خبر

کرونا ورزش کشور را ضربه فنی کرد

تمرینات ورزشی به علت ترس از کرونا کاهش پیدا کرده است

با شیوع و همه‌گیری ویروس کرونا، مجتمع‌های ورزشی نیز از این بحران در امان نماندند و افزون بر تعطیلی، ورزشکاران از تمرین و حضور در مسابقات باز ماندند.

راه مدنیت: سیدجواد حسینی، موسس و مدیر مجتمع ورزشی «نیرو» و مربی تیم ملی جوجیتسو در گفتگو با روزنامۀ راه مدنیت می‌گوید که بیماری کووید-۱۹ پنج سال برنامه‌های ورزشکاران را به عقب رانده است.

آقای حسینی که مسوول کمیته داوران جوجیتسو نیز است، نزدیک به پانزده سال است در این رشته ورزشی فعالیت دارد.

او از سال ۱۳۸۵ که در پاکستان مهاجر بوده، به ورزش روی آورده و پس از بازگشت به وطن در سال ۱۳۸۹، مجتمع ورزشی نیرو را فعال کرده است.

این ورزشگاه هم‌اکنون بیش از ۴۰۰ ورزشکار عضو دارد و رشته‌های دیگر چون بوکس، جمناستیک، پانکریشن، پهلوانی و جوجیتسو نیز تمرین می‌شود.

ورزشکاران این مجتمع طی هفت سال گذشته بیش از ۱۷ مدال طلا، شش نقره و سه برنز را در رقابت‌های داخلی و بین‌المللی کسب کرده اند.

حسینی می‌گوید پس از بحران همه‌گیری کرونا، خانواده‌ها به فرزندان‌شان به‌دلیل ترس از ویروس کرونا اجازۀ حضور در ورزشگاه‌ها را نمی‌دهند و این چالش روی برنامه‌های آینده تاثیر منفی گذاشته است.

در حال حاضر این مجتمع به هدف تشویق و ارزیابی ورزشکاران پس از دورۀ سه ماهۀ قرنطین، رقابت‌های «جام اقتدار» را در سطح کابل بین باشگاه‌های داخلی  راه‌انداخته است.

چالش‌های بانوان در ورزش

باشگاه نیرو که بخش ورزشی برای بانوان نیز دارد و در آن تعدادی از دختران در رشته‌های مختلف تمرین می‌کنند، حمایت بانوان ورزشکار را از اولویت‌های خود می‌داند. اما چالش‌های گوناگون حضور گسترده دختران را در ورزش کم‌رنگ کرده است.

حسینی می‌گوید که مشکلات اقتصادی، شرایط همه‌گیری کرونا و ناامنی‌ها از عمده‌ترین چالش‌های پیش‌روی بانوان ورزشکار است و خانواده‌ها نیز به دلایل یادشده از حضور دختران‌شان در باشگاه‌های ورزشی جلوگیر می‌کنند.

باشگاه نیرو می‌گوید، گرچند با اعتمادسازی خانواده‌ها را به حضور دختران در تمرین قناعت داده، اما ناامنی‌های مسیر رفت‌وآمد نگرانیست که مزید بر علت شده است.

مسئولان نیرو می‌گوید پنج ورزشکار دختر از این باشگاه عضو تیم ملی جوجیتسو اند و دارنده مدال نیز از رقابت‌های داخلی اند.

این بانوان لقا احمدی، عارفه صمدی، آرزو حسینی، نوریه نوری و سبنا حیدری اند که آماده و خواهان رقابت در مسابقات بین‌المللی اند. ادارۀ تربیت بدنی می‌گوید که برای حضور آن‌ها در مسابقات خارجی و تهیه هزینۀ سفر آن‌ها اقدام کرده است.

کمبود تجهیزات ورزشی

به گفته مدیران ورزشی، هر رشتۀ ورزشی تجهیزات ویژه خود را می‌طلبد که ورزشکاران را در تمرین کمک و در برابر آسیب‌های ورزشی در امان نگه می‌دارد. اما به گفته آن‌ها امکانات بسیار ناچیز است.

افزون بر این، به دلیل مشکلات مالی ورزشکاران و نهادهای ورزشی توان خرید تجهیزات ورزشی لازم از خارج را ندارند و در عین حال، دولت نیز سرمایه‌گذاری مناسب نمی‌کند.

سیدجواد حسینی تاکید کرد که نبود ابزارهای ورزشی مورد نیاز، ورزشکاران را آسیب‌پذیر می کنند. او خواهان توجه جدی حکومت و نهادهای مربوط در این مورد شد.

با این همه قرار است که تیم ملی جوجیتسو برای شرکت در مسابقات آسیایی عازم روسیه شوند، اما هنوز جایی برای تمرین در محل مسابقات برای ورزشکاران کشور مشخص نیست. ضمن این که آقای حسینی هزینۀ سفر را بسیار اندک و ناکافی دانست.

حسین‌بخش صفری، شعیب احمدزی، داوود سلطانی، علی صابری، مجتبا حسینی، ولی ولی‌زاده از جمله مدال‌آورانی هستند که برای شرکت در مسابقات آزاد روسیه آمادگی می‌گیرند.

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا