خبر

پمپئو: دموکراسی بهترین روش در قدرت سیاسی است

مایک پمپئو، وزیرخارجه امریکا در مراسم افتتاحیۀ مذاکرات بین‌الافغانی گفت واشنگتن به دنبال تحمیل نظام خود در افغانستان نیست اما دموکراسی به عنوان اصل قدرت سیاسی بهترین روش است.

راه مدنیت: مایک پمپئو در این مراسم افزود سیستم‌های دموکراتیک ضمن حفاظت از حقوق اقلیت‌ها، انتخاب اکثریت را نیز منعکس می‌کند و این مدل، صلح را برای ما و ملت‌های دموکراتیک به وجود آورده است.

وزیرخارجه امریکا با بیان اینکه، حفاظت از حقوق همۀ افغان‌ها بهترین راه شکست خشونت است، گفت یک راه حل برای تمام مشکلات وجود ندارد و امریکا نیز به دنبال تحمیل نظام خود به دیگران نیست. «البته می‌توانیم این عمل‌کردها را تقاضا کنیم. فصل بعدی را شما خواهید نوشت و این فصل آشتی باشد، نه اشک و خون‌ریزی.»

مایک پمپئو با اشاره به حادثۀ یازدهم سپتمبر سال ۲۰۰۱ تاکید کرد که واشنگتن از تعهد طالبان و دولت افغانستان مبنی بر این‌که از خاک افغانستان علیه کشورهای دیگر استفاده نمی‌شود، استقبال می‌کند.

به گفتۀ وزیرخارجه امریکا، افغانستان هرگز نباید به عنوان پایگاه تروریستان بین‌المللی و تهدید به کشورهای دیگر مبدل شود و به این منظور، در جریان مذاکرات باید فداکاری صورت گیرد تا مذاکرات منجر به صلح پایدار شود.

او خطاب به هیات‌های مذاکره‌کنندۀ دولت و طالبان گفت: «شما مسوولیت بزرگی را به دوش دارید اما تنها نیستید. تمام جهان می‌خواهد که موفق شوید. از جانبی، امریکا طرفدار یک افغانستان مستقل، متحد و دموکراتیک است که با خود و همسایگانش در صلح باشد.»

مستقل؛ وزیرخارجه امریکا در خصوص استقلال افغانستان گفت افغان‌ها آرزو دارند بدون دخالت بیرونی‌ها امور خود را تعیین کنند. او ابراز امیدواری کرد که افغانستان از همکاری و روابط با همسایگان و شرکای بین‌المللی خود بر بنیاد احترام متقابل بهره ‌جسته و به خودکفایی برسد.

پمپئو در این مورد همچنان وضاحت داد که تاثیر منفی چهار دهه خشونت را همه می‌دانند. از طریق روند مذاکرات فراگیر، دو طرف فرصت دارند که بر اختلافات خود فایق آمده و در مورد آینده‌یی صلح‌آمیز که به نفع تمام مردم باشد به توافق برسند. «اگر افغان‌ها به منافع مشترک خود ضمن احترام به تنوع غنی مردمان این کشور توسل جویند، باور داریم که صلح پایدار ممکن می‌شود.»

وزیر خارجه امریکا از هر دو طرف‌ خواست که نمایندگان جامعه افغانستان از جمله زنان، اقلیت‌های قومی، مذهبی و قربانیان طولانی جنگ را در این مذاکرات دخیل سازند. این مذاکرات تاریخی باید یک ترتیب سیاسی ایجاد کند که دیدگاه‌های رقیب را دیده و از به کارگیری خشونت اجتناب کند.

در مراسم افتتاحیه مذاکرات بین‌الافغانی، نمایندگان شانزده کشور منطقه و جهان اشتراک و سخنرانی کردند اما نمایندگان برخی از کشورهای منطقه‌یی به ویژه، روسیه، ایران و عربستان سعودی حضور نداشتند.

نوشته‌های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا