خبر

انتقاد ICC از تحریم‌های امریکا درباره تحقیقات جنایات جنگی در افغانستان

دولت ترمپ کارمندان دادگاه بین‌المللی کیفری ICC را که درباره ارتکاب جنایات جنگی توسط سربازان امریکایی در افغانستان تحقیق می‌کنند تحریم کرد و دادگاه بین‌المللی کیفری نیز ایالات متحده را به تلاش برای «مداخله در حاکمیت قانون» متهم کرد.

دادگاه بین‌المللی کیفری روز پنج‌شنبه پس از تصویب تحریم‌هایی توسط دونالد ترمپ، رییس جمهور امریکا علیه کارمندان این دادگاه که در حال تحقیق درباره جنایات جنگی سربازان امریکایی در افغانستان هستند، دولت این کشور را به تهدید و اجبار متهم کرد.

این روزها ترمپ حکمی اجرایی را امضا کرد که در آن گفته شده است ایالات متحده اموال یا دارایی‌های هر کسی از دادگاه لاهه را که در حال بررسی پرونده سربازان امریکایی است، مسدود می‌کند.

مایک پومپئو، وزیر امور خارجه این کشور به خبرنگاران گفت: «وقتی مردم ما از سوی دادگاه کانگارو تهدید می‌شوند، بیکار نمی‌نشینند.» وی همچنین تلویحا گفت که سایر متحدان به‌ویژه کشورهای عضو ناتو که با سربازان امریکایی در افغانستان همکاری می‌کردند «ممکن است بعدی باشند.»

دادگاه بین‌المللی کیفری با «بی‌سابقه» خواندن این تحریم‌ها، دولت ترمپ را به تلاش برای «مداخله در قانون و روند دادرسی دادگاه» متهم کرد و در بیانیه‌یی گفت: «این تحریم‌ها با هدف مشخص تحت تأثیرگذاشتن اقدامات مقامات دادگاه در زمینه تحقیقات مستقل و عینی آن و دادرسی بی‌طرفانه دادگاه، اعلام شده‌ است.»

تحقیقات خصومت‌برانگیز

دولت ترمپ با بیان اینکه امریکا رویه‌های خاص خود را برای رسیدگی به اتهامات علیه سربازان خود دارد، از بررسی تحقیقات دادگاه بین‌المللی کیفری درباره اینکه آیا سربازان امریکایی مرتکب جنایات جنگی در افغانستان شده‌اند یا خیر، عصبانیت خود را اعلام کرده‌ است.

سال گذشته، دولت ویزای امریکای فاتو بنزواد متولد گامبیا، دادستان ارشد دادگاه را لغو کرد و خواستار پایان یافتن تحقیقات افغانستان شد؛ بااین‌حال قضات این دادگاه پس از رد اولیه، درخواست تحقیق را در ماه مارچ تصویب کردند.

ترمپ سال گذشته از اختیارات اجرایی خود برای عفو دو سرباز امریکایی متهم به جنایات جنگی در افغانستان و عراق استفاده کرد.

منبع: دویچه‌وله https://www.dw.com/en/icc-slams-us-sanctions-over-afghanistan-war-crimes-probe/a-53780597/ ترجمه: شریفه عرفانی

 

نوشته‌های مشابه

یک دیدگاه

  1. با سلام و عرض ادب :
    نظام مدیریت سیاسی کشور ایالات متحه امریکا اخلاق مدار نیست. اگر می بود نباید با دادگاه کیفری بین المللی چنین برخورد می کرد. امریکایی ها از خود خواهی و تکبر اصلا عضویت دادگاه بین المللی کیفری را نگرفته است و همین طور دیگر کشور های زور گوی و قلدر دیگر در کنار امریکا چون روسیه و چین که عضویت پیمان اتاوا را برای منع و تولید و گسترش ماین های ضد انسان نپذیرفته اند.
    امریکایی ها با مسایل بین المللی زمان تعامل می کنند که با منافع شان سازگاری داشته باشد. وجدان امریکایی در مقابل سود و سرمایه بیدار و هوشیار است و در مقابل دیگر ارزش های والای انسانی کور و کر اند.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا