خلیلزاد: ایران چالش منطقهیی در روند صلح افغانستان است
زلمی خلیلزاد؛ نماینده ویژه ایالات متحده امریکا برای روند صلح افغانستان، ایران را چالشی در برابر پروسه صلح افغانستان بهدلیل تنش میان این کشور و امریکا خواند.
راه مدنیت: زلمی خلیلزاد روز پنجشنبه، (۳ میزان) در گفتگوی آنلاین با انستیتوت صلح امریکا، ایران را چالشی در برابر روند صلح افغانستان به دلیل «تیرگی روابط با امریکا» خواند.
او در این گفتگو افزود که ایران بهدلیل اینکه روابط واشنگتن و تهران خوب نیست، میخواهد امریکا درگیر جنگی باشد که نه بتواند آن را موفقیتآمیز پایان ببخشد و نه ادامهاش دهد.
آقای خلیلزاد گفت که دولت امریکا برای ایران پیشنهاد داده تا دو کشور در مورد روند صلح افغانستان گفتگو کنند. امریکا همواره از ایران به عنوان مانعی در برابر روند صلح افغانستان یاد میکند.
افزایش خشونتها در افغانستان
آقای خلیلزاد در ادامه این گفتگو، دولت افغانستان و طالبان را متهم کرد که برای امتیازگیری در مذاکرات، خشونتها را افزایش دادهاند.
وی گفته که دولت افغانستان و طالبان با آغاز مذاکرات در قطر، یکدیگر را به افزایش خشونت متهم میکنند و تلاش دارند از این طریق، دست بالایی در مذاکرات داشته باشند.
خلیلزاد گفت که کاهش خشونت گام بعدی در روند صلح خواهد بود. او افزود که طالبان توافق کردهاند آتشبس دایمی و همهجانبه شامل آجندای مذاکرات خواهد بود.
او همچنین گفت که طالبان تعهد کردهاند در گام بعدی به گروههای تروریستی اجازه نخواهند داد تا از خاک افغانستان علیه امریکا استفاده کنند.
نماینده ویژه امریکا در امور صلح افغانستان در این گفتگو افزود که بهباور طالبان بدیلی برای مذاکرات وجود ندارد و آنان طرفدار افغانستان همهشمولاند و میخواهند بهعنوان شریک در صحنه سیاسی افغانستان و در سطح جهان پذیرفته شوند.
زلمی خلیلزاد، رهبران افغان را به آغاز جنگ داخلی پس از خروج شوروی از کشور متهم کرد و تاکید کرد که نباید آن تجربه بار دیگر تکرار شود.
فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان در پاسخ به سوالی که آیا طالبان با زنان مانند سالهای ۱۹۹۰ برخورد نخواهند کرد، گفت که طالبان توجیهات خود را برای آن زمان دارند؛ اما حالا گفتهاند که زنان حق تحصیل و کار را خواهند داشت و میتوانند بهحیث وزیر نیز ایفای وظیفه کنند.
گفتنی است که گفتگوهای صلح میان دولت و گروه طالبان روز شنبه هفته گذشته بهصورت رسمی در دوحه افتتاح شد؛ اما مذاکره میان دو طرف به دلیل اختلاف روی آجندا و اصول مذاکرات، تا کنون آغاز نشده است.