ جنگ» آمده‌ایم

عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه ملی در مراسم افتتاحیه مذاکرات بین‌الافغانی گفت او و تیم مذاکره‌کنندۀ حکومت به دوحه آمده تا فرایندی را رقم بزند که دروازۀ جنگ برای همیشه بسته شود.

راه مدنیت: امروز شنبه (۲۲سنبله) مراسم افتتاحیه مذاکرات بین‌الافغانی میان دولت و تحریک طالبان در دوحه، پایتخت قطر، برگزار شد و در این مراسم، آقای عبدالله اعلام کرد: تیم جمهوری اسلامی افغانستان به دوحه آمده تا دروازۀ جنگ را برای همیشه بسته و دروازۀ صلح و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز را باز نماید.

آقای عبدالله افزود: «ما با نیت نیک برای تحقق صلح دایمی، مذاکرات و بحث‌های صادقانه برای رسیدن به توافق جامع میان دو طرف به این‌جا آمده‌ایم. می‌خواهیم تمام مردم بار دیگر زیر یک سقف واحد بعد از ۴۲ سال فراز و فرود، جهاد و مقاومت متحد شوند. روایت‌ها و برداشت‌ها شاید متفاوت باشد اما همه می‌دانیم که در جریان این سال‌ها چه اتفاقی افتاده و اکنون در کجا قرار دارد.»

به گفتۀ عبدالله، در این مرحله باید از فرصت استثنایی ‌که برای صلح خلق شده، استفاده صورت گیرد و آیندۀ جدیدی که مورد قبول و حمایت تمام شهروندان باشد، به گونۀ مشترک تعریف شود.

عبدالله عبدالله باورمند است که حفظ و توسعه دست‌‌آوردهای ۱۹ سال اخیر می‌تواند این کشور را در ساختن یک نظام متکی به ارادۀ مردم ‌که ثمرۀ سال‌ها مبارزه بوده، کمک کند. «یقین کامل داریم که صلح میان جمهوری اسلامی افغانستان و تحریک طالبان باعث اتحاد بزرگ ملی برای تامین ثبات پایدار در کشور می‌شود. عقیده راسخ داریم که صلح با عزت زمانی تامین می‌شود که متضمن حفظ استقلال، حاکمیت ملی و مشارکت سیاسی فراگیر باشد و مهم‌تر از همه، از حمایت ملت افغانستان برخوردار باشد.»

رییس شورای عالی مصالحه ملی همچنان در بخشی از سخنان خود افزود طرف‌های مذاکره‌کننده اجازه ندهد تا بار دیگر فرصت صلح از دست برود و جنگ ادامه یابد. حرکت به سوی آیندۀ بهتر، نیازمند گذشت، اولویت دادن صلح به جای جنگ و توافق برای بحث پیرامون قضایای اختلافی می‌باشد.

او همچنان معتقد است، جامعه جهانی از طرف‌های صلح توقع دارند که خشونت را کنار گذاشته و هرچه زودتر روی آتش‌بس دایمی توافق صورت گیرد و از جانب دیگر، بالای یک آجندای جامع تفاهم شود تا مذاکرات مشترک به صلح مورد قبول همه منتهی گردد.

آقای عبدالله با اشاره به دست‌آوردهای ۱۹ سال اخیر دولت جمهوری اسلامی افغانستان، تاکید کرد که همه مسوولیت دارند نهادهای ملی خود را به شمول نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان که طی ۱۹ سال توانمند شده، حفظ و تقویت کنند.

«ما خواهان اعلام آتش‌بس بشردوستانه می‌باشیم، آتش‌بس انسان‌دوستانه سبب می‌شود که کمک‌های بشری و برنامه‌های توسعه‌یی به تمامی بخش‌های کشور برسد و مردم از آن مستفید شوند.»

رییس شورای عالی مصالحه در خصوص روابط با همسایگان افغانستان اشاره کرد که آرزوی مردم این است که در صلح با همسایگان خود در همکاری با جهان زندگی کند؛ دولت و ملت اجازه نمی‌دهند که گروه‌های تروریستی از خاک این کشور استفاده کنند.

او همچنان علاوه کرد که دولت و مردم دست دوستی به سوی همه همسایگان دراز می‌کند و باور دارد که با دست یافتن به صلح، دیگر به حضور نیروهای خارجی نیازی نخواهد بود اما باید همه این شرایط را ایجاد کنند. «با درنظرداشت این که بهای جنگ تنها به افغانستان محدود نمی‌ماند، بلکه تهدیدی برای منطقه و فراتر از آن است. از تمام کشورهای دور و نزدیک می‌خواهیم که کشور ما را برای رسیدن به صلح همکاری کنند.»

با این همه، نمایندگان شماری از کشورهای منطقه‌ به ویژه چین و اوزبیکستان که از طریق ویدیویی به مراسم افتتاحیه مذاکرات بین‌الافغانی وصل شده بودند، از شروع این مذاکرات استقبال کردند.

وزیر خارجۀ چین گفت خروج نیروهای خارجی از افغانستان باید مسوولانه و مطابق به شرایط صورت گیرد.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا