خبر

«تغییر استراتژیISI تروریست‌های کشمیری را به‌سمت جهاد در افغانستان سوق می‌دهد»

منبع: aninews

راه مدنیت: امستردام [هالند]، ۲۵ اپریل (ANI): بنیاد اروپایی مطالعات آسیای جنوبی، ضمن افشای استراتژی‌های جدید ISI در استفاده از تروریست‌ها برای جنگ‌های پراکسی علیه همسایگان خود می‌گوید: پاکستان برای کسانی که به دنبال محدود کردن حمایت مالی از تروریزم هستند، چالش‌های چندجانبه ایجاد خواهد کرد.

بنیاد اروپایی مطالعات آسیای جنوبی (EFSAS) که اخیرا با افشای نقش ISI در حملۀ تروریستی به عبادت‌گاه سیک‌ها در کابل در تاریخ ۲۵ مارچ پرده از فعالیت‌های آژانس جاسوسی پاکستان برداشته، می‌گوید که این آژانس در حال حاضر می‌خواهد تروریست‌های کشمیری را وادار به مشارکت در جنگ‌های پراکسی در افغانستان کند.

در این گزارش آمده: «مشخص شد ادارۀ کل امنیت ملی افغانستان (NDS)  برملا کرده که عبدالله اورکزی با نام مستعار اسماعیل فاروقی که با ۴ تن از همکارانش به‌خاطر اجرای این حمله دستگیر شده بودند، یکی از رهبران کلیدی دولت اسلامی در ولایت خراسان (ISKP) است که “روابط نزدیکی” با گروه‌های تروریستی مستقر و تحت حمایت پاکستان مانند شبکۀحقانی و لشکر طیبه (LeT) داشته. وی اعتراف کرده که با «آژانس‌های اطلاعاتی منطقه‌یی» به‌نفع ISI ارتباط برقرار کرده است.

گزارش افزوده: «این مساله زمانی مشخص شد که یکی از همکاران دستگیرشدۀ فاروقی که EFSAS هویت او را علی‌محمد از اسلام‌آباد  تشخیص داده بود، در حقیقت یک تروریست کشمیری به‌نام «ایجاز احمد آهنگر» بود که در زمان دستگیری‌اش همچنان به‌عنوان فرمانده جذب نیروی دولت اسلامی برای جامو و کشمیر (J&K) در حال فعالیت بوده است.»

پرونده ایجاز احمد آهنگر، موردی جالب است و برخی از خط‌مشی‌ها و شیوۀ عملکرد سرویس اطلاعات پاکستان (ISI) را در منطقه روشن می‌کند.

مقامات امنیتی افغانستان فاش کرده‌اند که آهنگر پس از آنکه ابتدا خود را به عنوان علی‌محمد معرفی کرد، تحت بازجویی‌های پیاپی هویت واقعی خود را افشا کرد.

آهنگر ۵۵ساله اصالتا ساکن نوا کادال در Srinagar درJ&K  است که به اتهام فعالیت‌های تروریستی توسط سازمان‌های امنیتی هند در دهه ۱۹۹۰ دستگیر شده بود. پس از آزادی، وی موفق شد به بنگلادش رفته و از آنجا با پروازی به پاکستان برود.

تحقیقات EFSAS همچنین نشان داد که به‌محض رسیدن به پاکستان، ISI ابتدا آهنگر را در اسلام‌آباد مستقر کرد. وی سپس در منطقه میرانشاه وزیرستان در ایالت خیبر پختونخوا در پاکستان که هم‌مرز با افغانستان است نقل مکان کرد. آهنگر پس از مدت کوتاهی همکاری با القاعده، سرانجام به دستور سرکردگانش به ISKP پیوست.

جزییات زندگی آهنگر به روشنی نشان‌دهندۀ مزیت‌های بی‌شماری است که  یک کشور صادرکنندۀ ترور می‌تواند از آن برخوردار بماند. اگر حمایت‌های مالی مداوم وی را ترغیب به پیشبرد و تأمین مالی گروه‌های تروریستی کند که در این مورد خاص، هدفش هند و افغانستان از بزرگترین همسایگانش است.

همچنین طبق این گزارش «خروج تعداد زیادی از مزدوران خارجی از افغانستان به J&K پس از خروج اتحاد جماهیر شوروی از افغانستان در دهه ۱۹۹۰ نمونه‌یی اولیه از سیاست پاکستان برای جابه‌جایی دارایی‌های مازاد، قابل استفاده و یا نمایشی‌اش از جبهۀ ترور غربی علیه جبهه شرق و بالعکس بود.»

این بنیاد اروپایی دریافته که شکل‌گیری لشکر طیبه (LeT) در افغانستان و جابه‌جایی متعاقب آن به شرق برای عمدتا تمرکز بر اقدامات تروریستی علیه هند، به‌خصوص در J&K نمونۀ دیگری از این دست بود.

گزارش‌ها همچنین می‌افزاید: «دستگیری آهنگر نشان داد که نه‌تنها تمام گروه‌های تروریستی، حتا رهبران و کادرهای تروریستی فردی، توسط سازمان نظامی پاکستان، به‌دلیل الزام یا راحتی، توسط تجیهزات ارتش پاکستان به سمت شرق یا غرب در حال پرواز بودند. آزادی  پاکستان برای حصول اطمینان از امکان تحرک و سیالی نیروهای تروریستی‌اش باعث شده محاسباتش در اعمال تروریستی بسیار دور از خطا باشد و چالش‌های جدی در برابر کسانی قرار می‌دهد که به‌دنبال خنثاکردن همراهی پاکستان با ترور هستند.»

تمرد و اصلاح‌ناپذیری ارتش پاکستان حتا در زمانی که تحت نظارت جدی بین‌المللی قرار دارد نیز در حملات هفتۀ گذشته خود را در معرض نمایش گذاشت.

Castellum.AI  یک شرکت فناوری نظارتی مستقر در نیویارک که به طور خودکار لیست دیدبان را به‌روز می‌کند اظهار داشت حتا در حالی‌که پاکستان قرار است توسط گروه اقدام مالی (FATF) در ماه جون مورد ارزیابی قرار بگیرد، با بی‌پروایی تمام ۴۰۰۰ نام را از لیست دیدبان تروریزم خارج کرده است؛ کسانی که در داخل کشور در «لیست افراد تحت بازداشت» ثبت و توسط سازمان ملی مبارزه با تروریزم (NACTA) نگهداری می‌شوند.

این لیست در سال ۲۰۱۸ شامل ۷۸۰۰ نام بود که اکنون به ۳۸۰۰ کاهش یافته است.

از مارچ امسال تاکنون ۱۸۰۰ نام حذف شده است. یکی از برجسته‌ترین نام‌هایی که از لیست حذف شده‌، نام زکی‌الرحمن لقوی؛ فرمانده عملیات LeT است که به باور بسیاری مغز متفکر حملات تروریستی بمبئی در سال ۲۰۰۸ است. (ANI)

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا